Skip to content

AMI este una dintre cele mai apreciate artiste din industria muzicală românească, atrăgând atenția publicului încă de la primul său single, care a devenit hit, „Trumpet Lights“, lansat în 2012. Vocea sa unică și stilul remarcabil, cu influențe latino, o fac una dintre cele mai distinse artiste din România.

În 2013, a avut cea mai de succes colaborare a anului. Colaborarea cu Grasu XXL, „Deja Vu“, a dominat Media Music Awards Romania în 2014, câștigând 4 premii (Best Hip-Hop, Best Featuring, Best YouTube și Pro FM Award). AMI este, de asemenea, cunoscută pentru abilitățile sale în limba spaniolă, iar piesa sa „Otra Vez“, lansată în 2013, a fost unul dintre cele mai mari hituri ale verii acelui an. „Playa En Costa Rica“ a fost un alt succes uriaș, o piesă lansată în 2014.

În 2016, artista a lansat piesa „Te aștept diseară“, care a dominat toate clasamentele de difuzare și a adunat mai mult de 44 milioane de vizualizări pe YouTube. În 2019, AMI a lansat „Tramvai“, o piesă sensibilă, care a fost difuzată intens la toate marile posturi de radio din România. Mai mult decât atât, artista și-a surprins fanii cu colaborări precum cea cu Tata Vlad, pentru „Enigma“. Ultima sa lansare, piesa „Nostalgia“, a ajuns rapid la inimile ascultătorilor și în topurile radio, fiind de 9 săptămâni în Top 10 Media Forest, ajungând până pe poziția #3.

Care a fost primul gând cu care te-ai trezit în această dimineață?

Sincer? Cu gândul la voi [râde], că trebuie să răspund interviului vostru și că trebuie să-l predau în timp util. Iar în acest moment (e dimineață), îmi beau cafeaua răspunzând la întrebări. Și-mi face o deosebită plăcere să-mi încep ziua cu voi. De obicei, diminețile îmi verific agenda pentru întreaga zi, cu ce am de făcut, și-mi organizez programul începând cu prioritățile. Azi, voi ați fost prioritatea mea numărul 1.

Muzica sau televiziunea, care este marea iubire a vieții tale profesionale?

Muzica, fără doar și poate. Uneori, ca artist, mă simt mai bine în spatele ecranelor. Deși am urmat cursurile unei Școli de Televiziune, unde am descoperit că aveam toate datele în a ajunge o bună prezentatoare de știri, evident, dacă aș fi continuat în direcția asta. Îmi plăcea mult pe secția „știri“ și mă identificam mult cu acel rol. Însă nu mi-am dorit o carieră din asta. Am făcut școala mai mult în scop personal, în a-mi lărgi și dezvolta cunoștințele care veneau la pachet și în ajutorul carierei mele de artist.

© AMI official

Dacă de mâine ai fi nevoită să renunți la cariera artistică, ce drum profesional ai îmbrățișa?

Cu siguranță ceva care să aibă legătură tot cu domeniul muzicii. Alte pasiuni și direcții în care aș putea să mă îndrept, sunt multe. Însă pentru mine, prima opțiune la îndemână va rămâne muzica. Indiferent de forma în care s-ar desfășura. Chiar și dacă într-o zi, cariera mea muzicală se va încheia, o să continui să o fac prin alte moduri. Să fac de exemplu muzică de film, ori să compun pentru alții, chiar și pentru copii. În viitor, îmi doresc chiar să-mi deschid o Școală de Muzică și să dau mai departe tot ce am acumulat și învățat ca artist în toți anii de carieră.

Cum ai descrie, în cinci cuvinte, meseria de artist?

Provocatoare, intensă, unică, pasională, reflexivă… sau… altfel, tot în 5: O „Dulce Simfonie“ de „Nostalgii“.

Ți s-a întâmplat să uiți versurile pieselor, în timpul concertelor?

Da, frecvent, dar nu e o noutate. Noi, artiștii, considerăm acest lucru ca fiind ceva normal. Vine la pachet cu noi și face parte din actul artistic Uneori se întâmplă de la emoții, alteori, pur și simplu aleatoriu. Dar am noroc cu publicul, care e acolo mereu, gata să sară în ajutorul meu și mă mai salvează ei din astfel de situații, pe care nu le consider deloc stânjenitoare. It happens!

Care consideri că sunt calitățile tale cele mai importante?

Aș începe cu ambiția, munca, perseverența și curajul de a lua decizii importante în momente-cheie ale vieții. Încă din copilărie ele mi-au fost ghid și m-au ajutat să-mi construiesc o identitate, o carieră, o poveste pe care o trăiesc în ritmul meu, după regulile mele și după cum simt eu că-mi face bine. Modestia, mai e încă una din calitățile care-mi stau la bază și în același timp un dar prețios primit din familie. Unii ar spune că nu ajută. Pentru mine a fost cartea mea de vizită și mai spun că doar bunul simț, empatia și onestitatea te mai pot ajuta să fii OM, să rămâi uman într-o lume care se dezumanizează din ce în ce mai mult.

