Skip to content

Om de radio și de televiziune, co-prezentator al emisiunii Vorbește Lumea de pe ProTV, soț și tată cu normă întreagă, protagonistul interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro este, dincolo de ecrane, un om foarte deschis, sufletist și energic, gata să-i ajute mereu pe cei din jur. Despre planurile sale de viitor, despre provocările cu care se confruntă zilnic, dar și despre cele mai frumoase amintiri am vorbit cu Bogdan Ciudoiu în interviul de mai jos.

Cum ai vrea să te descrie Natalia, fiica ta, peste ani?

Cred că mi-ar plăcea să mă vadă ca pe un deschizător de drumuri pentru ea. În general, cam asta încerc să fac. Pe lângă dragostea și sprijinul necondiționat, mă încăpățânez să-i arăt tot felul de lucruri noi din care, la un moment dat, să aleagă singură. Momentan, ne distrăm împreună încercând diferite sporturi. Tocmai ce am vorbit cu monitorul de ski!

Dacă ar fi să alegi între radio și televiziune, ce ai alege?

În general, în viață, am ales mereu varianta care nu mă pune să aleg. Cred că fiecare domeniu are farmecul lui. Cred că radioul este foarte important în formarea unui om de televiziune. Pe de altă parte, sunt absolut fascinat de TV și simt că e provocarea perfectă în momentul perfect.

Care este cel mai jenant lucru care ți s-a întâmplat în timpul unui live?

O, Doamne! Cred că asta e clasică pentru oamenii de radio. Am uitat, pe la începuturi, microfonul deschis și am folosit un limbaj… colorat… deosebit de colorat. Când am realizat, am zis „gata, bravo, Bogdan. Ți s-a terminat cariera înainte să înceapă!“ [râde]

https://www.instagram.com/p/CWGb8REIpVD/

Care este secretul unei relații longevive?

Mă întrebi, de parcă l-aș ști. Oricum, nu cred că există așa ceva. Eu zic așa: hai să ne facem un scop din a vedea persoana iubită cât mai zâmbitoare și împlinită și vedem după cum o să decurgă lucrurile. În sine, să afli ce dorințe are persoana de lângă tine te poate face să înțelegi dacă aveți sau nu un viitor împreună.

Care este ultimul gest tandru făcut pentru soția ta?

În afara faptului că am spălat vasele? Am luat-o de mână și am fugit doar noi în Barcelona. Apropo de ce spuneam mai sus, știu că iubește călătoriile și norocul e că le iubesc și eu. Win-win!

Care este amintirea de sărbători pe care nu ai vrea să o uiți niciodată?

Am avut un an, prin 1997 așa, cu extraordinar de multă zăpadă. Eram în vacanța de Crăciun și ne-am adunat toți copiii de la bloc afară să ne facem cazemate. N-o să uit niciodată cum stăteam zece copii, câteva ore mai târziu, în scara blocului uzi fleașcă, încercând să ne încălzim la un calorifer călâi. Dintre cele mai recente, evident, nu cred că voi uita vreodată primul Crăciun petrecut cu fetița noastră.

Cadoul de Crăciun cel mai ciudat pe care l-ai primit?

Am primit acum câțiva ani, de Secret Santa, niște ciorapi cu icoane. Nu știu ce aș putea să mai adaug [râde].

https://www.instagram.com/p/CUChRINoyeH/

La ce vârstă ai descoperit adevărul despre Moș Crăciun și cum ai reacționat?

℗PUBLICITATENu știu exact la ce te referi, dar adevărul MEU despre Moș Crăciun e că m-a ajutat să rămân pentru totdeauna copil. Pentru mine, e clar cea mai frumoasă sărbătoare din an și nu a fost niciodată despre cadouri. Nici când eram mic. A adus mereu o stare frumoasă pe care, din fericire, o simte și Natalia. Yey!

Ce ai învățat despre tine în ultimul an și jumătate?

Uau, chiar a fost o perioadă fascinantă din viața mea… o perioadă în care am trecut, curajos, prin schimbări majore în carieră. După unsprezece ani, dintre care șapte de matinal, am părăsit cuibul (radioul unde m-am format). Am ajuns să fac față unor rigori și presiuni pe care altădată nici nu mi le imaginam. M-am înarmat cu încredere în mine și lucrurile s-au așezat fantastic. Mă întrebai ce am învățat despre mine… că pot. Pot orice îmi propun. Și s-a demonstrat încă o dată cât de importantă este susținerea din partea familiei.

Care este relația ta cu copilul interior?

BFF! Cei mai buni prieteni. Să știi că Bogdănel ăla mic e cumva mereu cu mine. Orice fac și oriunde mă duc. Și asta pentru că mă gândesc permanent ce aș fi zis eu copil despre ce fac ca adult și cum mă comport cu oamenii din jur. Mă ține, cumva, pe vârfuri în general în viață.

Ultima glumă bună auzită…

Am auzit chiar recent una bună, în ton cu vremurile pe care le trăim. Cică Albă ca Zăpada mai are doar șase pitici, că pe Hapciu l-au băgat în carantină.

Ce faci atunci când ceva nu-ți iese?

Păi, în primul rând, mă oftic. Apoi, încep să analizez ce n-a fost ok si mă pregătesc pentru următoarea încercare. Nu stau prea mult blocat în ce a fost. Mă preocupă mai mult ce va fi. Acolo încă pot schimba ceva.

https://www.instagram.com/p/CWDBDTeojjv/

Ai apelat, vreodată, la psihoterapie?

Nu. Probabil ar fi trebuit să o fac în anumite momente, dar m-am încăpățânat să le duc pe toate pe umeri. N-a fost nici bine, nici rău. Probabil treci mult mai ușor prin perioade dificile dacă vorbești despre ele cu un specialist, pe de altă parte, cred că puțină chinuială nu strică, neapărat. Altfel, cum am ști să apreciem momentele bune?

Ce înseamnă pentru tine sărbătorile de iarnă?

O ocazie perfectă pentru deconectarea de la stresul zilnic și căutarea liniștii alături de cei dragi. Mai înseamnă mâncăruri fabuloase, munte, vin fiert și snowboard. Cât mai mult snowboard. Pârtia găzduiește ședințele mele de psihoterapie.

Dacă în decembrie ai avea șansa de a-ți fi îndeplinite două dorințe… care ar fi acestea?

Prima ar fi să ne țină Doamne-Doamne sănătoși, că restul e în mâinile noastre. Pe a doua dorință aș dona-o, că tot vin sărbătorile.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0