Skip to content

Andra Gogan e genul de artist care nu stă o clipă pe loc. Cântă, joacă, scrie, creează content și inspiră. De data aceasta, ne invită într-o poveste fantastică plină de magie, curaj și descoperire – „Sirenele: Secretul Medalionului“, primul său proiect de cinema, un film produs de ea și Răzvan Gogan, fratele său.

Am stat de vorbă cu Andra despre cum a fost să transforme serialul devenit fenomen pe YouTube într-un film, despre lucrul cu fratele ei, despre munca din spatele camerei și ce înseamnă pentru ea viața din online, în interviul #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine.

„Sirenele: Secretul Medalionului“ aduce în prim-plan o lume magică, dar și teme profunde precum prietenia, încrederea și curajul. Spune-ne un pic despre povestea din spate: cum ai făcut trecerea de la serial la film și ce te-a inspirat în crearea acestei noi aventuri?

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Totul a început de la pasiunea mea, de când eram mică, pentru sirene. Am urmărit diverse filme, am citit multe povești și am hotărât că aș putea crea ceva care să conțină magia poveștilor despre sirene, ținând cont că subiectul nu a fost foarte dezbătut în filmele românești.

Am creat povestea alături de fratele meu, iar când am început să filmăm cu actori profesioniști, cu o echipă de asemenea profesionistă, și am văzut că produsul final este extrem de calitativ (1000 de efecte speciale, o calitate foarte bună a filmărilor și a sunetului), ne-am dorit să fie urmărit de publicul dornic să îl vadă la cinema, unde totul se vede la calitate maximă.

Avem personaje noi, o echipă mai mare de actori, locații noi de filmare. Cât de diferită a fost experiența filmului în comparație cu cea a serialului?

Cele două proiecte sunt extrem de diferite din punct de vedere calitativ.
Am adăugat la film actori profesioniști, efecte speciale, filmare cu camere profesioniste (RED) și echipă profesionistă de filmare și de postproducție, locații atent alese etc.

Fără să ne dezvălui prea mult, ai un moment preferat în film? O scenă pe care de-abia aștepți ca publicul să o vadă?

Chiar dacă pare previzibil ce spun, scena mea preferată este Bătălia Finală, unde avem multe efecte speciale și o situație la care nimeni nu se așteaptă!

© Andra Gogan

Fratele tău, Răzvan Gogan, este regizorul „Sirenele: Secretul Medalionului“. Cum funcționează pentru voi doi munca în familie, această dinamică personală și profesională în același timp?

M-am bucurat tare să lucrez cu fratele meu la acest proiect, întrucât Răzvan este o persoană foarte atentă la toate aspectele pe care le urmărește pentru fiecare personaj în parte. Acest fel de a fi a dus proiectul la un nivel foarte ridicat.

Pe lângă rolul de regizor, Răzvan a fost și DOP (director de imagine), având viziunea majorității filmărilor proiectului și a dat dovadă de un mare profesionalism.

Comunitatea ta așteaptă cu nerăbdare filmul. Încă de când ai anunțat acest proiect s-a creat un val de entuziasm în online. Ce ți-ai dori să simtă fanii tăi la finalul proiecției?

Da, publicul meu așteaptă de aproape 4 ani să publicăm Sirenele, deoarece muncim de mult timp la el. Avem multe schimbări în bine ale proiectului: actori profesioniști, multe efecte speciale, calitate superioară a filmărilor, a sunetului etc.

Am vrea ca publicul să vadă toate aceste modificări ale calității proiectului nostru.

Cu ce mesaj ți-ar plăcea să rămână ei?

M-aș bucura să rămână cu mesajul că, deși suntem diferiți, trebuie să ne acceptăm ca atare și să încercăm să îi ajutăm pe ceilalți, dacă au nevoie.

℗PUBLICITATE



Ai crescut în fața camerelor și a publicului. Cum ai reușit să-ți păstrezi echilibrul emoțional în toți acești ani de expunere constantă?

