fbpx
skip to Main Content

Protagonistul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine are o listă considerabilă de titulaturi, printre care chef, antreprenor, om de bine, soț, tată. Face totul cu pasiune, dedicare și cu multă modestie, presărând mult calm ardelenesc, în toate acțiunile sale. Îi plac oamenii faini și iubește viața, așa cum este ea, în variantă neromanțată. Despre planuri, viața de cuplu, acțiuni sociale și multe altele, am avut onoarea de a-l „gusta“ pe Adrian Hădean, în interviul de mai jos.

Ce loc ocupă umanitatea în viața ta? 

Când eram copil, pe la 5-6-7 ani, mă întrebam des de ce ne mai naștem dacă tot trebuie să murim. Apoi, prins cu școala, am uitat întrebarea asta până după 20 de ani, când s-a întors la mine însoțită de multe altele, toate legate de umanitate, de omenire, omenie, condiția omului și toate posibilitățile minunate care sunt oferite de această stare a vieții, în particular. Aș putea spune că toată viața mea e marcată de preocuparea de a fi om și de aplicațiile care derivă de aici.

Ce înseamnă „Solidar Social“ și cum ai descrie ceea ce se întâmplă cu acest proiect minunat?

„Solidar Social“ e o căutare a umanității din noi și îndrăznesc să spun că am găsit-o în foarte mulți dintre semenii mei în ultimii doi ani și jumătate, și legat de Covid19, și legat de criza refugiaților din Ucraina. Să oferi o farfurie de mâncare unui om flămând și fără mijloace e lucru mare pentru acel om. Zeci de mii de români au făcut gestul ăsta prin „Solidar Social“, iar asta ne ține activi. 

Dacă ai avea o putere, ce anume ai aduce din Maramureș la București?

Cred că lucrurile-s bune așa cum sunt. Mai bine să-l găsesc cu voie bună când mă întorc, decât să amestec prea mult din el aici. 

Ce-ți spui în gând, atunci când apar conflictele în cuplul vostru?

Nu stric eu bunătate de ceartă cu prea multe gânduri. Sunt prea bătrân pentru asta. Sunt prea bătrân și pentru ceartă, în sensul că nu-mi mai sare țandăra ca acum 10-15 ani. 

În cartea „Revoluția iubirii“, psih. Gáspár György spune că „pacea începe cu un zâmbet, iubirea adevărată începe cu renunțarea la lupta pentru putere“. Cum este în cazul vostru? Cine cedează primul, după o ceartă?

Nu apucăm starea de „după o ceartă“. Discuțiile noastre legate de principii sunt calme, iar situațiile care ne aprind sau generează un deranj de moment în oricare dintre noi se sting de obicei în râs. Cred că așa-i când îți iei nevastă deșteaptă și nici tu nu ești chiar prost. 

Cum sună ultima declarație de dragoste făcută jumătății tale, Sonia?

„Lasă tu te rog bani pentru Stela.“

Care este mesajul pe care ai fi vrut să-l transmiți părinților tăi, dar nu ai apucat să o faci?

Cu tata n-am apucat să fac toată pacea de care aveam nevoie, dar cu mama vorbesc des și-i spun ce știu că n-o să-i mai pot spune după ce pleacă din viața asta. 

℗PUBLICITATECare este personalitatea publică pe care ai întâlnit-o și în care ai descoperit empatie și modestie?

Am întâlnit multe, dar nu-i cinstit nici să dau un nume, nici să fac liste.

Ce sfat ai pentru cei ce doresc să-și urmeze visul, dar nu au posibilitatea materială de a urma acea cale?

Visul e starea premergătoare materialului, sau măcar una dintre stările premergătoare materialului. Întotdeauna există o posibilitate de materializare, iar dacă n-ai mijloacele, poate e așa pentru că trebuie să le construiești. Când dai peste visuri gata de utilizare, înseamnă că nu-s ale tale, au fost muncite de altcineva anterior, tu nu poți să le deții, poți să faci parte temporar din ele.

Te-a mai urmărit gândul de a te muta din țară?

Da, uneori mai vine. Nimic serios, până acum.

Când ai plâns, ultima oară?

Nu mai știu. Da’ mi se pune apă în ochi destul de des. 

Care este sacrificiul suprem pe care ești dispus să-l faci de dragul familiei?

Nu știu să răspund. O să știu când va fi cazul. 

Care este acel fel de mâncare cu care nu rezonezi, deși el este foarte apreciat de către clienți?

Nu-mi trăiesc vocația în felul ăsta. Am oaspeți, nu clienți, iar asta presupune ca eu să fiu ospitalier cu ei, pe de o parte, și ca ei să primească darul ospitalității, pe de altă parte. Oamenii pot să mănânce exact ce vor ei când sunt în altă parte, și mă bucur să mănânc și eu oriunde mă apucă foamea, dar la masa mea vor primi ce am eu de oferit atunci. Nu fac meniuri în funcție de hiturile zilei, ci de ce găsesc în piață și de ce găsesc în mine în ziua aceea.

Antreprenoriat sau bucătărie, unde te simți cel mai confortabil?

Desigur, în bucătărie, dar viața și confortul nu merg bine împreună. 

Cum ai descrie risipa alimentară în rândul populației române?

Colosală. 

Cum crezi că vei reacționa, atunci când vei cunoaște prima iubită a lui Vladimir?

Habar n-am. Depinde și de fată. Glumesc. Nu știu, dar cel mai probabil cu bucurie, pentru că până la urmă suntem aici pentru experiențe, iar o experiență bună pentru fiul meu, oricare ar fi ea, mă bucură. 


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0