Skip to content

În luna ianuarie s-au împlinit 12 ani de când există Pagina de Psihologie. Cu această ocazie, am sărbătorit împreună cu o parte din comunitatea care este alături de noi, în cadrul unui eveniment organizat la Teatrul Elisabeta. Pe 26 ianuarie, când este ziua Paginii, am redus prețul cărților și am anunțat mai multe concursuri. Iar colegul nostru, Gáspár György, a întocmit o listă cu 12 lecții învățate în acești 12 ani:

1. În orice situație dificilă există și o posibilitate. Totul ține de cum ne-am obișnuit să privim lucrurile.

2. Adevărata putere, cea a Universului, ne invită să fim participanți conștienți la crearea lumii. Iar asta ne face cocreatori ai vieții pe care o trăim.

3. Energia este forța care ne ajută să transformăm o posibilitate în realitate. Ceea ce poate fi valabil și pentru bine și pentru greu.

4. Stresul este mijlocul prin care corpul ne transmite că ceva semnificativ este pe cale să se întâmple. Dacă nu cunoaștem limbajul corpului riscăm să ne rătăcim în negura inconștientului.

5. Nimic nu ne crește mai mult senzația de nesiguranță ca pierderea sentimentului de apartenență. Siguranța este oferită nu de eliminarea pericolului, ci de prezența legăturii.

6. Odată identificat pericolul, simțim nevoia de conectare. Dacă nu există această posibilitate, căutăm scăpare prin a ne pune corpul în mișcare (luptă sau fugă). Dacă nici acest lucru nu este posibil, trupul încremenește.

℗PUBLICITATE7. În spatele tuturor dorințelor și „poftelor“ stă nevoia universală de conectare. Dacă nu este posibilă conectarea cu „cineva“, ne vom abandona conectării cu „ceva“.

8. Pentru ca un partener să crească în relație, ambii parteneri au nevoie să crească. Creșterea nu este mereu confortabilă, dar este posibilă și necesară.

9. Copiii au nevoie să-i iubim așa cum sunt. Pentru ei părinții reprezintă conexiunea cu întregul. Ce primim în relația cu îngrijitorii ne așteptăm inconștient să primim de la viață.

10. Putem pierde conștientizarea conexiunii cu lumea din care facem parte, dar nu și capacitatea înnăscută de conectare. Și de aceea, metodele psihologice și practicile spirituale pot fi vitale.

11. Psihologia este, deopotrivă, artă și știință. Arta ne permite să fim creativi, în timp ce știința ne deschide poarta cunoașterii. Am realizat că nu toată lumea (mă refer la comunitatea științifică) este de acord cu toată lumea, dar toată lumea consideră că are dreptate.

12. Energia vieții nu ne este dată pentru veșnicie. Universul ne-o împrumută pentru o perioadă limitată de timp. Drept urmare, este important să o folosim în așa fel încât cei care rămân după noi să simtă cât de mult i-am prețuit.

În completare, vrem să adăugăm și 12 titluri de cărți care s-au bucurat de un mare succes în acești 12 ani de când ne ocupăm de #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia.

 1. Împreună la bine și la greu
 2. Revoluția iubirii
 3. Mintea
 4. Suflete de sticlă
 5. Viața în doi când suntem trei
 6. Într-o voce nerostită
 7. Sufletul banilor
 8. Mai bun decât părinții tăi
 9. Spațiul dintre noi
 10. Dansul fricii
 11. Inteligența parentală
 12. #LoveIsFun

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0