Skip to content

Unele vorbe din popor spun că niciunul dintre noi nu ar putea trăi din plin fără să fie conștient de iminența morții. Trecerea în neființă nu este doar „ceva“ ce se întâmplă la finalul vieții, ci este prezentă în permanență și se manifestă de fiecare dată când se încheie câte un moment, când se desprinde câte o frunză sau când se încheie câte o zi. Mai mult decât atât, dacă ne lărgim perspectiva asupra morții, putem descoperi că aceasta ne poate învăța nenumărate lecții de viață – și probabil că lecția numărul unu este aceea de-a ne ajuta să descoperim ce contează cel mai mult pentru noi. 

Adevărul-adevărat este că moartea este prezentă în viața fiecăruia dintre noi și este necesar să ieșim din negare și să acceptăm viața așa cum este. Asta a fost și realitatea trăită de artista Laura Cosoi, atunci când a descoperit că tatăl ei este tot mai aproape de moarte. Un alt mare adevăr este acela că nimeni nu ne pregătește pentru întâlnirea cu moartea, de aceea este de datoria noastră să ne deschidem mintea și inima în acest sens. 

„Sfârșitul unui om“, cu aceste cuvinte a descris Laura experiența pierderii tatălui ei. Acesta a ajuns în spital din cauza COVID-19, iar cei doi, tatăl și fiica, și-au luat rămas bun prin telefon… 

℗PUBLICITATE



Despre experiența unei pierderi dureroase, despre relația tată-fiică, despre cum și-a luat la revedere de la tatăl ei au discutat jurnalista Andreea Brașovean și artista Laura Cosoi în cel mai recent episod din #BraveTalk – despre curajul de a fi femeie.

Întregul interviu este ca o trezire la realitate și un îndemn să ne descoperim curajul de-a purta, la rândul nostru, conversații dificile cu oamenii de încredere. Moartea este o experiență de care nu scapă niciunul dintre noi, este inevitabilă și iremediabilă, iar poveștile celor din jur ne pot ajuta să vedem moartea cu alți ochi. 

Pe canalul de YouTube al Paginii de Psihologie sunt accesibile și edițiile anterioare din #BraveTalk – despre curajul de a fi femeie (un proiect susținut de Clubul de carte al lui Gáspár), cu antreprenoarea Camelia Șucu, bloggerul Noemi Meilman, artista Andreea Bălan, regizoarea Chris Simion-Mercurian și artista Cristina Bălan.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0