Skip to content

Venerabilul Bhante Henepola Gunaratana a fost hirotonit călugăr budist la vârsta de doisprezece ani în Malandeniya, Sri Lanka. În 1947, în Kandy, la vârsta de douăzeci de ani, i-a fost acordată o recunoaștere și mai înaltă. El și-a încheiat educația și pregătirea școlară la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya și la Buddhist Missionary College din Colombo. Ulterior, Bhante a călătorit în India, desfășurând timp de cinci ani o muncă de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicându-și activitatea oamenilor Harijana („de neatins“ – clasa socială Paria) din Sanchi, Delhi și Bombay. Mai târziu, și-a petrecut zece ani ca misionar în Malaezia, în calitate de consilier pe teme religioase, la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society și Buddhist Youth Federation din Malaezia. A fost profesor la Kishon Dial School și la Temple Road Girls School și decan al Institutului de Studii Budiste din Kuala Lumpur.

În 1968, la invitația Societății Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit în Statele Unite pentru a îndeplini funcția de Secretar General de Onoare al Societății Budiste Vihara din Washington, D.C. În 1980 a fost numit președinte al acestei Societăți. În timpul anilor petrecuți la Vihara, a predat cursuri de budism, a condus retrageri de meditație și a ținut prelegeri la scară largă în Statele Unite, Canada, Europa, Australia și Noua Zeelandă, Africa, și Asia. Pe lângă acestea, între 1973 și 1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend budist la Universitatea Americană.

℗PUBLICITATEȘi-a continuat, de asemenea, interesele academice, obținând licența, masteratul și doctoratul în filozofie în cadrul Universității Americane. A predat cursuri despre budism la Universitatea Americană, la Universitatea din Georgetown și la Universitatea din Maryland. Cărțile și articolele sale au fost publicate în Malaezia, India, Sri Lanka și Statele Unite ale Americii. Cartea sa Mindfulness pe înțelesul tuturor a fost tradusă în mai multe limbi și publicată în întreaga lume. O traducere thailandeză prescurtată a fost selectată pentru a fi folosită în programa liceelor din Thailanda.

În anul 2000, Venerabilul Gunaratana a primit din partea instituției Vidyalankara College (unde el însuși a studiat) un premiu pentru realizările de excepție pe care le-a avut de-a lungul vieții.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0