Skip to content

Jurnalist, Morning show Host & Online content editor la Digi FM, protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine este un om ce debordează de bună dispoziție și umor. Nu îi place să iasă prea mult în evidență, dar se remarcă prin multe calități. Este viitoare mamă, dar asta nu a însemnat pentru ea să pună sportul deoparte, ci face tot posibilul să ducă o viață echilibrată și plină de sens. Despre temeri, bucurii, insatisfacții și planuri actuale am discutat în interviul de mai jos cu Beatrice Ghiciov.

Care este sfatul primit de la mama ta, atunci când ai decis să te muți la casa ta?

Să nu lași placa de păr în priză! Avea ea o frică de lucruri uitate în priză.

Dar, în principiu, mama mea știa că a crescut o persoană responsabilă, capabilă să se descurce singură. Evident că, atunci când am întâmpinat „probleme“ legate de „cum se fac cozonacii“ sau „cum înlocuiesc dușul stricat“, i-am sunat pe ai mei.

Cum ai descrie acest „microb“ al radioului?

Pentru mine este o dependență de care nu vreau să scap.

Am terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, însă la școală am studiat doar teorie, nu am aflat nimic atrăgător despre lumea radioului.

Tocmai de aceea credeam că o să fac cu totul altceva, și anume presă sportivă. Abia când am ajuns într-un radio și am înțeles ce înseamnă, am început să iubesc acest mediu și să îmi doresc să evoluez doar în această zonă a presei.

De-a lungul anilor, de când fac parte din echipa matinalului, am învățat să fiu mai atentă la tot ce se întâmplă, atât în ceea ce mă privește, cât și în viața de zi cu zi, pentru că orice informație transpusă corect poate deveni subiect în emisiune.

De asemenea, interacțiunea zilnică, directă și imediată cu ascultătorii face lucrurile și mai interesante, mai ales atunci când împărtășești experiențe de viață comune: rate, facturi, probleme în concedii, meșteri nepricepuți etc.

Dacă am face un exercițiu de imaginație, unde ai vrea să fii acum?

Pe o plajă exotică, chiar dacă sună puțin a clișeu. Cred că suntem mulți cei care visăm acum la o mică pauză de deconectare, la soare, briză și liniște pe malul mării.

La modul serios, mă aflu fix în locul în care îmi doresc să fiu. Fă rai din ce ai e o vorbă care mie îmi place tare mult și după care mă ghidez destul de des.

Există vreun obicei pe care îl ai și care îi supără pe ceilalți?

Cred că depinde pe cine întrebi. Pe unii oameni îi deranjează râsul meu, altora le place. 

Dacă m-ați fi întrebat acum câteva luni, probabil că aș fi răspuns fumatul, dar acum nu mai este cazul. Baby on the way.

© Beatrice Ghiciov

Care simți că sunt „punctele tale de creștere“ la capitolul dezvoltare personală?

În fiecare zi, încerc să mai adaug câte o cărămidă la dezvoltarea mea personală.

În ultimii ani am lucrat foarte mult la capitolul „răbdare“, în primul rând, răbdare cu mine însămi, pentru că obișnuiam să pretind ca lucrurile să se întâmple peste noapte.

Cu timpul, am învățat să am răbdare când mă raportez la o alimentație mai sănătoasă, la constanța cu care practic sport.

Consider că, în acest moment, dezvoltarea mea merge foarte mult în direcția parentingului. Îmi doresc să fiu un părinte informat din toate punctele de vedere pentru a fi cât mai pregătită pentru situațiile în care mă voi afla atunci când bebelușul va veni pe lume.

De asemenea, lucrez foarte mult și la partea de psihic și moral, pentru că nu vreau să transmit, involuntar, copilului anumite neliniști sau tipare pe care eu le-am dobândit de-a lungul anilor. Evident, sunt conștientă că nu voi reuși acest lucru 100%, dar mă străduiesc cât mai mult să fiu un om și un părinte bun pentru copilul meu.

