fbpx
skip to Main Content

Schimbarea din ultimele două luni ne-a făcut să pierdem multe dintre activitățile pe care le aveam planificate. Iar pentru a se adapta mai ușor noii situații, oamenii și-au scos creativitatea la lumină și au început să facă lucruri pe care nu și le-ar fi imaginat vreodată.

Este și cazul unei familii de australieni din Newcastle, care își programase o vacanță în Europa înainte de izbucnirea pandemiei. Totuși, ei au decis să facă acea călătorie (cu tot ce presupunea ea – verificări de securitate ce se efectuează în aeroporturi, legitimații de îmbarcare tipărite, însoțitori de bord, mese pe care le-ar fi primit pe parcursul zborului de 15 ore etc.).

Potrivit publicației The Guardian, familia Russel plănuia de aproximativ cinci ani o vacanță la München (întrucât soții fuseseră în luna de miere în Europa și, de data aceasta, voiau să călătorească împreună cu copiii). Însă Covid-19 le-a dat planurile peste cap. Astfel, au fost nevoiți să-și anuleze sejurul. Însă dl. Nathan Russel a avut ideea de a recrea, în camera de zi, un zbor complet de la Sydney la München. Totul a fost organizat până în cele mai mici detalii, astfel că membrii familiei și-au făcut bagajele miercuri și au „aterizat“ la destinație în după-amiaza zilei de joi. Fiul lor, în vârstă de 16 ani, a avut rolul agentului de securitate; fiica, în vârstă de 9 ani, a verificat bagajele și i-a supus testului de securitate, apoi au primit biletele de îmbarcare de la compania aeriană fictivă Lounge Chair Air, fiind îndrumați să se îndrepte spre „Poarta 1“ (de altfel, singura pe care o aveau), acolo fiind întâmpinați de către fiica lor de 14 ani, care avea rolul însoțitorului de bord. Pentru a ilustra cât mai bine experiența, aceștia au folosit o singură toaletă. Mâncarea asigurată de „compania aeriană“ includea cheeseburgeri surpriză și lasagna à la congelator, precum și băuturi răcoritoare. Însă pe parcursul „zborului“, pasagerii au avut voie să-și țină deschise telefoanele și internetul. Toată experiența s-a desfășurat în timp real, inclusiv escala din Doha.

℗PUBLICITATEÎn momentul de față, ei ar fi trebuit să se afle într-un circuit european (Germania-Franța-Italia-Marea Britanie), astfel că familia Russel a decis să mănânce preparate specifice zonei în care s-ar fi aflat și, totodată, să viziteze diferite muzee – lucru care a fost posibil, de vreme ce multor instituții culturale le putem trece pragul online. Despre experiența aceasta, familia Russel menționează că i-a apropiat, toți fiind implicați într-un fel sau altul. Ei au fost încântați de felul cum s-au „întâmplat“ lucrurile în călătoria lor imaginară și spun că în acest mod au reușit să facă o pauză mentală de la ceea ce se întâmplă în lume.

Este important să ne păstrăm buna dispoziție și să ne facem unii altora viața cât mai ușoară și mai frumoasă, în tot acest timp. Tot ce ne rămâne e să stăm acasă, să petrecem timp de calitate cu cei dragi și să ne bucurăm de compania fiecăruia. Vom fi tot obosiți și apăsați de griji, însă merită să nu uităm de sine și să facem tot posibilul ca să le creăm copiilor momente de neuitat alături de părinții lor. În definitiv, viața este frumoasă și merită trăită cu sens. Iar această pandemie chiar poate avea un rol catalizator în acțiunile noastre prezente și viitoare. Pentru a ajunge însă în acest punct, este necesar într-o primă fază să ne detașăm de fatalismul generat de breaking news și să acționăm matur, pentru a asigura un spațiu cald, sigur și blând. Pe acest fundament, putem construi viața nouă pe care suntem nevoiți să o construim.

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Back To Top
Caută