Skip to content

Psihoterapia de familie și-a ocupat formal locul în rândul abordărilor terapeutice abia prin anii ʼ50. Multă vreme s-a crezut că influența familiei asupra pacientului era exclusiv nocivă. La un moment dat, s-a observat însă că neimplicarea familiei în demersul terapeutic pe care îl face un membru al ei menține simptomatologia acestuia, în vreme ce implicarea susține procesul lui de vindecare. Prin urmare, intervențiile terapeutice au început a fi făcute și asupra întregii familii, intrându-se astfel într-o nouă eră.

În prezent, familia este văzută ca un sistem format din elemente interconectate și aflate într-o condiționare reciprocă. În cadrul acestui tot unitar, dinamicile dintre membrii familiei joacă un rol esențial în funcționarea psihologică a fiecăruia, emoțiile și comportamentele unei persoane putând fi înțelese doar prin prisma contextului de viață. Buna funcționare a familiei ca sistem este determinată de felul în care reușesc să relaționeze și să comunice toate subsistemele ei. Membrii unei familii se influențează reciproc, dezvoltând raporturi interumane complexe.

Familia reprezintă mediul în care copilul se naște, crește, se dezvoltă și se formează pentru viață. Este unul dintre factorii esențiali ce determină raporturile pe care copilul le va stabili cu lumea exterioară. Orice experiență de viață, orice reacție afectivă sau comportamentală el o va resimți în funcție de bazele oferite de familie. De felul în care cei din jur, îndeosebi părinții, știu să vină în întâmpinarea și satisfacerea nevoilor copilului, depinde măsura în care acesta va deveni o ființă capabilă de a fi fericită și de a-și gestiona cu succes propria viață.

O educație sănătoasă pornește din familie, încă din primii ani de viață. Copilul va absorbi din acest mediu primele impresii, va mima și va imita ceea ce îi vede pe părinți făcând; își va contura concepția despre viață și conceptul de sine. Pentru prima copilărie, familia este mediul educativ prin excelență.

Relaţiile cu familia sunt de durată, consistente, fundamentate pe legături afective care au la bază căldura căminului şi înţelegerea. Câtă vreme ne naștem și creștem în sânul unei familii, dezvoltarea noastră se va face sub amprenta ei particulară. Spiritul familiei va pătrunde fiecare membru: timpul petrecut împreună, momentele grele sau cele pline de bucurie, sărbătorile, tradițiile, evenimentele de neuitat, aroma bucatelor pregătite în casă… toate contribuie la crearea senzației de apartenență. Știi că nu ești singur pe lume. Și nimic nu este mai important în viață decât să ai alături o familie care să te susțină, în mijlocul căreia să îți găsești sprijinul și liniștea și să poți fi tu, așa cum ești.

Familia contribuie la dezvoltarea copilului pe toate planurile: fizic, psihic, intelectual, moral, estetic. Iar contribuția este cu atât mai mare, cu cât copilul este mai mic; și scade, pe măsură ce copilul înaintează în vârstă.

Puterea exemplului personal, prin atitudini și fapte de conduită, este elementul cel mai important pe care e nevoie să îl ia în calcul fiecare părinte. Dornici să învețe lucruri noi, copiii sunt extrem de vigilenți și de receptivi la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Asta este calea prin care își formează principalele deprinderi și principii de viață.

Conceptul de familie a inspirat crearea brandului Family Care, ce oferă produse de calitate pentru îngrijirea întregii familii, propunându-și să susțină un stil de viață confortabil și sănătos, accesibil tuturor.

℗PUBLICITATEPrin cele șapte game (Relax, Lovely, Joy, Delicate, Med+, Dental, Active for Men), oferă soluții pentru nevoile existente în fiecare cămin: geluri de duș, săpun lichid, sare de baie, bețișoare pentru urechi dedicate bebelușilor, șampon și gel de duș pentru copii, dischete demachiante, plasturi, pămătuf pentru bărbierit și… altele de descoperit.

Pentru că tot în cadrul familiei se formează și primele deprinderi de igienă personală ale copilului, părintele devine un model și la acest capitol. Prin intermediul lui, copilul poate învăța că nevoia zilnică de igienă a corpului este însoțită și de nevoia de îngrijire și relaxare: te speli nu doar pentru a-ți curăța corpul, ci și pentru a avea o experiență de relaxare completă, cum ar fi o baie făcută într-o cadă cu apă caldă și sare de baie. Gama Relax îți dă o mână de ajutor, cu o linie de accesorii și cu produse realizate pe baza unor formule delicate, îmbogățite cu ingrediente atent selecționate.

Gama Lovely este creată pentru femeile care își iubesc tenul și cărora le face plăcere să se ocupe de el. Pentru mămicile de fete, ritualul de demachiere reprezintă și un exemplu pe care îl oferă despre felul în care e nevoie să ai grijă să îți cureți și să îți îngrijești zilnic tenul.

Tații au la îndemână produsele din gama Active for Men, create special pentru rutina lor de îngrijire zilnică. Pămătuful de bărbierit și creionul pentru răni minore după ras devin obiecte de mare interes pentru băieții lor, curioși să descopere cât mai multe dintre preocupările unui bărbat.

Produsele pentru igiena copiilor, din gama Joysunt  produse de calitate, ambalate în culori vii și cu personaje atractive, emanând arome delicioase, special concepute pentru încântarea copiilor. Linia destinată igienei orale conține și ața dentară pentru copii. Gama vine astfel în sprijinul părinților, pentru a introduce obiceiuri sănătoase de îngrijire în rutina zilnică a copilului.

Întreaga familie poate beneficia de linia de plasturi din gama Med+ care dispune de produse dedicate diverselor momente de neatenție ale oricărui membru al familiei.

În viziunea brandului Family Care, îngrijirea personală nu trebuie să fie o activitate complicată sau costisitoare, motiv pentru care aceasta oferă produse eficiente și practice.

Tot în spiritul conceptului de familie, a fost demarată campania „Cu Family Care câștigi premii pentru toată familia“, care se află în plină desfășurare. Până pe 7 decembrie,după ce achiziționezi produse Family Care în valoare de minimum 10 lei, îți poți înscrie numărul bonului fiscal aici. Ai astfel șansa de a câștiga seturi de produse Family Care, triciclete electrice pentru copii, trotinete electrice pentru adulți, mingi de fotbal hover ball, brățări smart fitness, ceasuri smart watch, tablete Samsung Galaxy, aparate nutribullet Delimano, iar la finalul campaniei, un autoturism Dacia Logan pentru tine și toată familia! Succes!

Anca Pavel este psiholog și psihoterapeut de familie, consilier pentru dezvoltare personală și facilitator în medii organizaționale. Poate fi găsită online pe jocul-vietii.ro.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0

8-22 dec

SALE

-70%

XMAS