fbpx
skip to Main Content
Alex Bogdan: Militez Ușor și în Joacă Pentru O Viață Luată La Mișto, Să Avem Mereu Lejeritatea Să Râdem De Noi. Interviu

Originar din Târgu Ocna, carismatic, versatil, multilateral dezvoltat și extrem de talentat, Alex Bogdan este, probabil, emblema noii generații de actori de comedie. Cunoscut pentru rolurile sale atât din zona teatrală și cinematografică, respectiv cea a televiziunii, acesta este modest atunci când este întrebat de realizările sale profesionale. Joacă cu aceeași bucurie și seriozitate, indiferent de scenă, și pune suflet în orice proiect din care face parte. Mai multe despre el, în interviul de mai jos.

Cine nu este Alex Bogdan?

Alex Bogdan nu este disponibil momentan să vă răspundă la această întrebare. Vă rugăm reveniți într-o oră.

În mod constant ai alt nume de utilizator pe Instagram. De ce?

N-am mai schimbat nick name-ul pe Instagram de ceva timp. Să spunem că nu mai simt nevoia să fiu altcineva în fiecare zi, pentru că sunt mai liniștit la inimă acum.

Ce crezi că lipsește comediei românești?

Inteligența.

 

View this post on Instagram

 

în siguranță

A post shared by alex bogdan (@altex_bogdan) on

De ce ai ales actoria?

N-am un motiv anume. Așa s-a nimerit. Nu am avut o chemare spre actorie de mic, sau ceva de genul. Cam ca orice chestie din viața mea, am mers cum m-a dus apa, iar până acum, apa m-a dus destul de bine și nu m-am înecat.

Teatru, film sau televiziune? Care este clasamentul?

Teatrul pentru experiența și bucuria repetițiilor, televiziunea pentru viteza cu care trebuie să gândești și exercițiul răbdării, plus bani, evident, și film pentru că se întâmplă în viața mea odată cu olimpiada, adică o dată la patru ani. Investesc cea mai mare energie și bucurie în orice domeniu artistic, nu fac clasamente, că nu prea sunt bune în artă.

Ești implicat în multe proiecte mereu fresh. Cum reușești să te menții mereu în formă? Care este sursa ta de inspirație?

Încă nu mi s-a adus la cunoștință că aș fi implicat în asemenea proiecte cool și fresh, dar dacă aveți informații că mi se pregătește ceva, abia aștept. Am reluat activitatea sportivă, merg în fiecare seară pe stadionul sintetic de lângă național și mă antrenez, și inspirația o culeg mereu din viață, din ce trăiesc, din bețiile cu oamenii potriviți care mă inspiră.

 

View this post on Instagram

 

mi-a făcut poză Bulboacă la Electric Castle și sunt sigur că sare de 1500 de inimioare. @adibulboaca

A post shared by alex bogdan (@altex_bogdan) on

Ești mentor în multe festivaluri de teatru. Cine este mentorul tău?

Cred că vă referiți la festivaluri de teatru pentru liceeni, adică la un anumit festival de teatru pentru liceeni, Ideo Ideis, unde sunt trainer de 5 ani. Mentor e un cuvânt destul de periculos și care implică o responsabilitate pe care nu sunt pregătit încă să mi-o asum. Mentorii mei sunt mama și tata, pentru că mereu au luptat cu viața asta care a avut grijă să îi faulteze total gratuit.

Cu cine ai vrea să împarți scena, și nu ai reușit încă?

Aș da orice să mă întâlnesc pe scenă cu Cornel Scripcaru, cu Sorin Leoveanu și cu Raluca Aprodu. Deodată sau pe rând.

Te-ar tenta să te reprofilezi ca DJ?

℗PUBLICITATE


Muzica e un alt instrument prin care pot să comunic cu oamenii. E un imbold de necontrolat să fac oamenii să se simtă bine, să se distreze. Militez așa ușor și în joacă pentru o viață luată la mișto, să avem mereu lejeritatea să râdem de noi. Muzica are această putere și cât pot să mă folosesc de ea să ajung la alți oameni, o s-o fac. Dar nu mă reprofilez momentan.

Ce nu știe, încă, publicul despre tine?

Că sunt un om extrem de timid, că nu-mi place să fac poze pe stradă, că mi se zburlește părul pe mâini când cineva îmi spune „Rakețul de la Mondenii“, că mi-e frică de mulțimi și uneori de oameni, că nu am foarte mulți prieteni și că de curând, după 10 ani de stat singur, iubesc din tot sufletul meu pe cineva.

Ce crezi că te recomandă, dincolo de voce și talent?

Ochii mei blânzi și glumele tâmpite pe care le fac. Și cred că faptul că spun mereu ce gândesc și nu mi-e frică de nimeni. Și că sunt autentic.

Te-ai gândit vreodată să emigrezi?

Am emigrat acum 14 ani din Târgu Ocna.

Ai o comunitate extrem de închegată, în social media. De ce crezi că te urmăresc?

Pentru că pe profilul meu de Instagram văd, mereu, o imagine a mea necosmetizată. Că nu mi-e rușine să mă prostesc, probabil se uită și iubitorii de pisici, că am două lepre frumoase pe care le exploatez suficient. Se uită oamenii ca la un canal crazy de divertisment dubios de nișă.

Dacă ai avea o super putere, ce ai schimba în România?

I-aș face pe oameni empatici și civilizați. Și să n-o mai ia razna dacă se dă o manea la Gopo.

Ce faci când nu îți iese bine un rol?

Nu mă interesează niciodată să iasă ceva, să fie bine. Lupt mereu să înțeleg omul pe care îl fac, să mă apropii cu sinapselele și moleculele din corp. Nici eu, nici regizorul, nici nimeni nu poate spune, a ieșit sau nu. E un pericol pentru actor, când își propune să iasă. Mă rog, pentru mine, că nu dau eu nimănui lecții de lucrat rolul.

Cum gestionezi hate-ul din online?

Cum gestionez hate-ul de la o masă când cineva s-a îmbătat și începe să spună prostii. Mă mut la altă masă. Eu nu sunt în stare să mă gestionez pe mine, apăi hate-ul din online.

Ce planuri artistice ai anul acesta?

Bate vântul, momentan. Aștept să văd ce aduce toamna…

Unde te putem vedea, din toamnă?

La Teatrul Mic, unde joc în 3 spectacole, cine e interesat de mine poate verifica programul teatrului și pe Tv, la Antena 1, într-un nou serial de comedie care se cheamă „Mangalița“.

Pe când un reality show?

În fiecare zi, pe pagina mea de Instagram.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută