fbpx
skip to Main Content

Alexandru Dadoo este omul din spatele brandului Maison Dadoo, un ardelean strașnic, care muncește până la epuizare, dar care niciodată nu se plânge, oricât îi este de greu. Viața l-a pus la multe încercări, dar și-a găsit mereu puterea și motivația de a merge mai departe. Este discret cu viața sa personală, preferând să lase munca și realizările să-l descrie mai elocvent. Astăzi și-a deschis sufletul în fața cititorilor noștri, fiind protagonistul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, de pe paginadepsihologie.ro.

De unde numele de „Maison Dadoo“? 

În spatele numelui, stă în primul rând fratele meu. Încă de când eram mici, mama noastră îl alinta pe Darius spunându-i „Dadu“. Era o fire boemă și delicată, lucru care se manifesta de când acesta era mic și o surprindea mereu pe mama noastră cu câte un buchet făcut de el, din diverse flori sau legume pe care le găsea în grădina casei noastre. 

Pe lângă pasiunea pentru flori, Darius era îndrăgostit de Franța și în special de Paris, de aici și schimbarea numelui de alint „Dadu“ în „Dadoo“. De asemenea, conceptul pe care l-a dorit pentru acest brand a fost acela de „casă“, dorind ca persoanele care ajung să ne treacă pragul să se simtă primiți de fapt în casa noastră, de aici rezultând termenul de „Maison“. 

Ce loc are Sibiu în inima ta?

Pentru mine Sibiu înseamnă în primul rând acasă. Este locul în care am copilărit, în care m-am format, în care a luat naștere ideea brand-ului nostru și locul care ne-a educat și ne-a inspirat. Acolo mă pot pierde și tot acolo mă pot regăsi, departe de tumultul din București. Chiar dacă, din păcate, nu reușesc să ajung foarte des în Sibiu, mă gândesc de fiecare dată cu foarte mare drag la acele locuri, la oamenii de acolo, la dinamica lor și la modul în care aleg să își trăiască viața, într-o comuniune extrem de frumoasă cu natura care îi înconjoară.

Cum ai vrea să te descrie Tudor, fiul tău, peste ani?

Mi-aș dori ca fiul meu să spună în primul rând că tatăl lui este un om fericit și împlinit. Că de la tatăl lui a învățat să își urmeze visurile și să nu se oprească până nu le transformă în realitate. În același timp, îmi doresc să fiu prietenul lui cel mai bun, persoana la care vine de fiecare dată când are nevoie de un sfat și cu care să își dorească să împărtășească cele mai fericite și cele mai triste momente din viața lui. 

Mi-ar plăcea să îi fiu inspirație, motivație și motiv de mândrie. 

Ce te motivează să te ridici dimineața din pat?

Cred că dragostea pe care o am pentru viață și pentru jobul meu. Mă motivează în aceeași măsură și oamenii care mă înconjoară, de la cei mai apropiați până la colegii cu care lucrez, și mă așteaptă în fiecare zi cu noi provocări. Maison Dadoo este pentru mine un stil de viață și pot spune cu certitudine că de acolo îmi iau extrem de multă energie și inspirație.

Ce ingredient secret are Maison Dadoo de se menține în vârful preferințelor, în special, în materie de evenimente importante din viață?

Ingredientul secret cred că este dorința și munca constante pentru a crea momente și emoții de neuitat pentru clienții noștri și nu numai. La fel cum spun deseori, este greu să ajungi în top, dar este și mai greu să îți menții poziția, însă sunt mânat de aceeași pasiune pe care o aveam la începutul acestui proiect numit Maison Dadoo.

Extrem de important pentru noi este și feedback-ul clienților și ambiția de a le depăși de fiecare dată așteptările când vine vorba de a organiza cele mai importante zile din viețile lor, iar ei ne răsplătesc, de fiecare dată cu reacții și cuvinte care uneori, chiar și pentru noi sunt copleșitor de frumoase.

Care este rolul florilor în viața noastră?

Cred că pentru fiecare persoană florile au un rol diferit, cert este că simbolizează frumosul, naturalețea și fragilitatea. Îmi doresc ca și mai multe persoane să vadă în flori o necesitate, să devină uzuale în casele lor și să fie cumpărate poate la fel de des cum cumpărăm fructe sau legume. Florile îți schimbă starea, schimbă atmosfera din casă și cu un gest simplu de a-ți cumpăra flori sau de a oferi flori poți cu siguranță să dai naștere unui zâmbet sau să faci ziua cuiva mai frumoasă.

