fbpx
skip to Main Content

Într-o zi însorită, de la finalul lunii octombrie Oprah Winfrey a purtat un dialog în exclusivitate cu cântăreața britanică Adele, în grădina de roze a renumitei prezentatoare, din California. Emoțiile au fost la cote maxime, atât pentru fanii lui Adele, care au avut posibilitatea de a-și auzi preferata vorbind despre subiecte dureroase precum divorțul, dependența de alcool sau moartea tatălui ei, dar și despre lucrurile care-i umple viața cu bucurie, cum ar fi noua relație cu agentul sportiv Rich Paul ori implicarea serioasă în sport și, desigur, noul albul intitulat 30. Cele două vedete care aveau să facă cunoștință pentru prima dată în carne și oase. 

Atât interviul, cât și concertul care a urmat, fac parte din evenimentul intitulat Adele One Night Only, difuzat în exclusivitate de televiziunea americană CBS, pe 14 noiembrie 2021. Potrivit declarațiilor făcute de Oprah, interviul a fost pregătit cu multă migală, aceasta ascultând timp de zece zile doar muzica lui Adele și analizând cu atenție versurile pieselor pentru a putea să o cunoască cât mai bine pe cântăreața care și-a lansat cel de a-l patrulea album muzical. 

Nevoia de a iubi fără frică și rușinea de-a trece printr-un divorț

Punctele de maximă intensitate ale dialogului mult așteptat de către fani și publicul larg au fost cele în care Adele a vorbit sincer și deschis, cu note de umor și tremur în voce, despre teribilele atacuri de panică pe care le-a trăit după despărțirea de Simon Konecki, din 2018, dar și despre rușinea de-a deveni o femeie divorțată. „Devenisem obsedată de ideea familiei nucleare, deoarece nu făcusem niciodată parte dintr-o astfel de familie“, a mărturisit cântăreața care a fost părăsită de tatăl ei la vârsta de doar doi ani. Pierderile din copilărie au făcut-o pe Adele să fie un copil extrem de trist, după cum mărturisește atunci când Oprah o întreabă despre copilul interior, dar și să-și dorească cu ardoare să fie iubită și să iubească fără frică. 

Așa cum ni se întâmplă multora dintre noi, mai ales celor care nu am beneficiat de prea multă susținere psihologică și emoțională în copilărie, și Adele și-a promis că atunci când va avea proprii copii va face tot posibilul ca familia să nu se despartă. Și totuși, viața ia adesea o altă turnură la vârsta adultă, și în ciuda faptului că a încercat să facă tot posibilul pentru foarte mult timp, Adele a divorțat acum trei ani. Decizia a fost una mai mult decât dificilă, dar tot renumita cântăreață declară că s-a simțit extrem de responsabilă pentru modelul de adult pe care-l arată fiului ei Angelo, ținând cont de faptul că în mariajul ei nu mai era fericită, ci doar supraviețuia. 

În semn de respect față de sistemul familial pe care l-au construit împreună, Adele și Simon au rămas buni prieteni după divorț, locuind foarte aproape unul de celălalt, ajungând chiar ca vedeta să declare că fostul soț i-a salvat viața. Faptul că am divorțat nu înseamnă că nu-l mai iubesc, relatează Adele, înseamnă doar că nu mai eram îndrăgostită de el. Tot despre Konecki spune că a fost punctul de sprijin din viața ei, în vremuri când i-ar fi fost foarte ușor să o i-a la vale din cauza faptului că a cunoscut un succes uriaș la o vârstă mult prea tânără. 

Unele răni ale copilăriei se vindecă mai greu, dar muzica poate fi o adevărată terapie 

Este bine-cunoscut și faptul că în versurile sale, Adele scrie despre experiențe pe care le-a trăi, dar și despre emoții sau sentimente de care nu era conștientă că ar fi existat în universul ei interior, și pe care avea să le recunoască abia mai târziu. „Muzica m-a ajutat în multe situații și mi-ar plăcea să fac același lucru pentru oameni… să le reamintesc că nu sunt singuri“. 