Care este emoția care îți dă cel mai mult de furcă?

Teama de a nu pierde persoane dragi. Cred că și pandemia prin care am trecut a alimentat și mai tare acest sentiment, mai ales că am pierdut și o rudă apropiată. Familia e cea mai mare slăbiciune a mea. Și tot ceea ce mă bucură și mă liniștește pe deplin, este să-i știu pe ai mei sănătoși și bine.

℗PUBLICITATECu care parte a corpului îți este cel mai greu să faci pace?

Eu am făcut pace demult cu mine și cu aspectul meu fizic. Mă iubesc, am grijă de mine și mă accept exact așa cum sunt. Însă totuși, ca o mică observație, nu m-ar deranja să port măcar un 36 la picior, că la 34, viața îmi e muuult mai complicată. Și dacă mai vreau și platforme la cei 1,53 cm ai mei, la categoria „kids“, unde sunt trimisă frecvent, chiar n-am nicio șansă.

Dacă ți-ar cere un extraterestru o recomandare de vizită în România, ce i-ai propune?

I-aș recomanda să viziteze Maramureșul, să dea o tură cu Mocănița prin peisajele pitorești. Apoi îl invit acasă, la o masă tradițională cu sarmale și plăcinte ardelenești făcute de mama. Următorul punct turistic ar fi Mănăstirea Bârsana pentru o scurtă rugăciune și ultima oprire, unde cred că s-ar simți ca acasă, ar fi la Cimitirul Vesel de la Săpânța.

Care este locul în care te simți cel mai în siguranță?

În brațele familiei mele și a oamenilor apropiați. Dar și muzica îmi oferă acel sentiment de siguranță, de liniște, un loc în care pot evada oricând mă simt copleșită.

Care este vedeta TV, din România, care te inspiră cel mai mult în profesia ta?

Fac un salt în timp, pe vremea când eram doar o copilă. Și aș putea enumera câteva nume care au fost motorul ce-a pornit în mine o dorință arzătoare de a mă perfecționa și de a mă alinia și eu într-o bună zi în liga artiștilor. Încep cu Laura Stoica, pe care o admiram și îi cântam piesele încă de la vârsta de 3 ani. Câțiva ani mai târziu, am descoperit-o pe Andra Măruță. Eram fascinată de vocea și talentul ei. O studiam și urmăream cu fiecare apariție, până drumul m-a condus la ea și am avut ocazia să petrec câțiva ani alături de echipa sa, făcând parte atât din backing vocals, cât și în poziția de asistent manager. În continuare, Andra, pentru mine este exemplul de artist complet care odată ce-ți intră la inimă, nu mai iese niciodată de acolo.

© AMI official

Cât de importantă este casa în care locuiești? Care este locul preferat din casa ta?

Sentimentul și energia care mă fac să mă simt ca acasă sunt mai importante decât casa în care locuiesc. Dar ca să răspund la întrebare, bucătăria cu livingul open space. Aici petrec cel mai mult timp. Aici gătesc, lucrez, mănânc, citesc, mă relaxez etc. Mă inspiră și mă liniștește mult lumina care intră în acest spațiu. Îmi dă mereu o stare bună.

Care crezi că este cea mai mare nedreptate care încă dovedește privilegiul bărbatului în raport cu femeia?

Chiar dacă nu sunt o feministă convinsă neapărat, observ că femeile au câștigat tot mai mult teren în societate. Sunt tot mai multe femei în funcții de conducere sau în poziții cu factor de decizie, femei care pot câștiga cel puțin la fel de mult ca bărbații sau care conduc businessuri de succes. Din păcate, în continuare există bărbați care abuzează de puterea, forța lor, prin prisma statului, pentru a se impune sau a-și impune punctul de vedere. Am mai observat, de-a lungul timpului, că atunci când sunt implicate femei în discuții profesionale, punctele lor de vedere nu sunt tratate cu aceeași seriozitate ca cele ale bărbaților, chiar dacă sunt bine argumentate.

Care dintre rețelele de socializare stă cel mai aproape de preferințele tale de comunicare?

Instagram. Acolo am strâns și cea mai mare comunitate și automat, prima aplicație pe care postez și în care sunt mai activă. Apoi TikTok și Facebook. Totuși, încerc să găsesc un echilibru în a fi prezentă pe toate platformele unde am un fanbase fidel.

Cea mai recentă dovadă de curaj exprimată a fost atunci când…

… mi-am dat voie să fiu vulnerabilă și să vorbesc public despre trecutul meu, despre blocaje, traume și nesiguranțe.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0