Skip to content

În cel mai recent episod din #BraveTalk, un proiect susținut de nudoarunmoment.ro, jurnalista Andreea Brașovean le-a avut ca invitate pe actrița Tily Niculae și psihoterapeutul Cristina Trepcea. 

Așa cum deja ne-am obișnuit din edițiile anterioare, tema discuției a pornit de la ce înseamnă educația și sănătatea sexuală și a ajuns, ulterior, la straturile mai subtile și, în același timp, sensibile ale sexualității umane. 

Este adevărat că în România secolului XXI, sexualitatea umană este încă un mare tabu, dar ține de deschiderea noastră mentală și relațională să purtăm o serie de conversații care să ne ofere instrumentele necesare protejării sănătății și dezvoltării noastre armonioase din punct de vedere psihosexual.   

℗PUBLICITATEIată care sunt întrebările la care veți găsi răspuns în cel mai recent episod din #BraveTalk:

  • Ce înseamnă pentru voi educația sexuală și cum ați defini conceptul de „sănătate sexuală“?
  • Cum ne raportăm, înainte de toate, noi, femeile, la propriul corp?
  • Cu ce mesaje este bine să ne creștem fetele în ceea ce privește raportarea la sinele sexual?
  • Cum am fost crescute să relaționăm cu propria sexualitate?
  • Cum se raportează o proaspătă mămică la propriul corp și la propria sexualitate?  
  • Cum ar putea un cuplu să discute despre nevoile de intimitate ale fiecărui partener? 
  • Vin cuplurile la terapie pentru a înțelege mai bine zona sexualității lor?
  • Ce înseamnă preludiul din perspectiva unei femei?
  • Ce asemănări există între tango și relația de cuplu?
  • Ce înseamnă pentru o femeie să se simtă femeie alături de partenerul ei de cuplu?

Următorul episod din #BraveTalk, proiect susținut de nudoarunmoment.ro, va apărea pe 19 noiembrie și-i are ca invitați pe compozitorul Emil Rengle și pe psihoterapeutul Cristina Petrescu-Ghenea. Subiectele abordate sunt orientarea sexuală, identitatea de gen și relațiile din familiile în care există adolescenți LGBTQ+.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0