Andra Marinescu – Ce nu vreau să știe lumea despre mine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Este arhitect, designer de interior, aleargă pentru cauze nobile, este iubitoare de animale, iar în fiecare miercuri o putem vedea în cadrul emisiunii Visuri la cheie, la ProTV. Astăzi, Andra Marinescu vine în fața noastră și ne spune #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine pe paginadepsihologie.ro.

Arhitect sau designer interior? Cum te simți cel mai confortabil?

Orice arhitect care se respectă știe și design de interior. Sunt două aspecte care completează întregul și, adesea, merg simultan. 

Când te-ai simțit cel mai mândră din punct de vedere profesional?

De fiecare dată când văd un proiect marca Paradigma Studio finalizat. Sentimentul pe care îl ai ca arhitect este că poți lăsa ceva notabil în urma ta. 

Faci ceva ce este considerat a fi de modă veche?

Da! Cei șapte ani de acasă. Și voi continua să fiu de modă veche din punctul de vedere al educației, atât pe plan personal, cât și în interacțiunea cu beneficiarii mei.

Când și la cine ai ridicat tonul ultima oară?

Upsss! Cam des în ultima perioadă… în special, când aud „nu se poate“ mi se ridică părul în cap. Pe șantier, mi se întâmplă să și țip câteodată, dar la final iese totul by the book.

 Cum ai descrie relația cu părinții tăi?

Cu tata a fost relația perfectă, mi-a fost frate, tată, cel mai bun prieten! De când nu mai e tata, am reușit să mă împrietenesc și cu mama… dar tot tata a rămas pe locul 1.

Care este cel mai important sfat de educație sexuală pe care ți-ai fi dorit să-l primești pe când erai adolescentă?

Poate să nu mai fiu așa băiețoasă?! Omoară „avântul“ băieților [râde]. Altfel, mama a fost medic și a avut mereu grijă sa fiu up to date la toate capitolele, mai ales la partea de educație sexuală. 

Cum îți imaginezi o ședință de psihoterapie?

Nu e rușine să faci ședințe de psihoterapie. Nu mi-o imaginez, ci chiar le trăiesc pe viu. Mulțumesc, Adina, că m-ai ajutat să mă descopăr cu adevărat și să rezolv multe probleme uitate într-un colt de pivniță!

Atunci când te privești în oglindă, ce emoții sau gânduri ai cu privire la propriul corp?

℗PUBLICITATECă mi-aș dori să mai pierd puțină grăsime. Am grijă mare de corpul meu, este carcasa ce poartă sufletul spre realizări și spre îndeplinirea visurilor. Mens sana in corpore sano!

Faci sport și alergi la curse sportive pentru diverse cauze nobile. Ce te motivează în acest sens?

Sportul este un stil de viață pentru mine și mi-a intrat în sânge încă de acum șase ani. Iar când am ocazia să pun umărul la ajutorarea oamenilor fără speranță, sunt prima care sare. 

Ce faci în nopțile în care grijile nu-ți dau pace?

Încerc pe cât posibil să las grijile și stresul la ușă seara, când intru în casă. Nu e deloc ușor, însă trebuie să ne disciplinăm puțin mintea, pentru că altfel, lucrurile o pot lua ușor razna.

Cum arată dependența ta de social media?

Atât natura meseriei, cât și locul meu în echipa Visuri la Cheie cer prezență 90% în social media. Fac tot posibilul, însă, să am timp și pentru familie și mai ales pentru mine, deoarece adevărata viață se trăiește în spatele ecranelor de telefon.

Care este greșeala majoră pe care o fac românii atunci când decid să-și amenajeze locuința?

Că nu realizează cât este de important un arhitect în acest proces. Chiar dacă aparent pare un cost în plus la început, este, de fapt, un cost mai mic. Arhitectul, prin experiența sa, ajută la evitarea multor situații neprevăzute în evoluția unui șantier. 

Ce emoții te încearcă atunci când vezi reacțiile participanților la emisiunea Visuri la cheie?

M-am identificat foarte mult cu emoțiile oamenilor. Ca membru în echipa Visuri la cheie mi-am descoperit latura sensibilă… nu prea știam de ea până acum. 

Care este acel lucru pe care persoanele apropiate îl consideră tipic ție?

Sinceritatea și felul uneori dureros de a spune adevărul în față. Altfel, de nerăbdarea mea știu toți… dacă aș prinde peștișorul de aur vreodată, sigur mi-aș dori extra răbdare.

Dacă mâine ți s-ar împlini un vis „la cheie“, care ai vrea să fie acela? 

Am fost și voi rămâne mereu conștientă că dacă muncești, vei reuși să îți îndeplinești tot ce ți-ai dorit. Trăiesc astăzi ceea ce am visat mereu în copilărie. Asta nu înseamnă că mă voi opri din a visa și nici nu mă voi plafona. Lucrez să îmi îndeplinesc tot ce am visat și mulțumesc pentru tot ce am.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută