fbpx
skip to Main Content

Este cântăreață, textieră și compozitoare, are o voce recognoscibilă și este, în egală măsură, o prezență ce iese mereu în evidență prin magnetismul său. Adele Laurie Blue Adkins sau Adele, așa cum este cunoscută publicului larg, căci despre ea vorbim, este personalitatea pe care o vom cunoaște mai bine la rubrica #AltfelDespreOameni. 

Un copil crescut fără tată

Potrivit site-ului insider.com, Adele s-a născut în data de 5 mai 1988, în Tottenham (Londra, Marea Britanie). Copil singur la părinți, nu s-a putut bucura de căldura căminului alături de cei doi (mama sa, Penny Adkins, de profesie maseur și Mark Evans – de profesie instalator), întrucât, de când avea doar doi ani, tatăl său le-a părăsit pe ea și pe mama sa.

Așa se face că la vârsta de nouă ani, artista și mama sa aveau să se mute la Brighton, urmând ca după doi ani să revină în Londra, mai precis în Brixton și, mai apoi, în West Norwood (cunoscut drept locul care a inspirat-o să scrie piesa Hometown glory), titrează planetradio.co.uk.

Eforturile depuse sunt răsplătite de Univers 

A pornit pe drumul artistic încă de mică, mai exact de pe când avea doar patru ani. Și-a hrănit pasiunea și visul de a deveni cântăreață și a presărat peste talentul său multe ore de canto. La unsprezece ani a început să asculte muzică R&B, iar doi ani mai târziu, în urma unui concert Pink, decide că își dorește să devină cântăreață. 

A absolvit școala BRIT din Shelhurst la vârsta de șaisprezece ani, unde fusese colegă de clasă cu Jessie J și Leona Lewis. Nu a fost interesată de școală (ajungând chiar să fie aproape exmatriculată), deși recunoaște importanța acesteia în cadrul dezvoltării personale.

Prima sa piesă, Hometown glory, a fost scrisă pe când avea doar șaisprezece ani (și în doar zece minute), urmând ca la nouăsprezece ani să-și facă apariția și capodopera numită Chasing pavements. Potrivit factinate.com, a devenit cunoscută după ce un prieten a încărcat un demo (care conținea trei piese) pe platforma MySpace, muzica sa ajungând să fie remarcată de casa de discuri XL Recordings. De aici, lucrurile au evoluat considerabil, fiindu-i oferit un contract de management. Un alt punct de creștere în cariera sa a mai fost trasat în 2008, când și-a creditat apariția în cadrul emisiunii Saturday Night Live, acea ediție fiind urmărită de nu mai puțin de șaptesprezece milioane de telespectatori, datorită faptului că ar fi trebuit să își facă apariția candidata la președinție, Sarah Palin. A doua zi, albumul 19 a ajuns în topurile iTunes, ocupând locul cinci pe site-ul amazon.com.

În 2011, Adele devine prima artistă din istoria Marii Britanii cu trei milioane de copii vândute într-un singur an și cel mai bine vândut album al secolului în Anglia, ajungând, în 2012, unul dintre cel mai bine plătiți artiști sub treizeci de ani, potrivit revistei Forbes.

Cu toții avem nevoie de modele pe care să le urmăm 

De-a lungul copilăriei ne alegem anumite modele pe care le urmăm și cu care ne dorim să ne asemănăm întocmai. Ei bine, Adele susține că printre artiștii săi preferați de-a lungul timpului se numără Spice Girls, Ella Fitzgerald și Etta James. 

Eșecurile pot fi transformate în inspirație 

Experiențele prin care a trecut au ajutat-o pe Adele să-și transpună trăirile în piesele sale. De altfel, ea însăși susținea că poveștile de dragoste, respectiv eșecurile sale au ajutat-o să dea o notă personală muzicii pe care o face. Fanii rezonează întru totul atunci când Adele lansează o piesă și așa se face că melodia Hello a ajuns, astăzi, să aibă 2,7 miliarde de vizualizări pe YouTube, după cum titrează planetradio.com. Însă Adele nu se exprimă doar vocal, ci și prin diverse intrumente muzicale, printre preferatele sale numărându-se chitara și tobele.

Modestia este cea mai elegantă trăsătură umană

Este lesne de înțeles că Adele este altfel, din multe puncte de vedere. A avut un parcurs sinuos, cu o viață plină de provocări însă, chiar și așa, aceste piedici nu au oprit-o să facă ceea ce visează și să pună în practică ceea ce alții nu ar mai avea puterea să facă. Dincolo de muntele de talent pe care îl are, artista este extrem de modestă și se bucură de fiecare reușită, precum și de albumele pe care le lansează. Simplitatea este cuvântul de ordine și așa se face că titlul albumelor sale este dat de vârsta pe care artista o împlinea la lansarea lor.

