Skip to content

Andrei Tudorache face parte din echipa „Brigada devreme“ cel mai fresh matinal, difuzat în fiecare dimineață de luni până vineri, de la 7 fix, la Radio Impuls. Este pasionat de sport, muzică, stare de bine și un familist convins. Despre toate aceste lucruri generice, dar și despre multe alte detalii specifice, am discutat în rândurile de mai jos ale interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, pe Pagina de Psihologie.

Care este sfatul primit de la părinții tăi, de la care nu te abați vreodată?

Să lași loc de „bună ziua“. Cred că e printre primele sfaturi pe care mi le amintesc de la ei, și a rămas cu mine până în ziua de azi, indiferent că vorbim despre mediul profesional sau personal.

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


De unde vine această energie pozitivă a ta?

Sigur vine de la faptul că fac tot posibilul să ignor jumătatea goală a paharului în orice situație.

Ce faci când nu ai cea mai bună stare emoțională?

Mă duc să fac mișcare. Ori la sală, ori la înot, ori ies prin parc și astfel îmi ajut corpul să-și refacă rezervele de endorfine. O spun toate studiile, și-n cazul meu confirm că așa e, că orice tip de mișcare îți schimbă în bine starea psihică și fizică.

Care este acel obicei supărător al tău care îi deranjează pe alții?

Nu-mi amintesc să-mi fi spus cineva recent și punctual că deranjez cu ceva anume, însă am pățit de vreo două ori să mi se spună că am părut, la prima impresie, destul de arogant. Dar asta pentru că par un pic prea serios până apuci să mă cunoști.

© Andrei Tudorache

Ce nu-ți place la tine?

Nu-mi place că încă mai am momente în care sunt un people pleaser și încerc să fac pe toată lumea fericită, lucru care mă consumă, de cele mai multe ori inutil.

Cine ești tu, dincolo de social media?

Dincolo de social media sunt un om simplu care mănâncă pizza în pat în timp ce se uită cu soția la seriale, un tată responsabil și un băiat care încearcă să găsească echilibru perfect între viața profesională și cea de familie.

Care este acel gest supărător al partenerei tale pe care îl face adesea, dar îl ierți, de fiecare dată?

Pentru că tot am spus de seriale, soția mea nu are răbdare să afle deznodământul unui serial, ci când simte că nu mai poate, începe să vorbească în timpul filmului și să mă întrebe pe mine chestii, de parcă nu l-am vedea amândoi pentru prima dată. Deși îi spun să mai aștepte puțin, că sigur aflăm, ea, de cele mai multe ori, ajunge să caute spoilere pe Google.

Ți s-a întâmplat să verifici telefonul partenerei, fără ca ea să știe?

℗PUBLICITATE



Să verific mesaje private sau conversații absolut niciodată. Un lucru pe care îl mai fac din când în când este să îi verific listele de produse favorite de pe aplicații, ca să îmi iau inspirație pentru cadouri. Ea și-a dat ulterior seama de asta și a fost total de acord.

Ai avut, de-a lungul timpului, probleme cu stima de sine?

Da, pentru că am avut parte de critici în copilărie. Așa se făcea parenting prin anii ‘90. Și tot auzind „nu faci aia bine“, „nu faci asta bine“, îți rămân niște voci interioare alături de care te plimbi prin viață multă vreme.

Cât de des ieși din zona de confort?

De câte ori am ocazia. De exemplu, eu am trăit mult timp cu frica de a vorbi în public, și am observat că singura modalitate prin care o pot rezolva este expunerea la astfel de situații. Observând că nu se întâmplă lucruri dezastruoase, în cele din urmă, creierul va învăța că nu are de ce să se mai teamă.

Ai fost, vreodată, într-un cabinet de psihoterapie?

Nu am fost.

Ce faci atunci când lucrurile nu-ți ies așa cum îți dorești?

Caut să nu iau decizii de moment, influențat de emoții negative. Îmi dau puțin timp, aștept să treacă o noapte ca să reiau limpede procesul de gândire în care pot analiza logic ce n-a mers, dar mai ales de ce n-a mers, și să pot începe ajustările.

© Andrei Tudorache

Care este prima reacție pe care o ai atunci când cineva te critică, în online?

Nimeni nu le știe pe toate, iar eu cred că procesul de învățare este continuu. De aceea sunt mereu dispus sa ies din bula mea pentru a afla și alte păreri. Când primești o critică argumentată civilizat cred că e un semn de maturitate să o accepți și, dacă e cazul, să recunoști că ai greșit și să-ți asumi asta.

Ai avut conversații aprinse pe care le-ai încheiat subit și apoi ai zis că s-a întrerupt?

Conversații telefonice? Desigur. Când simt că sunt prea nervos și simt că s-ar putea să spun un lucru pe care sigur l-aș regreta ulterior, prefer să închid.

Cum ai descrie job-ul tău, de la Radio Impuls?

Deși am un contract semnat la radio, ce fac eu tot nu pot numi job, ci probabil cea mai mare oportunitate de dezvoltare pe care am întâlnit-o până acum. Să te întâlnești de la prima oră cu niște oameni cu care râzi trei ore cu poftă e fix o binecuvântare. La „Brigada devreme“ , împreună cu Ramona Dumitrescu și George Zafiu, mă simt în elementul meu.

Bianca Sîrbu - contributor senior, jurnalist, lifestyle editor, om de bazã, pasionatã de comunicare, scris și materie cenușie.

Caută
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile stocate în cookie-uri sunt salvate în browserul tău și îndeplinesc funcții precum recunoașterea ta atunci când revii pe site și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului sunt cele mai interesante și utile.