Pot spune că de când trăim cu această nouă realitate, pentru că oamenii petrec mai mult timp în casă, au început să cumpere din ce în ce mai multe flori, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure.

Ce faci atunci când ai un strop de timp liber?

Tocmai pentru că este exact așa cum ai spus, un „strop de timp liber“, când se mai ivește ocazia încerc să îl fructific pe cât de mult posibil, adică mi-l petrec alături de fiul meu, Tudor. Însă am și momente în care fac tot posibilul să stau cu mine și să mă bucur de pasiunile mele.

℗PUBLICITATECare este gândul care te ține treaz noaptea?

Era simplu dacă era doar un gând, însă sunt o multitudine de gânduri care mă frământă și cărora încerc să le găsesc răspunsuri. 

Pot spune cu certitudine că atunci când pun capul pe pernă încerc să reflectez asupra celor întâmplate peste zi și încerc să îmi dau seama de greșelile pe care le-am făcut față de mine sau față de cei din jur. Încerc să îmi limpezesc mintea și să gândesc la rece cele întâmplate, să găsesc soluții, idei noi, concept și tot ce ține de reinventare, de autodepășire, de evoluție.

Care este lucrul pe care persoanele apropiate îl consideră tipic ție?

Pasiunea, implicarea, devotamentul și simțul umorului. Îmi place să cred că prin munca depusă și prin cele realizate am ajuns un role-model și că îi inspir pe cei din jurul meu.

Cum s-a reinventat Maison Dadoo în această perioadă?

Pot spune că anul 2020 chiar dacă a fost un an dificil și plin de provocări, a fost și un an propice schimbărilor. Și noi, la fel ca restul oamenilor, am fost nevoiți să ne adaptăm noii realități și să venim cu idei noi și am început prin a vinde produsele noastre în online și a ne muta practic mare parte din activitate spre această nișă, lucru care nu se întâmpla înainte de pandemie. Iar spre sfârșitul anului, am reușit să deschidem Maison Dadoo l’Atelier, o florărie concept, care reprezintă o experiență unică pentru fiecare persoană care ne trece pragul. Este un proiect bine gândit și pus la punct, de la playlistul musical atent ales în funcție de sezon, la parfumul ambiental folosit în atelier până la designul și estetica locului și, nu în ultimul rând, nivelul de customer service și abordarea pe care o are echipa noastră.

Ce ai învățat despre tine în ultimul an?

Pot spune că ultimul an a fost un an al învățării, al cunoașterii de sine, mi-am îndreptat foarte mult atenția către mine. Încă este un drum lung în această călătorie de recunoaștere a sinelui, dar îmi doresc foarte mult să ajung la destinație.

Am învățat să aloc timp mai mult atât mie, cât și persoanelor dragi din jurul meu. Am învățat să nu mă mai neglijez, să fiu mai atent cu sănătatea mea, cu timpul alocat mie, cu dezvoltarea mea, am redescoperit faptul că încă mai pot să învăț multe, am redescoperit cititul, am devenit deschis și curios în a mă cunoaște, în a mă accepta și a nu încerca să schimb multe la mine.

Care este cel mai bun sfat de parenting pe care l-ai primit vreodată?

Cred că cel mai bun sfat de parenting nu l-am primit, ci l-am descoperit și este un citat: „Un copil este o ființă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu, ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înșine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple și despre cum să învățăm să avem curaj. Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect și temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.

A pierde? Cum? Nu e al nostru? A fost doar un împrumut. Cel mai prețios și mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noștri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înșiși, după aceea aparțin vieții, destinului și familiilor lor.“ — Jose Saramago

Care este relația ta cu copilul interior?

Uneori este mai strânsă, alteori este mai distantă, dar încerc să nu uit de copilul din mine. Chiar dacă nu mai este atât de prezent, copilul interior așteaptă să îmi fac timp și să mă joc cu el, să îi dau atenție, să mai fac din când în când lucruri ieșite din rutină, să mă mai surprind dansând, cântând cu voce tare, făcând gesturi exagerate. Trebuie să păstrăm viu copilul din noi pentru că la fel cum spunea și Brâncuși: „când nu mai ești copil, ai murit de mult“.

Care este filmul pe care l-ai văzut, în ultima vreme, și care ți-a schimbat perspective asupra vieții?

Mă uit foarte des la filme și mi-e greu să spun că este doar un singur film care să îmi schimbe perspectiva asupra vieții, însă pot spune că există un cumul de filme care m-au impresionat, m-au ajutat să vad din alte perspective multe situații și m-au inspirat. Printre ultimele se află „Life Itself“, „Mr. and Mrs. Adelman“. 

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută