skip to Main Content

Tema celui mai recent episod din Antrenorul părinților cu Mirela Retegan și Gáspár György de pe frecvențele Europa FM a fost relația cu Divinitatea. Fără a încerca să convingă pe cineva să-și schimbe viziunea sau religia, cei doi au abordat subiectul pornind de la ce pot spune părinții copiilor în funcție de valorile familiei lor.

Subiectul este și a fost unul delicat, ca orice alt subiect care poate atinge inimile și mințile noastre, deopotrivă. Cu toate acestea, probabil că fiecare ființă umană are o reprezentare mentală despre Divinitate, indiferent că ne referim la existența sau inexistența acesteia. Adesea, bazele raportării noastre față de Divinitate se stabilesc în mica copilărie. Atunci când îi vedem pe părinții, bunicii sau oamenii din jurul nostru implicându-se în diferite ritualuri, practicând obiceiurile religioase sau respectând mesajele cheie ale religiei din care facem parte. Cu toate acestea, există și situații în care aceste comportamente ale îngrijitorilor ne pot îndepărta de religie, iar în timp relația cu credința devine ceva extrem de personal.

Mirela și Gáspár sunt amândoi creștini, ea de confesiune ortodoxă, iar el catolic. Amândoi au o relație cu Divinitatea care iese din tiparul clasic al creștinismului și evidențiază o perspectivă mai amplă și, poate, mai inclusivă asupra subiectului.

℗PUBLICITATEIndiferent de valorile sau alegerile unei familii, există studii în psihologia sănătății și o serie de observații clinice din sfera psihoterapiei care ne arată că acei oameni care cred în ceva au o mai mare reziliență, capacitate de vindecare și de depășire a situațiilor dificile. Ba chiar, în lumea științifică a ultimelor decenii, sunt tot mai prezente cercetările cu privire la legătura dintre psihologie și spiritualitate.

Indiferent că alegem să le spunem o poveste despre existența sau inexistența lui Dumnezeu, copiii vor căuta să înțeleagă și această dimensiune a vieții. Drept urmare, este bine să ne asumăm responsabilitatea de a le prezenta perspectiva noastră, pentru ca mai apoi ei să-și construiască propria viziune.

Premiile scoase la concurs în acest episod au constat într-un exemplar din Mai bun decât părinții tăi și Astăzi, aici, acum. Ambele volume sunt disponibile cu reducere în shopul nostru online.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0