Eu și fratele meu suntem în domeniul artistic de la vârsta de 3 ani, moment din care am făcut tot felul de activități: canto, actorie, step, dans sportiv, street dance etc. Deoarece amândoi am fost pe scenă de mici, nu ne-a fost prea greu să gestionăm această expunere. A fost cu pași mici, ne-am obișnuit și nu ni s-a părut ceva deosebit.

Când simți că ai nevoie de o pauză de la agitația din online, ce faci pentru a-ți regăsi liniștea? Ai un ritual personal sau o formă preferată de „reîncărcare“?

Simt momente în care am nevoie de o pauză și, de cele mai multe ori, această pauză o iau călătorind mult alături de familie și de prieteni, pentru a cunoaște și alte culturi.

Ai fost constant implicată în acțiuni și campanii anti-bullying. Ce crezi că putem face noi, ca societate, pentru a preveni mai mult acest fenomen în rândul tinerilor?

Da, am încercat de câte ori am putut să mă implic în acțiuni care să ajute atât copiii cu nevoi speciale, cât și copiii care trec prin diverse situații. Am predat cursuri copiilor cu Sindrom Down, m-am implicat în campanii de conștientizare a copiilor și adolescenților despre efectul negativ al bullying-ului asupra lor.

Acum m-am alăturat într-o campanie făcută de Poliția Română – „Tăcerea e tot violență“. Eu cred că, dacă vorbim constant cu copiii și cu tinerii despre efectele bullying-ului, despre cât de tare poate afecta o persoană o astfel de acțiune, am putea avea rezultate pozitive.

© Andra Gogan

Cum este pentru tine să îți împarți viața între România și Statele Unite?

Pentru că îmi place mult să călătoresc, nu pot spune că e greu să îmi împart viața între România și Statele Unite. Vin în România de câte ori am proiecte mari (lansarea filmului, concerte etc.). De asemenea, merg în America când am invitații la evenimente mari. Până în prezent am reușit să fac față cu brio acestor călătorii.

Muzică sau actorie: de care simți că ești mai atașată în această etapă a carierei tale?

De mică eu am început cu pasiunea de a cânta, așa am fost cunoscută inițial, și abia mai apoi am început să joc în producții ca actriță. Îmi plac ambele în egală măsură și îmi doresc tare să acord atenție atât muzicii – să lansez cât mai multă muzică – cât și actoriei, să joc în cât mai multe producții.

Dintre toate proiectele tale de până acum, pe care îl simți cel mai aproape de sufletul tău? De ce?

Cel mai aproape de sufletul meu este proiectul Sirenele. Asta atât pentru că a durat atât de mult și m-am atașat tare de tot ce presupune acest proiect, cât și pentru că am participat la el cu toate resursele emoționale și fizice pe care le-am avut.

Îl percep ca pe un copil pe care l-am crescut încetul cu încetul și acum suntem gata să îl arătăm tuturor, fiind foarte mândră de el.

Ce urmează acum pentru tine, după filmul „Sirenele“?

Imediat după proiectul Sirenele îmi doresc să fac o călătorie lungă alături de familie, ca o răsplată după o muncă atât de mare. După care, abia aștept să continui cu următoarele proiecte, atât muzicale cât și cinematografice, pe care le avem în plan.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Prezentare generală a confidențialității

Acest site utilizează cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență de navigare cât mai plăcută și eficientă. Informațiile colectate prin intermediul acestor fișiere sunt stocate în browserul tău și ne ajută să:

  • recunoaștem dispozitivul tău atunci când revii pe site;
  • păstrăm preferințele tale;
  • înțelegem mai bine ce secțiuni ale site-ului sunt cele mai accesate și relevante pentru tine.

Poți ajusta oricând setările cookie-urilor, astfel încât să alegi exact ce informații dorești să partajezi. Confidențialitatea ta este importantă pentru noi.