Skip to content

Barbara Lee Fredrickson (născută în 15 iunie 1964) este profesor american în departamentul de psihologie de la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill, unde este profesor distins de psihologie. Ea este, de asemenea, cercetătorul principal al Laboratorului de Psihozie și Emoții Pozitive (PEPLab) de la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill.

℗PUBLICITATEFredrickson este un psiholog social care efectuează cercetări în domeniul emoțiilor și al psihologiei pozitive. Lucrarea ei principală este legată de teoria de extindere și construire a emoțiilor pozitive, care sugerează că emoțiile pozitive conduc la un comportament nou, expansiv sau explorator și că, în timp, aceste acțiuni duc la resurse semnificative pe termen lung, cum ar fi cunoașterea și relațiile sociale. Ea este autorul cărții Positivity: Top-Notch Research Reveals the 3-to-1 Ratio That Will Change Your Life (2009), o carte pentru publicul general care se bazează pe propriile cercetări și pe ale altor oameni de știință.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0