Skip to content

Dacă ne uităm cu atenție la sufletele noastre, lesne putem descoperi că noi toți căutăm același lucru, căutăm să ne exprimăm autenticitatea într-un mod cât mai real și care să oglindească unicitatea ființei noastre. În acest proces al devenirii, viața ne poate scoate în cale diferite obstacole care, ulterior, se dovedesc a fi contexte extraordinare de creștere și de dezvoltare personală. 

Iar dacă este să ne uităm la ceea ce spun înțelepții din cele mai vechi vremuri, ușor ajungem să validăm expresia „Privilegiul unei vieți împlinire este să fii cine ești“. Nu cine spune societatea că ar trebui să fii, nu cine îți cer prietenii să fii, ci exact cine îți dorești tu dinlăuntrul ființei tale. 

În acest sens, jurnalista Andreea Brașovean și actrița Ana Odagiu au vorbit, în cel mai recent episod din #BraveTalkdespre curajul de a fi femeie, despre variatele moduri prin care pot femeile să-și descopere sinele autentic și despre existența unei vieți feminine în care bărbatul nu este personajul principal.

℗PUBLICITATEDincolo de conversațiile amuzante și pline de auto-ironie, Ana Odagiu ne pune pe gânduri la modul serios și, asemenea unei cărți bune, ne ridică la fileu câteva întrebări revelatoare: „Cine sunt eu?“; „Cum am ajuns să fiu cine sunt?“; „Care sunt visurile mele?“; „Ce contează cel mai mult pentru mine?“; „Care sunt sursele mele de fericire?“ Dar, pentru a găsi răspunsuri, avem nevoie de câteva momente petrecute într-o intimitate specială cu noi înșine, momente în care ne oferim spațiu în propria viață și găsim timp pentru a relaționa cu propria persoană. 

Este important să ne reamintim, moment de moment, că răspunsurile se află în fiecare dintre noi, iar căutarea acestora face parte din căutarea locului nostru în lume. 

Pentru a viziona și celelalte episoade din #BraveTalk – despre curajul de a fi femeie (un proiect video marca Pagina de Psihologie și susținut de Clubul de carte al lui Gáspár), vă invităm să accesați pagina noastră de YouTube.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0