Fiecare om poate cădea pradă adicțiilor 

Puțini oameni au curajul să recunoască fățiș că sunt dependenți de alcool. Cu atât mai mult când vorbim de personalități al căror nume a căpătat o greutate apreciabilă. Adele se numără printre cei care nu se sfiesc să fie transparenți cu fanii săi, lucru care a ajutat-o să fie apreciată pentru sinceritatea și deschiderea față de public. Artista susține că pentru albumul 21, băuturile alcoolice ar fi fost un aliat în găsirea inspirației pentru piesele sale însă, în egală măsură, recunoaște că după apariția fiului său, nu a mai recurs la acest „obicei“.

Conform site-ului factinate.com, un alt efect advers al dependenței de alcool era și faptul că ajunsese să posteze pe Twitter diverse statusuri inadecvate, motiv pentru care staff-ul său a decis să-i interzică accesul la conturile sale oficiale de social media, urmând ca orice postare să aibă nevoie de o aprobare în prealabil.

De altfel, consumul de alcool nu a fost singurul care i-a afectat existența; tutunul i-a dăunat, în egală măsură, sănătății, ajungând ca în anul 2011, Adele să fie nevoită să-și opereze corzile vocale și, ulterior, să renunțe la acest viciu pe care l-a conștientizat, apreciind că, în cazul în care nu s-ar fi lepădat de acest obicei, ar fi sfârșit prin a-și pierde viața. 

Autodezvăluirea are limitele sale

Deși susține că decepțiile au fost inspirație în actul său artistic, artista nu și-a făcut celebri și iubiții după care suferea. O fire discretă, în ciuda felului ei expansiv și al simțului umorului ieșit din comun, Adele a decis să țină ascuns și numele fiului său timp de nouăzeci și patru de zile, anunțul fiind făcut indirect, prin purtarea unui colier cu numele „Angelo“.

Nici în privința felului în care și-a cunoscut soțul, Simon Konecki, Adele nu a dat nicio informație. Doar presa a susținut, la acea vreme, că Ed Sheeran ar fi fost cel care le-ar fi făcut cunoștință, însă artistul a negat toate aceste zvonuri. În 2019, însă, reprezentații artistei au anunțat că Adele și soțul său au divorțat.

Curajul de-a vorbi despre depresie ne poate faci mai puternici

Dacă ai o anumită notorietate sau un anumit statut social, asta nu te ferește de depresia postnatală. Însă, cu cât aceasta este discutată în spațiul public, cu atât lucrurile devin mai ușor de surmontat pentru proaspetele mame. Adele este una dintre artistele care a avut curajul și dorința de a atât discuta despre această experiență, cât și despre hipnoza post-partum și efectele ei.

View this post on Instagram

A post shared by Adele (@adele)

℗PUBLICITATEEmoțiile definesc condiția umană

Am putea aprecia (bazându-ne pe vocea și experiența sa artistică) că un cântăreț de talia sa nu mai are emoții înaintea unui concert. Ori am putea crede că emoțiile constructive sunt inerente într-un astfel de context însă realitatea este mai dură decât propria noastră supoziție și ne arată că și după atâta timp în care a urcat pe cele mai mari scene ale lumii, Adele încă suferă de atacuri de panică înainte de spectacole, soldate, uneori, și cu stări de greață. Acest lucru ne demonstrează că artiștii sunt extrem de sensibili și, așa cum noi ne tragem energia și buna dispoziție din actul lor artistic, tot așa și ei, la rândul lor, au nevoie de susținerea noastră necondiționată și au nevoie să le arătăm acest lucru cât de des cu putință.

Curajul este contagios – femeile se inspiră unele pe altele 

Se declară feministă și este vocală în spațiul public privind egalitatea de șanse, indiferent de rasă, limbă, sex sau culoare a pielii. Este eminamente necesar ca tot mai multe personalități să iasă în spațiul public și să recreeze normalitatea în rândul oamenilor.

Deciziile legate de propriul corp nu se discută 

Unul dintre elementele curajoase pe care Adele a fost deschisă să le discute a fost chiar epilarea. Dacă unii dintre noi o validăm, în prezent, drept o activitate necesară și naturală în rândul femeilor, dar și al bărbaților, deopotrivă, Adele a recunoscut că nu este „prietenă“ cu epilarea, singurul motiv pentru care a apelat la această procedură corporală fiind faptul că fanii din primele rânduri ar fi putut vedea acest detaliu fizic. Presa și-ar fi dorit să afle care era părerea partenerilor săi cu privire la acest lucru, dar răspunsul artistei a fost tranșant, conchizând că „nu va exista vreun bărbat care să-i spună să-și epileze picioarele“.

Divorțul de zahăr a dus la o scădere serioasă în greutate

Consumul de zahăr este „dușmanul“ pe care Adele îl blamează cu toată puterea. Artista susține că obișnuia să savureze aproximativ zece căni de ceai pe zi, la care adăuga câte două cuburi de zahăr pentru fiecare ceașcă. Însă acest tabiet a devenit amintire, ea atribuind pierderea în greutate faptului că a renunțat la zahăr.

