fbpx
skip to Main Content
℗ Când Lumina Radiază Din Tine

O femeie frumoasă este aceea care te privește cu ochii plini de lumină. Are încredere în ea și îți dă încredere și ție. E suficient de realistă încât să iubească viața așa cum e, dar surprinzător de naivă încât să încerce să facă lumea mai bună. Știe că în spatele norilor se află soarele. Și mai știe că nici soare nu va fi mereu.

Încrederea vine din interior. Dar o femeie ca ea știe că încrederea trebuie hrănită – cu bucurii pe care le dăruiește altora, precum și sieși. O privire spre cer îi readuce speranța, în momentele grele. Iar lumina de pe fața ei le aduce alinare celor din jur. Grija ei față de suflet e însoțită de grija față de propriul corp.

Își înviorează viața cotidiană cu micile daruri pe care natura i le poate oferi. Rutina ei cea mai energizantă: dușul de dimineață cu gel de mere și lavandă, apoi câteva picături de ulei de corp ca să fie pielea fericită, pe față un pic de cremă hidratantă (căci, nu-i așa, morcovii nu sunt doar pentru mâncat) și, în final, un strop de iasomie sub urechea cu care ascultă șoapta gâzelor și râsetul copiilor.

Serile au rutina lor erotică – lumânarea parfumată pe masa care găzduiește cina, fotografia înrămată de pe noptieră, care i-a surprins într-o clipă de lumină iubirea de-o viață, și baia fierbinte, îmbogățită cu bulgărașul de trandafir făcut din săruri, uleiuri și minerale aduse de la Marea Moartă. Când își întinde mâna spre savonieră, vocea-i cântă: „Sabon“. Și zâmbetul ei are dulceața trandafirilor.

℗PUBLICITATE


O femeie ca ea iubește fără rezerve și fără teama că va muri din prea multă dragoste. Căci ce viață este aceea în care îți măsori dragostea? Știe că inima ei are nesfârșite resurse, fiindcă își adună seva din razele soarelui, din fructele pământului, din apa mării, din parfumul florilor. Și din fericirea pe care o răspândește în jur, spre ceilalți. Toată ființa ei radiază lumină.

Ea este întruchiparea vie a ceea ce a spus Gandhi cândva: „Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume“. E conștientă că nu-i poate schimba pe ceilalți, așa că are inițiativa de a deveni ea mai bună – cu fiecare zi. Își caută emoțiile pozitive în fiecare întâmplare, oricât de neînsemnată. (Nu poți avea lumină în ochi, când ți-e sufletul plin de regrete, remușcări și ranchiună.) Iar când o pișcă gândurile negre, le alungă îndată, chemând spre ea, în schimb, cele mai viu colorate gânduri.

Femeia aceasta știe că nu e perfectă. Dar nici nu-și dorește asta. Fiindcă știe că e unică!

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Close search

Coș

Back To Top
×Close search
Caută