fbpx
skip to Main Content

În cea mai recentă ediție #BraveTalk, o ediție specială susținută de Vichy, gazda a fost psihologul Gáspár György, care le-a avut ca invitate pe dr. Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, și Theodora Voinea, specialist în dermoterapie estetică. 

Această conversație adevărată a pornit de la experiența personală și de la practica din cabinet a lui Gáspár, care a observat că fiecare om are o serie de subiecte pe care le consideră tabuuri; subiecte despre care ne este teamă să vorbim, pentru că ne activează vulnerabilitățile și o serie de emoții cu care nu vrem să avem de-a face (deoarece nu știm cum să le gestionăm). Una dintre provocările cele mai mari este legată de corpul nostru: „Nu cred că am întâlnit vreodată o persoană care să nu manifeste diferite nemulțumiri, plângeri, îngrijorări legate de corp“, spune Gáspár în introducerea ediției. 

Pe parcursul întregii conversații, accentul s-a pus în special pe relația pe care noi, oamenii, o avem cu chipul nostru. Iar, într-o primă fază, Gáspár a fost dornic să afle mai multe din experiența profesională a Iuliei, mai exact, ce relație au femeile cu tenul lor?

La vârsta de 12 ani, Theodora Voinea a fost diagnosticată cu vitiligo (o boală care se manifestă prin apariția unor pete de un alb-pal pe diferite părți ale pielii) și care a fost nevoită să se adapteze la un nou stil de viață. Astăzi, este tânără absolventă de facultate, care a învățat să trăiască cu petele de pe piele, dând dovadă de acceptare și de multă înțelepciune. 

℗PUBLICITATEMai multe informații despre soluții și tratamente cu privire la patologia cutanată, ce facem cu acneea și coșurile, dar și despre importanța relației medic-pacient, respectiv cum putem gestiona într-un mod sănătos momentele în care ne simțim vulnerabili, și utilitatea unui fond de ten bine ales puteți afla în înregistrarea video de mai jos.

În concluzie, este OK să ne simțim uneori expuși din punct de vedere emoțional, să ne găsim curajul de-a vorbi despre ceea ce ne doare și ce ne creează suferință. Atunci când ne simțim stânjeniți, nu este nevoie să ne retragem sau să ne activăm mecanismele de apărare, ci putem alege să ne cultivăm vulnerabilitatea cu încredere și să recunoaștem că avem nevoie unii de alții.

Interdependența este firească, naturală și necesară. Pentru că, așa cum ne arată psihologia relațiilor, de calitatea relațiilor noastre depind calitatea, dar și durata vieții noastre.


Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută