fbpx
skip to Main Content

Tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) la adulți este caracterizată de o deteriorare a nivelului de atenție, hiperactivitate și impulsivitate. ADHD la adulți cauzează probleme funcționale semnificative în ceea ce privește locul de muncă, educația și funcționarea economică și socială a individului.

Terapia cognitiv-comportamentală pentru ADHD la adulți

Terapia cognitiv comportamentală (CBT) pentru adulții care suferă de ADHD furnizează strategii concrete și abilități de coping pentru principalele simptome ale ADHD (inatenție, hiperactivitate, impulsivitate), precum și pentru problemele asociate acestora în plan social, ocupațional, educațional și în alte domenii.

Componentele CBT pentru ADHD includ elemente de psihoeducație; training pentru organizarea, planificarea și managementul timpului; dezvoltare a abilităților de rezolvare a problemelor; învățare a unor tehnici pentru reducerea distractivității și creșterea perioadei de atenție; restructurare cognitivă în special pentru situațiile care prezintă dificultăți.

℗PUBLICITATE


Notă: Alte tratamente psihologice pot fi, de asemenea, eficiente în tratarea adulților care suferă de ADHD, însă acestea nu pot fi evaluate cu aceeași rigoare științifică ca și tratamentele de mai sus. Totodată, poate fi de ajutor și tratamentul medicamentos pentru tratarea ADHD la adulți.

Bineînțeles, este recomandată consultarea unui specialist în sănătate mintală pentru un diagnostic precis și informare cu privire la tratament. În momentul în care se apelează la un specialist, este important ca acesta să aibă în vedere întregul tratament pe care îl urmează pacientul și să stabilească obiective concrete, în funcție de care monitorizează progresul.

Ioana Boșneag

Ioana Boșneag - psiholog și colaborator al Asociației Multiculurale de Psihologie și Psihoterapie

Back To Top
×Close search
Caută
#ZiuaAutorului
🎂 Azi îl aniversăm pe STEVEN PINKER.
Cărțile autoruluii, „Urmează cele mai bune zile ale omenirii?“, „Îngerii mai buni ai naturii noastre“ și „Simțul stilului“ au astăzi preț special, cu 25% discount față de prețul afișat.
La mulți ani!
x