Skip to content

Ce este, de fapt, iubirea? Ce se ascunde dincolo de suprafața iubirii? Ce anume creează iubirea? Cum poți să beneficiezi de mai multe oportunități pentru ea? Noua știință a iubirii abordează toate aceste întrebări și ne îmbunătățește concepția despre iubire. Mai jos sunt prezentate câteva citate din cartea Iubirea 2.0, semnată de Barbara Fredrickson. 

1. Iubirea este emoția noastră supremă: prezența sau absența ei în viața noastră influențează tot ceea ce gândim, simțim, facem și devenim.

2. Dorul este acel sentiment ce-ți curge prin corp chiar înainte să-ți dai seama că ești neliniștit, singur sau nefericit.

3. Iubirea este nutrientul esențial după care tânjesc celulele tale: adevărata conexiune încărcată de pozitivitate cu alte ființe vii.

4. În vocabularul nostru cultural comun există multe alte conotații ale cuvântului iubire – dorința mistuitoare, legăturile intolerante, angajamentele de loialitate, încrederea necondiționată.

5. Iubirea nu este pur și simplu una dintre multele emoții pozitive ce te învăluie din când în când. Este mai importantă decât bucuria, amuzamentul, recunoștința sau speranța.

6. Iubirea îți permite să vezi cu adevărat o altă persoană, într-o manieră holistică, cu grijă, preocupare și compasiune.

7. Atunci când îți îmbunătățești viziunea despre iubire, vei fi impulsionat să o prețuiești și mai mult.

8. Să înveți cum funcționează iubirea poate aduce o schimbare majoră în viața ta. Te poate ajuta să prioritizezi momentele de pozitivitate împărtășită și să-ți sporești încrederea în umanitate.

9. Înainte de toate, iubirea este o emoție, o stare de moment ce apare pentru a-ți infuza deopotrivă mintea și corpul.

10. Iubirea este, pe scurt, apariția spontană a trei evenimente strâns împletite: împărtășirea uneia sau mai multor emoții pozitive între tine și o altă persoană; sincronizarea între biochimia și comportamentul tău și ale celeilalte persoane; dorința împărtășită de a contribui la starea de bine a celuilalt, ce aduce grijă reciprocă.

℗PUBLICITATE



11. Cercetările arată că absența iubirii poate compromite aproape toate aspectele dezvoltării copiilor – abilitățile lor cognitive și sociale, sănătatea acestora.

12. Pe măsură ce emoțiile pozitive îți deschid porțile percepției, devii mai bine pregătit să te conectezi cu celelalte persoane.

13. Iubirea te impulsionează să te preocupi mai îndeaproape de nevoile celorlalți și te ajută să preiei și să evaluezi cu atenție informațiile primite, astfel încât să îi poți proteja.

14. Iubirea modifică modul de operare al minții, deschizând larg porțile percepției și permițându-ți să conștientizezi armonia cu alte persoane, să ai grijă de ele și să vă uniți punctele forte.

15. Atunci când vestea bună și entuziasmul unui partener devine și vestea bună și entuziasmul celuilalt partener, se naște un micro-moment de rezonanță pozitivă.

16. Oamenii rezilienți au inteligență emoțională. Ei nu ridică un zid de apărare împotriva negativității și nici nu se lasă copleșiți de ea. Ei întâmpină, în schimb, adversitatea cu privirea limpede, perfect adaptați la nuanțele circumstanțelor lor aflate în continuă schimbare.

17. Oamenii rezilienți sunt mai plini de speranță, mai nerăbdători să facă față provocărilor și mai recunoscători pentru multele lor binecuvântări.

18. Atunci când aspirația ta este iubirea, îți remodelezi părți întregi ale vieții. Te transformi în mod vizibil și devii mai bun.

19. Iubirea te poate lua prin surprindere, la fel ca o ploaie de vară, dar, spre deosebire de vreme, ai posibilitatea să creezi și să întreții condițiile necesare pentru iubire.

20. Compasiunea este iubire. Înflorește atunci când identifici o formă de suferință fizică sau emoțională în cealaltă persoană.

    Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

    Caută
    Coșul de cumpărături0
    Nu există produse în coș
    Continuă cumpărăturile
    0