Skip to content

Creierul funcționează ca un sistem centralizat complex la un nivel superior, ce coordonează comportarea organismului în funcție de informațiile primite. Deși creierul primește prin intermediul vascularizației sale foarte bogate o mare cantitate de substanțe plastice și energetice, materia primă a creierului o reprezintă totuși informația.

Spre deosebire de toate celelalte aparate și organe, care s-au specializat în prelucrarea substanțelor și a energiei, creierul s-a specializat în prelucrarea informațiilor, care sunt absolut necesare pentru reglarea organelor interne și a comportamentului uman într-un mediu foarte variabil.

℗PUBLICITATECare dintre cele 4 funcții principale ale creierului este cea dominantă la tine. Alege scorul de la 1 la 4, unde 1 este complet neadevărat, iar 4 complet adevărat și spunene-ne jos la comentarii rezultatul tău.

*Rezultatul testului efectuat este strict pentru divertisment și nu constituie niciun diagnostic sau constatare de specialitate. Răspunsul nu se bazează pe nicio dovadă validată științific.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0