Skip to content

În cel mai recent episod din #BraveTalk, un proiect susținut de nudoarunmoment.ro, jurnalista Andreea Brașovean le-a avut ca invitate pe Urania Cremene, expert în parenting și pe Paula Rusu, jurnalist și activist în domeniul sănătății.

După ce în edițiile trecute s-a vorbit despre ce este bine să știe părinții și profesorii cu privire la educația sexuală, despre cum se dezvoltă și cât de important este sinele sexual, despre sexualitatea femeilor, despre identitatea de gen și orientarea sexuală, de această dată subiectul-cheie a fost reprezentat de politicile de sănătate din domeniul educației sexuale.

℗PUBLICITATE



Principalele întrebări la care Andreea Brașovean și invitatele sale au căutat răspunsuri sunt: 

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


  • Ce înseamnă pentru voi educația sexuală și cum ați defini conceptul de „sănătate sexuală“?
  • Cum ne raportăm noi, românii, la educația sexuală?
  • Cine este responsabil de educația și sănătatea sexuală a copiilor din România?
  • Este corect să lăsăm părinții să decidă sau este o capcană, în condițiile în care majoritatea părinților sunt „analfabeți“ la capitolul sănătate și educație sexuală? 
  • În țările mai civilizate (să ne gândim la vestici) cum se raportează oamenii la educația și sănătatea sexuală?
  • Ce au ei și ce ne lipsește nouă? De ce la ei se poate și la noi nu?
  • Există vreo țară în care educația sexuală este respectată și cazurile de debut al vieții sexuale ar fi crescut alarmant? Aceasta este una dintre principalele scuze ale oamenilor – dacă le vorbim copiilor despre corp și sexualitate, le stârnim pofta de sex. 
  • Ce-i lipsește țării noastre, de ce ne este atât de greu să tratăm sănătatea sexuală ca pe orice alt domeniul al sănătății noastre? 
  • Care ar fi acel mesaj care ar fi bine să ajungă la autoritățile din România atunci când vine vorba despre educația și sănătatea sexuală?

Întregul episod din #BraveTalk cu Urania Creme și Paula Rusu, un proiect susținut de nudoarunmoment.ro, poate fi urmărit exclusiv pe YouTube Pagina de Psihologie. Tot acolo sunt disponibile și edițiile anterioare cu Paula Herlo și Diana StănculeanuPetronela Rotar și Gáspár GyörgyTily Niculae și Cristina Trepcea, Emil Rengle și Cristina Petrescu-Ghenea.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Livrare gratuită în România la achiziții de peste 149,00 lei
0%
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile stocate în cookie-uri sunt salvate în browserul tău și îndeplinesc funcții precum recunoașterea ta atunci când revii pe site și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului sunt cele mai interesante și utile.