Relațiile contează

Prietenia dintre artiști este destul de rar întâlnită sau exprimată fățiș. Concurența acerbă și lupta pentru exclusivitate face ca, de multe ori, colaborările să fie doar de fațadă. Nu este și cazul lui Adele și a cântărețului Drake, a căror amiciție (potrivit insider.com) a început în urma unui concert de-al rapper-ului, de care Adele s-a bucurat nespus, ea împărtășind, ulterior, pe Twitter acest lucru. Reacția artistei nu a rămas fără ecou, bucuria lui Drake fiind exprimată pe contul său de Instagram. Ulterior, relația lor de prietenie a devenit mai solidă, ajungând chiar să închirieze săli de bowling doar pentru ei și prietenii lor comuni. Totodată, Katy Perry a recunoscut că este vecină cu Adele și că se bucură de o frumoasă prietenie cu ea, titrează planetradio.co.uk.

Puțin umor ne face mai simpatici 

Dacă majoritatea artiștilor își expun diplomele sau premiile într-un loc cât mai expus al locuințelor în care trăiesc, Adele le-a așezat într-un loc cu totul și cu totul atipic, mai exact în baie, motivând că de fiecare dată când vizitează toaleta își amintește de munca grea pe care a depus-o. Cântăreața susține că „Premiul Academiei“ este singura distincție pe care o păstrează în camera sa, potrivit noise11.com.

Deține opt premii Grammy, 11 premii Billboard, un Brit Awards, precum și cinci MTV Awards. Anul 2012 este anul în care câștigă toate cele șase premii la care fusese nominalizată în cadrul celei de-a cincizeci și patra ediție Grammy.

Minimalismul sau cum învățăm să trăim fără ceea ce nu avem nevoie

Nu de puține ori suntem impresionați de casele luxoase pe care le dețin artiștii. Zeci de camere, piscine, șeminee, săli de sport și de cinematograf, acestea sunt elemente definitorii ale locuințelor celor ce se află în vârful clasamentelor. Într-o mare de opulență și lux, Adele surprinde publicul când anunță că se mută de la un conac cu zece camere într-o locuință mai mică, motivând decizia prin faptul că folosea un singur dormitor dintre toate camerele din casă. 

De ce și-ar face cineva tatuaje?

Realizate pentru a ne aminti de un moment anume sau pentru a prelungi bucuria ori clipele de răscruce prin care am trecut, tot mai mulți dintre semenii noștri recurg la purtarea unui tatuaj (fie el permanent, sau temporar). Adele nu este o excepție în acest caz și, chiar dacă nu a discutat niciodată în fața publicului despre însemnătatea acestora în viața sa, se bucură de cinci tatuaje pe corpul său. 

Visurile noastre nu se discută

Se declară o fană înfocată a lanțului de restaurante de pui Nando’s și, deși poate afirma că își permite să aibă tot ceea ce-și dorește, ei bine, Adele visează să aibă un card de fidelitate pentru a avea dreptul să mănânce gratuit. Printre personalitățile care beneficiază de un astfel de card de fidelitate se numără și Ed Sheeran și Jay Z.

Cine nu are un animal de companie, să-și cumpere…

Este iubitoare de animale și asta se poate observa prin faptul că este alături, mai mereu, de patrupedul său din rasa dachshund, pe nume Louie; a fost inspirată de Louis Armstrong atunci când l-a „botezat“, întrucât cățelul reacționa ori de câte ori auzea o melodie de-a marelui artist.

Schimbări putem face, dacă nu fugim de disconfort 

Adele a fost mereu deschisă și transparentă cu publicul său. A suferit de-a lungul timpului din cauza problemelor pe care le-a avut cu greutatea însă, în prezent, artista a reușit să slăbească cincizeci de kilograme și este de nerecunoscut. Potrivit site-ului stirileprotv.ro, Adele a recunoscut că a urmat dieta sirtfood (care se bazează pe includerea alimentelor bogate în sirtuină, considerată a fi o proteină ce reglează metabolismul celular).

Când politicienii știu să se poarte elegant 

Cu siguranță nu este un lucru simplu să fii felicitat de către însuși premierul Marii Britanii. Adele, însă, se bucură de un astfel de moment din partea lui Gordon Brown care i-a trimis mulțumiri pentru melodiile sale scriitorului hitului Chasing pavements și, în același timp, i-a mulțumit și cântăreței pentru menținerea spiritului britanicilor cât mai sus pe perioada crizei economice.

Nicio vedetă nu are nevoie să fie mereu „pe sticlă“

Din 2017 până în prezent, Adele nu a mai apărut în nicio emisiune televizată. Așa se face că, în cea mai recentă emisiune Saturday Night Live, artista a prezentat show-ul (și a presărat glume legate de kilogramele pierdute), însă a și jucat în schița The Bachelor’s dating (interpretând rolul tinerei refuzate în mod constant).

Prioritizarea a ceea ce contează 

Indiferent de vârstă, profesie sau rolurile pe care le au, este important ca adulții să-și organizeze cât mai bine viața. Adele este de părere că prioritizarea activităților este ceea ce o ajută să gestioneze mai bine stresul și să nu se lase copleșită de provocările inerente ale vieții.

Bianca Sîrbu

Bianca Sîrbu - jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Back To Top
×Close search
Caută