Skip to content

Cu un spirit artistic, protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro, a lăsat lumea strălucitoare a platourilor de filmare și a urmat drumul pe care l-a visat. Spune că arta „cere artificii“, este familistă convinsă, prietenă loială și un excelent comunicator. Despre fricile și angoasele sale, despre meseria de părinte, despre cum se întreține pasiunea în cuplu, dar și despre altele, am discutat în interviul de mai jos cu Anamaria Ionescu.

Cum arată iarna ideală pentru tine?

 Cea pe care o trăiam în copilărie, cu multă zăpadă și puține griji.

Care este cea mai plăcută amintire vie pe care o păstrezi în memorie din copilărie sau adolescență din preajma sărbătorilor?

Atunci când făceam cazemate din zăpadă în fața blocului.

Pe platourile de filmare sau în amenajări interioare, unde simți că ai trăit cele mai frumoase emoții?

Îmi este greu să răspund pentru că în ambele situații am trăit emoții frumoase. Sunt două lucruri total diferite cu emoții diferite. Pe set, totul se întâmplă într-un ritm extrem de alert, pe ore exacte, depinzi de o echipă, în care fiecare își face treaba și tu te integrezi și te armonizezi cu ei. Când este vorba de amenajări interioare, totul se întâmplă cu un răgaz, pe care îl stabilești cu clientul, sigur că și aici există deadline strict, iar eu sunt foarte atentă la acest aspect, însă ritmul este diferit.

Care este cartea care te-a provocat cel mai tare, dar ai depus orice efort pentru a o citi până la ultima pagină?

N-am depus niciodată efort atunci când am citit ceva. Mereu am citit din plăcere.

Care este formatul TV din care visezi să faci parte?

Dacă ar fi să mă întorc în televiziune, m-aș întoarce la divertisment.

Ți-ar plăcea să cochetezi cu actoria?

Da. Visam la asta mereu când eram mică, dar nu știu de ce mereu mi-a fost teamă până acum să încerc. 

Care este principala diferență între Anamaria care apare la TV și Anamaria din postările de pe Instagram?

Îmi este mai simplu să mă exprim prin vorbe decât prin poze. 

Ultimul serial care te-a captivat și ți-a furat o parte din timp?

℗PUBLICITATEDin păcate, nu prea apuc sa văd seriale prea des. Dar ultimul care m-a relaxat a fost The Peaky Blinders.

Care sunt cele mai importante trei valori după care-ți ghidezi viața și comportamentul?

Onestitate, respect și loialitate.

Dacă ai putea să porți o conversație cu unul dintre cei mai renumiți psihologi sau psihoterapeuți ai tuturor timpurilor, ce l-ai întreba?

Cine sunt.

Care sunt planurile pentru noul an?

Am în plan să cresc noul meu business deco de care sunt tare mândră. Și pe care am reușit să-l dezvolt mult în ultimele luni.

Ai apela, vreodată, la un psiholog relațional?

Dacă va fi nevoie, da. Mi se pare un gest normal și un demers firesc, dacă simți nevoia de ajutor sau nu îți mai găsești tu răspunsul la anumite întrebări sau nu mai știi ce întrebări să îți adresezi ca să găsești calea.

Care este ultimul gest romantic pe care l-ai făcut pentru partenerul tău de viață?

Noi n-am fost niciodată cei mai romantici. Nici eu și nici Tudor nu avem dezvoltată aceasta latură, dar funcționam destul de bine și așa. [Râde]

Dar ca să răspund totuși la întrebare, l-am scărpinat pe spate  (lucru care îi place foarte tare) mai mult de 5 minute. Se pune?

Care este ritualul tău de remontare, atunci când lucrurile nu merg conform planului proiectat, în privința rolului de mamă?

De obicei nu mă las până nu-mi ies lucrurile fix așa cum vreau. Dar de cele mai multe ori ca să mă remontez îmi trebuie o porție zdravănă de plâns, mă eliberez, și o iau de la capăt.

Ce mesaj ți-ai transmis, ultima oară când te-ai privit în oglindă?

Ca sunt sănătoasă (eu fiind ipohondră), puternică și mult mai curajoasă decât cred.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0