Marc Evans este un nume cu o rezonanță puternică în sufletul lui Adele, este tatăl după a cărui iubire a tânjit toată viața și cu care avea să se împace abia înainte de moartea acestuia. Adele, i-a mărturisit lui Winfrey că „cea mai mare rană“ suferită în copilărie a fost „absența totală și lipsa de efort“ din partea tatălui. În ciuda faptului că vocea lui Adele a devenit cunoscută la nivel mondial, din relatările artistei reiese că tatăl pe care-l pierduse foarte devreme nu a ascultat niciuna dintre piesele fiicei sale până curând, înainte de moartea sa, în aprilie 2021. Aflându-se pe patul de moarte, Adele și-a propus să reparare relația cu tatăl ei și a folosit piesele de pe noul album drept mijloc de terapie. „Apoi le-a ascultat și pe celelalte (albume) – 19, 21, 25. Iar favoritele lui erau și favoritele mele“, spune cântăreața despre piesele preferate ale tatălui ei.  

℗PUBLICITATEO altă schimbare majoră din viața vedetei britanice este reprezentată de pierderea a aproape 45 de kg, ca rezultat al stărilor de anxietate și confuzie pe care le-a trăit odată cu divorțul. Odată ce a descoperit că sportul și mersul la sală funcționează precum un analgezic natural pentru anxietate, Adele și-a făcut din această activitate o rutină zilnică și un punct de stabilitate. Având propriile provocări cu fluctuațiile în greutate, Oprah a dezvăluit și ea din experiențele avute, atunci când oamenii sau simțit „supărați“ sau „abandonați“ din cauza faptului că idolul lor avea să urmeze unele diete. Adele nu a putut decât să rezoneze cu dezvăluirea lui Winfrey, căreia i-a vorbit inclusiv despre faptul că în întreaga ei carieră i-a fost obiectificat corpul, despre care se vorbea ca fiind prea mare sau prea mic. Concluzia trasată de Adele este probabil o bună lecție pentru mulți dintre noi, aceasta spunând „nu este treaba mea să validez modul în care oamenii se raportează față de propriul corp“. 

Iubirea este un joc cu surprize neașteptate

Întrebată despre întâlniri și posibilități de a cunoaște noi oameni, Adele, a mărturisit că la o petrecere l-a întâlnit pe cel alături de care simte că poate trăi o frumoasă poveste de iubire fără să simtă că se pierde pe sine, ba mai mult, cântăreața a mărturisit că este pentru prima dată într-un cuplu în care se iubește și se acceptă cu adevărat pe sine. Rich Paul, în vârstă de 39 de ani, este descris de către Adele ca fiind un tip amuzat și extrem, extrem de inteligent.  

Mult așteptatul concert a avut loc la exclusivistul Griffith Observatory, din Los Angeles, aflat la poalele dealului care anunță prezența tuturor în bine-cunoscutul Hollywood. Seara a fost deschisă tot de Oprah, iar spre încântarea celor prezenți prima piesă interpretată de către Adele a fost Hello. Timp de mai bine de o oră, publicul format din vedete și persoane publice precum Melissa McCarthy, Ellen DeGeneres sau James Corden, a fost încântat cu o parte din piesele nou nouțe, dar și câteva din hiturile mai vechi care i-au adus un real succes mondial. 

Tot din conversația cu Oprah am aflat că la concertul care inițial a fost programat pentru o zi de luni, și care din cauza vremii a fost organizat în seara de duminică, Angelo avea să-și vadă pentru prima dată mama cântând în prezența unui public numeor, acesta ascultând-o până atunci doar la repetițiile dinainte de concerte. Seara specială a lui Adele s-a încheiat cu interpretarea emoționantă a piesei Love is a game (Iubirea este un joc).

 

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0