Skip to content

Parfumul are potențialul unei povești pasionale sau al unei aventuri exotice, al unui moment uitat în timp sau care urmează a fi trăit pentru prima dată și încapsulat în amintirile noastre cele mai dragi. Are capacitatea de a atinge și stimula unul dintre apetiturile esențiale care ne definesc ‒ mirosul. Ideea de apetit nu are legătură doar cu mâncarea, se referă la toate experiențele senzoriale și spirituale care ne desfată și stimulează simțurile, nasul fiind o poartă spre acest tip primar de apetit.

Când ne gândim la un cadou deosebit, printre primele variante se numără și parfumurile. Nu este de mirare: parfumul este un produs special și pare mai simplu de ales, în comparație cu hainele sau accesoriile. Deseori, vine la pachet cu numele unei case de modă de renume, care vinde haine și accesorii de mii de Euro, dar, pentru aproximativ 100 de Euro, poți avea o fărâmă din exclusivitatea creată de oamenii din spatele acestor branduri.

Cu toate acestea, a dărui un parfum poate fi cea mai complicată opțiune, mai ales dacă dorești ca acel parfum să fie îndrăgit și să nu devină doar o nouă sticluță în categoria de parfumuri plictisitoare sau „de ieșit la market“, după cum le mai zic eu. Pentru a găsi parfumul potrivit, este important să cunoști suficient de bine persoana, să știi ce poartă sau să o „testezi“ cu păreri despre anumite note sau tipuri de parfum. Iar dacă nu ai curaj să te avânți spre alegerea unui parfum pentru altcineva, ține minte că cel mai de succes cadou parfumat este cel ales de tine, pentru tine!

Recomandări parfumate pentru un cadou (și pentru tine)

Pentru a crea această listă de recomandări, am ales 14 miresme speciale, toate unisex, fiecare dintre ele reprezentând o poveste atât pentru nasul creator, cât și pentru cel ce îl poartă sau cel ce îl dăruiește. Neincluzând nimic din categoria „cele mai purtate parfumuri pentru femei și bărbați“ din buticurile cu parfumuri de designer sau chiar de nișă (devenită foarte populară), unele propuneri din listă pot fi mai complicate. De aceea, recomand comandarea unui kit de testare de pe site-urile oficiale ale brandurilor menționate. Multe seturi chiar vin alături de un voucher, ce poate fi utilizat pentru o viitoare achiziție.

Roja Dove Diaghilev – Un parfum chypre ce evocă mai multe descrieri: sofisticat, clasic, nostalgic, puternic sau amețitor. Asemenea unui tablou plin de detalii și umbre, are niște fațete pe care le poți percepe din nou și din nou și să le vezi ușor diferite de fiecare dată. Este o alegere sigură pentru evenimentele speciale.

Matiere Premiere Radical Rose – Un trandafir intens, luminos și plin de viață, perfect echilibrat cu labdanum și paciuli. Este un parfum cu materiale naturale de calitate, cu un aer rafinat, neducând cu gândul la un aspect gălăgios sau strident. Îl văd perfect alături de o cămașă albă impecabilă.

Jovoy Paris La Liturgie des Heures – Instant te trimite cu gândul la o catedrală întunecată, cu un aer rece și uscat. Transmite o senzație, o emoție, un mister. Aspectul bisericesc al acestei esențe atrăgătoare este dat de combinația dintre tămâie, smirnă și oliban. Poți găsi întreaga lor colecție pe jovoyparis.com.

MDCI Parfums La Ravissante – Un efluviu inspirat de o pictură realizată în anul 1805 de pictorul francez François Gérard, în care apare frumoasa Madame Récamier. Deschiderea proaspăt-fructată te va duce rapid către o bază cu note gurmande, bezeaua fiind vedeta compoziției. Are un aer jucăuș și vesel, dar și senzual în același timp.

Atelier Oblique Bohemian Woods – O alegere curajoasă, compusă din niște note foarte interesante, absintul, ardeiul roșu și tămâia fiind trei dintre ele. Este un parfum complex și plin de personalitate, ce mă duce cu gândul la un foc de tabără la marginea unei păduri de conifere, pe fundal auzindu-se sunetele unor lupi înfometați.

℗PUBLICITATEAstrophil & Stella Madame M – Având un aspect neted și senzual, Madame M se deschide cu note de bergamotă, cardamom și pară, ultimul capitol fiind încheiat de o combinație de mosc, labdanum, tonka și vanilie. Este unul dintre acele parfumuri perfect amestecate care au acel je ne sais quoi.

Amouage Royal Tobacco – Cu un aer îndrăzneț, își face simțită prezența cu arome de tutun, cardamon, vanilie, benzoină, elemi, labdanum și gudron de mesteacăn, tutunul fiind principalul. Tămâia joacă, de asemenea, un rol central în această compoziție complexă, creând o experiență și mai atrăgătoare. Este foarte puternic, fiind ideal pentru iarnă sau pentru vremea rece.

Maison Violet Abîme – Mă duce cu gândul la o dimineață însorită de weekend. Este un mix de note lemnoase de santal, cedru și palo santo, cel din urmă fiind și vedeta, rămânând proeminent pe toată durata de viață a parfumului. Ardeiul iute este și el prezent, dar cât să pună în evidență notele lemnoase.

New Notes Osmanto Shock – O compoziție floral-fructată, luminoasă, ușor dulce, excelentă pentru a te îmbrăca elegant și a ieși în oraș. Osmanthusul, citricele și celelalte note florale sunt amestecate foarte bine cu vanilia, condimentele și notele lemnoase, pentru a crea un miros oarecum distins și matur.

Atelier Vesper Esencia – La început își face simțită prezența un amestec de mirodenii care stârnește simțurile olfactive. După câteva minute, apare o notă verde de fân ce potolește condimentele din deschidere și le îmbină cu notele lemnoase și acordul de piele din bază. Are un aer modern, ușor rece și proaspăt.

V Canto P.D.F. – Un miros energic și tineresc, ce te va duce cu gândul la vacanță și la zilele fără griji. În deschidere miroase a sare, nisip și briza mării. Caramelul din notele de final apare cu o mireasma caldă și densă, făcând compoziția să se simtă îmbietoare. În plus, trandafirul adaugă un touch foarte interesant.

Ex Nihilo Amber Sky – Un parfum superb pentru zilele reci: e ca un strat suplimentar de căldură peste pulovere sau paltoane. Este puțin condimentat, dar într-un mod îmbietor, ce te face să îl adulmeci tot mai des. Ambra conferă căldură și profunzime profilului general al parfumului și creează o compoziție echilibrată armonioasă.

Gallagher Fragrances Rosé Noir – O creație în adevăratul sens al cuvântului. Este misterios, hipnotizant, unic, oarecum greu de purtat sau simțit de unele persoane. Este o experiență ce începe cu note gurmande și trandafir, iar mai apoi apar notele de piele și oud, dar și o notă puternică de oțel, făcându-te să te întrebi de unde știi cum miroase oțelul inoxidabil.

Omnia Profumi Ferro – Un amestec dulce cu cacao, vanilie, brandy și paciuli, ce este ușor domolit de nota de pin. Te duce cu gândul la seri răcoroase, confort, lumânări aprinse, zile de sărbătoare, turtă dulce sau vin fiert. Creează în jurul purtătorului o aură caldă, fiind o opțiune perfectă pentru zilele de Crăciun.

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0