Skip to content

George Piștereanu este unul dintre cei mai râvniți actori, pentru micile și marile ecrane. Cunoscut atât pentru rolurile din „Loverboy“, „Eu când vreau să fluier, fluier“, „You’re ugly, too“, „Miracolul din Techir“ sau „La Gomera“, cât și pentru rolul din serialul „Vlad“ difuzat la ProTV, actorul face furori și pe canalul său de YouTube. Cu o versatilitate aparte și un talent de necontestat, George Piștereanu, în vârstă de numai 30 de ani, este singurul actor român nominalizat la European Academy Awards, dar și câștigător al unora dintre cele mai dorite premii din industria de profil. Este pasionat de tot ce înseamnă tehnologie – motiv pentru care, în perioada stării de urgență, el și-a montat acasă un studio și reușit să păstreze legătura cu comunitatea sa.

Care este gândul care te ține treaz noaptea?

Din fericire, nimic nu mă ține treaz noaptea. Dorm adânc, dar visez în fiecare seară.

La o vârstă foarte fragedă, ai bifat unele dintre cele mai importante roluri și premii naționale și internaționale. Care este secretul succesului tău?

Nu cred că poate fi vorba de un secret anume, așa cum găsim noi în cărțile de povești moderne – cele de dezvoltare personală. Cred că așa a fost să fie, drumul acesta m-a ales, în timp ce eu am încercat să realizez faptul că drumul acesta mă alege. Din partea mea a fost vorba de muncă, dedicare. 

La ce te gândești, atunci când urci pe canalul tău de YouTube un video și nu are vizualizările dorite?

Este una dintre cele mai bune întrebări pe care le-am primit anul acesta și aș dori să vă felicit pentru asta. În momentul în care urc un filmuleț pe YouTube și nu are vizualizările dorite (și mă uit la cele mai vizualizate videos de pe YouTube din săptămâna respectivă), îmi dau seama că, într-adevăr, România a pierdut startul. Nu neapărat că filmulețele pe care eu le urc ar trebui să aibă milioane de vizualizări, dar uneori are succes un content de proastă factură, comparativ cu cel pe care încerc să îl fac eu, plus mulți alții ca mine – un content curat, din care să rămâi cu ceva… Mă întristează că oamenii se uită la niște tâmpenii și, în același timp, îmi doresc ca România să fie ca alte țări din Europa, o țară în care ei se simt în siguranță, în care să fie protejați, să aibă venituri suficiente. Totuși, se pare că oamenii sunt atrași de anumite tâmpenii. Și, din chestia asta, ne dăm seama că educația la care nu s-a lucrat timp de 30 de ani ne afectează în momentul acesta. Însă mergem mai departe, o să urc în continuare content care, consider eu, aduce un plus valoare celor care îl vizionează.

Ce tic sau comportamente repetitive te supără (la tine)?

În general, nu mă deranjează niciun fel de comportament sau tic, pentru că oamenii sunt diferiți și trebuie să acceptăm acest lucru. În momentul în care ne deranjează, înseamnă că noi avem o problemă. Am, totuși, o chestie peste care nu pot să trec – negativismul – așa că evit să stau în preajma oamenilor de genul acesta. 

Cum te raportezi la restricțiile COVID?

Pur și simplu, încerc să respect regulile indicate de autorități și sper că va trece fără foarte multe urmări grave. 

Ce rol te-a sensibilizat cel mai tare?

În teatru, am făcut un rol, la un moment dat, care m-a sensibilizat. Era un spectacol realizat din monologuri și țin minte că eu am jucat un homosexual, iar povestea acelui personaj m-a emoționat chiar și pe mine, cel care o spuneam.

Care este limita peste care nu poți trece, într-o relație?

Este foarte dificil să răspund la această întrebare, pentru că fiecare persoană în parte e diferită și îți atinge anumite limite. Cred că tot negativismul și încăpățânarea absurdă ar fi limita – pentru mine.

Cum te raportezi la infidelitate?

℗PUBLICITATE



Nu mi s-a întâmplat, din câte știu eu – și bine că nu știu. [Râde.] Nu știu, nu am fost pus în această situație. Ceea ce nu știi nu te deranjează.

Care este emoția pe care o tolerezi cel mai greu?

Emoția generată de falsitatea unor oameni – nu o pot suporta. 

Care sunt sacrificiile pe care ești dispus să le faci pentru un rol?

La această întrebare, răspunsul este: „No limits.“ În sensul că eu, atunci când primesc un script, încerc să intru în mediul respectiv, să mă identific cu personajul. Nu mi-am setat o limită, nu am dat de ea încă, pentru că sunt dispus să muncesc foarte mult pentru a da viață unui personaj. 

Ce părere ai despre scenele erotice, într-un film? Cât de grele sau de ușoare sunt?

Am avut ceva scene erotice până în acest moment. Cred că, odată ce ești în personaj, totul ar trebui să se creeze în mod natural, inclusiv scenele erotice. 

Ce platformă de social media îți consumă cel mai mult timp?

Toate mediile sociale – YouTube, Instagram, TikTok, Facebook. Nu le văd ca pe niște rețele care îmi consumă timp, ci le văd ca pe niște canale prin care eu pot să transmit mesaje, pot să țin legătura cu fanii, mă ajută. Trăim într-o lume în care lucrurile acestea sunt indispensabile și le iau ca atare.

Cum a apărut scurtmetrajul Aventurile lui Tibor (partea întâi) și ce planuri ai în acest sens?

Este un lungmetraj, are mai mult de o oră și a apărut datorită mesajelor de la fani. Ei îmi spuneau că le place mult personajul și m-am gândit ca, în perioada pandemiei, când am stat izolat în casă și am avut mai mult timp la dispoziție, să profit și să fac un film al personajului. Am vrut să îi ofer lui Tibor un film, pentru că îmi este un personaj drag și oamenii au fost mulțumiți de prestația mea. Între timp, a apărut și partea a doua a filmului, care se poate urmări pe platforma PROTV Plus și pe canalul meu de YouTube.

Ți s-a întâmplat să te îndrăgostești de vreo colegă, pe platoul de filmare?

Am evitat întotdeauna legăturile pe platourile de filmare, pentru că eu consider că te pot afecta. Un bun profesionist știe că o relație poate afecta filmarea. Acum… niciodată nu știi ce se poate întâmpla. 

Descrie-ne un vis recent, pe care nu l-ai povestit nimănui.

Nu prea țin minte ceea ce visez, însă de obicei visez ceva legat de acțiunea unui film pe care l-am urmărit. 

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0