Azaleea Necula – Ce nu vreau să știe lumea despre mine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Este actriță de teatru și de televiziune, antreprenor și, dincolo de mediul online, în care este foarte activă, poate fi văzută, în fiecare joi, de la 21.30, în serialul Profuʼ, de la ProTv, în rolul Taniei. Modestă, cu principii de viață bine împământate, Azaleea Necula este protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro. Despre planurile de viitor, despre bullying, despre călătorii, dar și despre multe altele puteți descoperi în interviul ce urmează.

Cum te-ai descrie într-un hashtag?

M-ați pus pe gânduri, nu m-am gândit niciodată la asta. O lungă perioadă de timp, descrierea mea pe rețelele de socializare era „Un om“, așadar voi spune: #unom, asta fiind o lecție foarte importantă pe care mi-a dat-o călătoritul. Suntem toți simpli oameni într-o lume imensă.

Influencer, vlogger, actriță. În care dintre aceste roluri te simți cel mai confortabil?

Sunt norocoasă că toate se îmbină foarte bine, însă actoria este „prima mea dragoste“. M-am îndrăgostit de tot ce înseamnă teatru și film de la cinci ani. Încă de pe atunci, la întrebarea „ce vrei să te faci când vei fi mare?”, eu răspundeam rapid „actriță“. Influencer e mult spus. Îmi place să creez conținut și să fiu creativă pe toate rețelele de socializare.

Ce ingredient special au video-urile tale din social media?

Cred că ingredientul special e naturalețea. Nu regizez nimic, nu îmi fac script sau planuri pentru video, ci sunt spontană și le arăt oamenilor autenticitate. În plus, îmi place să îi numesc pe toți urmăritorii mei „prieteni“, iar ei simt un soi de familiaritate.

Cum este să călătorești pe timp de pandemie? 

Ca o gură de aer proaspăt, mai ales în zone exotice. O mare pasiune pe care o am este călătoritul, iar pandemia, în primul an, ne-a restricționat pe toți, apoi am descoperit că există anumite țări care se pot vizita, bineînțeles cu toate măsurile de prevenție. Așadar, în pandemie am vizitat pentru a patra oară Turcia și am plecat în Africa – Zanzibar, Tanzania și Egipt.

Cum a fost experiența din Africa?

M-am simțit ca într-un documentar live. De mică mă uitam la televizor, la emisiuni realizate în Africa, însă atunci când am văzut cu ochii mei și am simțit toată acea atmosferă, m-am îndrăgostit. Libertate, bucurie de viață fără așteptări, frumusețe – cam așa aș descrie experiența din Africa.

Care sunt provocările care ți-au dat cel mai tare de cap în cuplu de-a lungul pandemiei?

Din păcate, carantina nu ne-a prins împreună. Am stat la câțiva kilometri distanță unul de altul, iar asta ne-a consolidat relația mai tare. Singura problemă era dorul, însă și el a ajutat la ceva. O experiență de genul poate ajuta într-o relație, mai ales dacă este de o lungă durată.

Ai pășit, vreodată, într-un cabinet de psihoterapie?

℗PUBLICITATEDa, am simțit că am nevoie de un psihoterapeut după ce am ieșit din carantină. Cred că pe toți ne-a afectat la nivel de psihic, mai mult sau mai puțin. A trebuit să ne acomodăm cu noua realitate, care nu e deloc roz.

În serialul Profu’, personajul tău face „cunoștință“ cu bullyingul, pe motive rasiale. Ai trecut prin ceva simiar și în viața cotidiană?

Din fericire, nu. Însă personajul meu, Tania, m-a ajutat să înțeleg cum se simt acele persoane, punându-mă în situație. Nu merită nimeni asta. Chiar cred în hashtagul de mai sus cu #unom, nimeni nu este mai presus, așa încât să își permită un anumit comportament cu o altă persoană.

Ce ai învățat despre tine în această perioadă?

Că am capacitatea de a mă adapta foarte bine unei noi realități, că trebuie să mai lucrez la răbdare și că nu pot trăi fără să călătoresc. Primul an a fost ca o palmă peste față, dar m-a și ajutat să mă redescopăr, să găsesc soluții. Sunt sigură că acest timp petrecut „noi cu noi“ ne-a făcut un mare bine. Aveam nevoie de asta. Mulțumim, pandemie, acum poți să pleci [râde].

Ce sfat le dai tinerilor care se confruntă cu diverse tulburări emoționale din cauza distanțării sociale?

Să tragă aer adânc în piept și să gândească optimist, în primul rând. Iar în al doilea rând, să încerce să se adapteze la noile măsuri și să își creeze o viață frumoasă în condițiile astea. Sfatul ăsta mi-l dau chiar și mie. Iar atunci când stările de anxietate vă copleșesc, psihoterapeutul chiar face minuni, apelați la unul, cu încredere și fără preconcepții.

Care sunt personalitățile care te inspiră în prezent?

În general, oamenii care sunt optimiști și îmi dau un vibe bun. Nu aș ști să dau un răspuns la întrebarea asta, îmi găsesc inspirație și fur energie bună de la orice om. 

Care este rețeaua socială prin care comunici cel mai bine cu admiratorii tăi?

Instagram forever, deși am o comunitate foarte unită și pe Tiktok, însă story-urile de pe Instagram mă apropie mult de urmăritorii mei, vorbesc cu ei, le dau sfaturi, le cer sfaturi, și tot așa.

Dacă ai întâlni-o pe Tania pe stradă, ce i-ai spune?

„Ai mai multă încredere în tine și exprimă-ți punctul de vedere, sentimentele și strălucește. Poți, asta trebuie să știi despre tine.“ Aș încuraja-o, personajul meu, Tania, fiind o fire introvertită și închisă în ea.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută