Skip to content

TED este marcă a conferințelor în care unii dintre cei mai importanţi gânditori şi activiști ai lumii sunt invitați să împărtășească informații din domeniile de care sunt pasionați. TED își definește misiunea ca „idei care merită să fie răspândite“.

1. Dacă nu poți să spui, cântă!

Bobby McFerrin este cântăreț și dirijor. Deși cântă, tehnica pe care a folosit-o te va lăsa cu gura căscată.

2. Vrei să cunoști lumea? Ascultă-l!

Ascultă-l pe Hans Rosling și viziunea sa asupra lumii te va schimba. Are un mod uimitor de a descrie lumea și problemele societății în care trăim.

3. Învață cum să te conectezi la dragostea pentru muzică.

Un mare orator, cu un mod excepțional de a inspira pasiune pentru muzică, după ce îl vei urmări pe Benjamin Zander, vei descoperi cum să te conectezi cu ceilalți prin muzică. Vei iubi ceea ce vei descoperi.

4. Dacă vrei să fii uimit, ascult-o pe ea.

Este o autoare incredibilă. Chimamanda Ngozi Adichie a fost considerată ca fiind una dintre cele mai proeminente figuri anglofone care a atras cu succes tinerii să citească despre literatura africană. Și nu dar atât, dacă o asculți vei avea un alt nivel de conștientizare al lucrurilor.

5. Prefă-te până vei ajunge să crezi!

Ascultând-o pe Amy Cuddy poți afla multe sfaturi despre problemele cotidiene. Prin cercetările ei variate, poți avea încredere că ceea ce vei învăța, vine de la un expert în psihologia socială.

6. Pentru cei frumoși și intimidați.

„To This day“ al lui Shane Koyczan a avut un mare impact asupra oamenilor. Un video cu poemul său despre bullying a adunat milioane de vizualizări, făcându-l vital pentru cei intimidați sau victime ale bullying-ului.

℗PUBLICITATE7. Nu fi hoț de buzunare!

Chiar dacă ai fi un geniu, Apollo Robbins te-ar putea păcăli. Chiar dacă ai fi un polițist sau agent secret, el tot ar putea scăpa de tine. Ascultă direct de la el cum magia nu-i atât de supernaturală, ea doar eliberează naivitatea din tine.

8. Își spune propria poveste.

Un neurolog american, dr. Jill Bolte – Taylor își încheie discursul cu lumea aplaudând în picioare. Ea și-a condus propria cercetare asupra atacului cerebral.

9. Ascultă cea mai bună performanță a sa.

Reggie Watts este un muzician creativ care te va conduce către un nivel mai profund al gândirii. În discursul său, îți va spune secretul despre cum să nu te gândești la absolut nimic. Nu este vorba despre nimic, ci despre ce se află dincolo de lucrurile obișnuite.

10. Vrei să pari deștept?

Dacă vrei să înțelegi cunoscuta teorie a corzilor, afl-o direct de la Brian Greene. Nu doar că te va distra, îți va da și lecția de care mulți studenți nici nu vor să audă.

11. Chiar vrei o discuție care să te lase cu gura căscată?

Boaz Almog îți va da o astfel de discuție. Discursul său despre semiconductori care plutesc te va afecta. Vei fi ochi și urechi la această demonstrație captivantă.

12. Puterea exprimării proprii.

Sarah Kay este o cunoscută poetă americancă. Dacă e cineva pasionat de auto-exprimare, aceea este Sarah Kay. Ascult-o cum îți capturează inima folosindu-se de mesaje puternice.

Cu siguranță și tu poți să ne recomanzi discuțiile TED care te-au impresionat pe tine. Nu ezita să ne spui care sunt acestea.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0