Skip to content

Abdulrazak Gurnah este un romancier și profesor de literatură născut în Zanzibar, Tanzania, pe 20 ianuarie 1948. Este cunoscut pentru scrierile sale care explorează teme precum identitatea culturală, colonizarea și post-colonizarea.

A emigrat în Marea Britanie în anii ’60 și a obținut cetățenia britanică. A predat literatură post-colonială la Universitatea din Kent și a scris numeroase romane aclamate, printre care se numără Paradis (Paradise, 1994), care a fost nominalizat la Booker Prize, și Pe țărm (By the Sea, 2001), care i-a adus prestigiosul Premiu Nobel pentru Literatură.

℗PUBLICITATEAbdulrazak Gurnah este considerat unul dintre cei mai importanți autori africani contemporani și a adus o contribuție semnificativă la literatura mondială.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0