fbpx
skip to Main Content

Protagonista interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi este astrolog, beauty blogger, om de televiziune, solar și îndrăgostit de viață. Este mereu cu zâmbetul pe buze. Viața a pus-o la câteva încercări, însă provocările acestea au fost transformate de ea în contexte de creștere și de conștientizare a frumuseții clipelor trăite. Despre emoții, imagine de sine, alegeri, bucurii și înfrângeri am discutat cu Bianca Nuțu.

Cât de des te întreabă cunoscuții ori prietenii despre zodii?

Fără nicio excepție, de fiecare dată când mă întâlnesc cu cineva, sunt întrebată de zodii și despre ce se întâmplă în următoarea perioadă. Fie că interacționez cu prieteni, am întâlniri de business sau sunt, pur și simplu, oprită pe stradă de necunoscuți, toată lumea e curioasă să afle ce îi rezervă viitorul.

Care sunt superstițiile de care nu poți scăpa, oricât te-ai strădui?

Cu mulți ani în urmă, m-am convins că noi ne creăm realitatea și există mai multe linii de viitor, în funcție de alegerile pe care le facem. Ce crezi creezi! Cu toate acestea, când visez că intru în apă, cad în apă, o iau ca pe un avertisment că voi avea parte de o provocare.

Cum se împacă beauty blogging-ul cu astrologia?

După o îndelungă perioadă de indecizie, astrologia a avut câștig de cauză și a devenit principala mea activitate. La un moment dat, încercând să mă împart între cele două job-uri și să le fac pe ambele cu aceeași conștiinciozitate și dedicare, inevitabil, am suferit un burnout. Drept urmare, mi-am reordonat viața.

Ești critică față de tine însăți după ce se încheie emisiunile Neatza, cu Răzvan și Dani?

În primul an de Neatza, eram foarte dură cu mine și criticul meu interior, pur și simplu, mă desființa. Treptat, am învățat că iubirea de sine înseamnă, înainte de orice, să fii cel mai înflăcărat suporter al tău. Sunt în continuare preocupată să cresc, să mă dezvolt pe plan profesional, dar nu mă mai rănesc, punându-mi etichete negative. Dimpotrivă.

Care este relația ta cu rețelele de socializare?

Sunt prezentă pe Instagram dimineața, când dau detalii despre previziunile zilei. Și mai intru seara, când urmăresc strict postările celor pe care îi admir și de la care am ceva de învățat. Recunosc că am o slăbiciune pentru filmulețele cu pisici, dar, în general, sunt foarte zgârcită cu timpul pe care îl investesc în social media. 

Care este acel ceva ce nu-ți place la tine? 

Sunt tot felul de credințe limitative de care m-am „molipsit“ și, de aici, comportamente pe măsură. 

Cum ai defini relația cu greutatea ta corporală?

Au fost momente când m-am frustrat din cauza greutății, mai ales că tv-ul „pune“ kilograme în plus. În loc să fac ceva concret, mă victimizam: că eu nu am timp să merg la sală, că eu nu am timp să gătesc. Apoi, după o discuție sinceră cu partenerul meu, încheiată cu lacrimi de crocodil, m-am apucat de sport și masaj. 

Ce importanță are pentru tine sănătatea emoțională și ce strategii folosești, în acest sens?

Sănătatea emoțională, dar și cea mintală, reprezintă o prioritate. Tocmai de aceea, sunt foarte selectivă cu oamenii pe care îi aleg în jurul meu, în viața mea privată. 

Scriu în jurnal, merg la psihoterapeut, fac meditație și merg la biserică. Sunt practicile care îmi dau liniște și mă ajută să mă centrez pe ce contează: prezentul. 

Cât de mult încurajezi programele de screening, în rândul femeilor din jurul tău?

Cred cu tărie în prevenție și o promovez ori de câte ori am ocazia. Se întâmplă frecvent să vină la ședințe de astrologie femei care sunt prinse în relații toxice, abuzive și le îndrum să își țină analizele ginecologice sau la sân sub control. Mă privesc ciudat, dar deja mi s-a demonstrat că mai devreme sau mai târziu, lipsa iubirii se manifestă sub formă de boală la nivel fizic.

Ai avea curaj să participi la un show de anduranță fizică?

În momentul de față, nu. [Râde]. Și nu știu dacă este vorba neapărat de curaj, cât mai degrabă de motivul pentru care aș vrea să fac asta.

Care este cel mai recent gest tandru pe care l-ai făcut pentru partenerul de viață?

Eu mă trezesc dimineața la 6, când iubitul meu încă doarme. Chiar azi, am vrut să îl pup discret, m-am împiedicat și am căzut peste el. Lăsând gluma la o parte, mă caracterizează tandrețea. Și prefer oamenii tandri.

Ce strategii abordezi atunci când simți că nu mai poți?

Mi-am făcut o regulă: să nu mai ajung în punctul în care să simt că nu mai pot. În pandemie, eram copleșită de cereri pentru astrograme și, având în vedere contextul, încercam să fiu de ajutor. Asta până să mă îmbolnăvesc și să zac vreo trei săptămâni. Și uite așa, am învățat să spun: Nu! 

Ce rol crezi că joacă frumusețea într-un job din televiziune?

Frumusețea e o chestiune atât de subiectivă. Depinde cine o „judecă“. În televiziune, frumusețea deschide multe uși, dar le și închide, dacă se rezumă doar la „ambalaj“. 

Ce părere ai despre trendul acesta, al mersului la psihoterapeut?

Îi încurajez pe toți cei cărora le calculez astrograma să meargă la psihoterapeut. În procesul de vindecare, dificil si dureros, de multe ori, avem nevoie de cineva să ne lumineze calea, dar si inima. Avem nevoie de o părere avizată. 

Cum ai descrie relația cu părinții tăi?

Relația cu ai mei e una specială. Am fost un copil ținut din scurt, cu oră fixă de întors acasă, cu teme verificate și program strict. Paradoxal, când a venit vorba de alegerile mele profesionale, deși mă vedeau avocată, m-au susținut să mă duc la Litere. În orășelul din care vin eu, toți vecinii strâmbau din nas că ai mei se pun la mintea mea și mă lasă să mor de foame din scris. Susținerea lor a fost o comoară.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0