Cu cine ai împărtășit, prima dată, vestea că ești însărcinată?

Cu soțul meu, normal. Era acasă, pregătea cafeaua și nu știa că fac testele de sarcină.

Atunci când i-am arătat cele 3 teste… nu cred că pot descrie în cuvinte reacția și sentimentele unice trăite in acele momente.

℗PUBLICITATE



Următoarele persoane care au aflat au fost fratele meu și soția lui. Eu am o relație foarte specială cu ei și mă bucur că voi crește un copil într-o familie atât de frumoasă.

Care este acel gest supărător al soțului tău pe care îl face adesea, dar îl ierți, de fiecare dată?

Nu pune la loc lucrurile pe care le folosește. Nu e atât de grav, e un obicei de care ușor, ușor se dezvață.

Ți s-a întâmplat să verifici telefonul partenerului, fără că el să știe?

Niciodată. Fiecare dintre noi are acces la telefonul celuilalt, ne cunoaștem parolele, dar nu verificăm telefonul partenerului.

Sunt de părere că dacă te comporți în acest mod, ceva nu funcționează bine în relație și trebuie reparat urgent.

Ce practici folosești pentru a avea grijă de propria sănătatea mintală?

Meditez cât de des pot, ascult muzică terapeutică și fac sport de 3-4 ori pe săptămână. Toate lucrurile acestea mă ajută să elimin stresul și să îmi păstrez calmul și echilibrul.

Care este temerea cea mai mare pe care crezi că o ai, în calitate de viitoare mamă?

În acest moment, toate temerile mele sunt mari.

Mi-e teamă că nu voi ști să hrănesc corespunzător copilul, că nu voi putea să reacționez corect dacă se îneacă cu mâncare, că, fără să îmi dau seama, îi voi induce frici… chiar dacă sunt conștientă că toate vin natural sau se învață pe parcurs, nu pot renunța la griji.

Sunt sigură că voi face tot ce depinde de mine ca să se simtă iubit și protejat, pentru că acesta este singurul lucru care contează.

Ai fost, vreodată, într-un cabinet de psihoterapie?

Chiar de mai multe ori. Timp de trei ani, am făcut terapie. Atunci când am simțit că am nevoie, am apelat la ajutor specializat și cred că am procedat foarte bine. M-am schimbat la 180 de grade și mă felicit pentru alegere.

© Beatrice Ghiciov

Ce faci atunci când lucrurile nu-ți ies așa cum îți dorești?

Depinde de situație. Fiind un „control freak“, îmi e greu să accept când ceva nu iese așa cum mi-am dorit.

Sunt dăți în care, pur și simplu, mă conformez. De cele mai multe ori, insist, gândindu-mă că poate voi obține, până la urmă, rezultatul dorit.

Care este prima reacție pe care o ai atunci când cineva te critică, în online?

Acum sunt mult mai nepăsătoare. De regulă, nu citesc comentariile.

În trecut, obișnuiam să o fac, ținându-le minte doar pe cele negative, chiar și atunci când printre câteva zeci de comentarii pozitive se afla unul singur negativ. Am realizat că afectează starea de spirit. Dacă cineva mă critică și are dreptate, în sensul că îmi aduce o critică constructivă, îi mulțumesc.

Însă, dacă vorbim doar de o răutate scrisă din lipsă de alte lucruri interesante sau frumoase în viața persoanei respective, atunci aleg să ignor comentariul.

Ai avut conversații aprinse pe care le-ai încheiat subit și apoi ai zis că s-a întrerupt?

Nu, niciodată.

Ce-ți spui, atunci când te privești în oglindă?

Hai că poți! Așa mă încurajez în oglindă dimineața, la ora 5, când somnul vrea să fie mai puternic decât mine. Același lucru mi-l spun și în oglindă la sală, în zilele în care aș pleca acasă după primele 10 minute de antrenament. Hai că poți! Și chiar pot, măcar o oră.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0