fbpx
skip to Main Content
Adonis Enache – Ce Nu Vreau Să știe Lumea Despre Mine

Adonis Enache este unul dintre cei mai în vogă hair styliști români. Palmaresul său este unul impresionant, mărturie fiind personalitățile care au apelat la serviciile sale (fie pentru realizarea shooting-urilor foto, a videoclipurilor, interviurilor sau a evenimentelor private).

Endorphin Lab este a două casă pentru Adonis, fiind locul în care dă frâu imaginației și creativității, ajungând, astfel, să se remarce și să câștige unele dintre cele mai prestigioase premii din domeniu. Cu toate că este discret cu aparițiile sale private, Adonis ne-a permis să-i descoasem cele mai bine zăvorâte secrete, în interviul de mai jos.

Cine nu este Adonis Enache?

În fiecare zi descopăr cine sunt.

Care este secretul din spatele succesului tău?

Secretul este că am făcut tot timpul doar ceea ce mi-a placut, cu mici excepții, desigur. Consider că atunci când simți că nu muncesti, succesul este garantat.

Ce sfat le dai hair stylist-ilor aflați la început de drum?

Nu îmi place să dau sfaturi. Cine sunt eu să fac asta? Fiecare trebuie să meargă pe drumul lui, să dea tot ce poate ca să ajungă unde își dorește și să nu renunțe niciodată la visul lui. Eu nu am avut un vis, am avut parte de o realitate care m-a luat pe sus ca un vis și încă aștept să mă trezesc. 

Numește un comportament „dubios“ de care nu ești mândru, dar care este greu de schimbat.

Poate e mult spus dubios, însă mă enervează faptul că nu pot să mă sincronizez cu telefonul. Efectiv nu pot să răspund atunci când e nevoie, absolut de fiecare dată sunt angrenat în altă discuție sau acțiune ce nu poate suferi amânare.

Ce faci atunci când nu poți să dormi?

Mă culc devreme (21:30-22:00) și mă trezesc foarte devreme (4:00-4:30)

Dimineața, pot spune, că este inspirația mea. Atunci îmi vin tot felul de idei, care în momentul acela pare că pot fi îndeplinite repede și cu succes. Dimineața totul pare posibil, nu știu câtă lume are impresia asta, însă pe mine nu mă poate contrazice nimeni în momentele acelea.

Cum reacționezi atunci când ești criticat în online?

Sincer, acum ceva vreme nu eram obișnuit să fiu criticat, nu îmi plăcea acest lucru, însă, cu timpul, am observat că e un lucru foarte bun pentru mine, în sensul în care mă pot corecta dacă e ceva greșit și în felul acesta să evoluez. Îmi place critica, pot spune, deși niciodată nu reacționez public sau privat, cum suntem obișnuiți în mediul online. E un lucru pe care trebuie să ni-l asumăm atunci când facem parte dintr-o rețea fie ea chiar și cea online.

Ai apelat, vreodată, la consiliere psihologică?

Niciodată, deși sunt sigur că am nevoie. Însă cred că în fiecare zi consiliez, nu pot spune că psihologic, căci nu am studii în acest sens, fiecare persoană care se așază pe scaunul meu. Credem despre noi că doar nouă ni se întâmplă, doar noi trăim momente grele, dar când asculți poveștile oamenilor cu care te întâlnești pe parcursul vieții, îți dai seama că tu esti foarte norocos, uneori înveți din poveștile celorlalți și ajungi să le eviți. Însă un lucru este cert, niciodată nimic nu este întâmplător, oricât de grav ar părea în momentul respectiv.

℗PUBLICITATE


Ce nu ai vrea să știe lumea despre tine?

În meseria mea nu este despre mine, clar este prea puțin despre mine.

Dacă ne-am întâlni cu Dumnezeu și L-am întreba despre tine, ce crezi că ne-ar răspunde?

Oamenii ar spune ca nu am un suflet și este adevarat dacă analizezi superficial, însă Dumnezeu v-ar spune că dacă ajungi acolo, nu o să mai ieși niciodată. E cel mai confortabil loc din lume și tot ce spun oamenii este doar o aparență.

Care este presiunea de pe urma premiilor câștigate?

Premiile sunt relative. Care este unitatea de măsură ca să ajungi să câștigi un premiu, făcând un lucru artistic? Omul, publicul sau votul… dar ce se întâmplă cu ceilalți care au votat cu alți contracandidați. Ce faci? Încerci să îi aduci de partea ta, sau încerci să „furi“ din stilul celorlalți ca să ajungi să ai și mai mult public de partea ta? Consider că fiecare își are rolul în lumea asta, niciodată nu putem avea totul de partea noastră și eu, sincer, nici nu îmi doresc. Toate aceste lucruri te fac să evoluezi, să ajungi mai bun decât versiunea ta cea mai bună. 

De unde te inspiri pentru shooting-urile pe care le realizezi pentru reviste?

De multe ori nu îmi trebuie niciun fel de inspirație, stilistul vine cu direcția și trebuie doar să execut. Nu îmi place să spun asta și nici să o fac, dar din păcate acesta e adevărul. Însă am ceva cu care încerc să mă impun în momentul în care fac parte dintr-o echipa pentru un shooting: vreau ca look-ul pe care îl realizez să fie actual nu doar în momentul în care se face public într-o revistă sau în online ci și în 5 ani, 10 sau chiar 20. Există trend-uri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar consider că dacă faci un look care va fi actual și peste 20 de ani, esti câștigător.

Ai făcut, vreodată, sexting?

Ce e asta?

Cum te-ai descrie într-un hashtag?

#adonis

Care este acea calitate a ta care, uneori, se dovedește a fi un defect?

Vreau să fac totul perfect și deși este o trăsătură pozitivă, poate deveni foarte ușor un impediment.

Cum ai vrea să descrie clientele „Endorphin Lab“?

Nu am programat-o niciodată la nivelul acesta, dar observ cu bucurie că tot ce se întâmplă în Endorphin Lab este descris ca „cea mai mișto experiență pe ziua de azi“ – am citat clientele – și asta mă mulțumește pe deplin.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută