Skip to content

2021 a fost anul în care s-au publicat în limba română numeroase cărți din domenii precum psihologie, parenting, psihoterapie sau inteligență relațională, majoritatea fiind publicate la secțiunea de dezvoltare personală sau autocunoaștere. Iată care este topul celor mai importante cărți de dezvoltare ale anului trecut, potrivit Paginii de Psihologie. 

Alegerea, de Edith Eva Eger, este cartea care ne-a schimbat pentru totdeauna pe o mare parte dintre cei care am citit-o. Plină de emoție, relatări dureros de sincere și asezonată cu o doză serioasă de optimism, Alegerea ne ajută să înțelegem mai în profunzime viața, să realizăm ce înseamnă adevărata suferință umană și să conștientizăm că niciodată nu este prea târziu pentru procesul de vindecare. Cartea disponibilă la Pagina de Psihologie este un bestseller New York Times, laureată cu mai multe premii importante, precum National Jewish Book Awards sau Christopher Awards.

Copilul invizibil – ediția aniversară, actualizată și revizuită, a devenit încă din prima săptămână de la publicare una dintre preferatele cititorilor de parenting și dezvoltare personală. Textul este autentic, tulburător și profund vindecător. Gáspár György, autorul cărții, este psiholog clinician și psihoterapeut relațional, iar prima ediție s-a numărat printre cele mai vândute volume din România anului 2020. La târgurile online de carte de anul trecut, Copilul invizibil a fost prezentată drept o carte-fenomen pentru literatura de profil din țara noastră. 

Cum să bagi depresia în depresie este un bestseller britanic semnat de James Withey, consultant pe probleme de sănătate mintală și un om care se luptă cu depresia de mult timp. Scrisă într-un stil plin de umor englezesc și surprinzător de sincer, cartea ne oferă 40 de modalități neobișnuite prin care putem redeveni stăpâni pe viețile noastre. Cartea lui Withey este recomandată de dr. Vasi Rădulescu, Andreea Raicu, Monica Bârlădeanu și Gáspár György. 

Când corpul spune nu, de Gabor Maté, a fost cartea despre care s-a scris și postat mult pe rețelele de socializare din România. Autorul se numără printre cei mai în vogă psihotraumatologi ai secolului nostru, iar munca sa a devenit vizibilă în întreaga lume. Deși cartea a fost publicată în limba engleză în 2003, în România s-a tradus abia anul trecut și în primele zile de la lansare a fost stoc epuizat în majoritatea librăriilor. Volumul cu coperte roz și albastre ne prezintă mai multe studii de caz sau, mai exact, povești de viață ale unor oameni care s-au îmbolnăvit din cauza stresului. Limbajul medical este foarte bine tradus de către autor în termeni simpli și ușor de înțeles pentru cititorul pasionat de dezvoltare personală.

De neîmblânzit a lui Glennon Doyle este o carte de memorii prezentate sub forma unor povestiri scurte și de impact. Autoarea a mai publicat câteva cărți, și talentul său în ale scrisului a transformat-o în unul dintre cei mai populari influenceri din America la capitolul sănătate mintală. Este o carte pe care nu ai cum să nu o iubești! Vulnerabilă, onestă, cu un strop de umor și cu multă căldură, Glennon ți se cuibărește în minte așa cum doar cei mai talentați autori o pot face. Până la publicarea în limba română, cartea s-a vândut în peste două milioane de exemplare în lumea întreagă.

℗PUBLICITATE



Regândește, sau forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști, este un text semnat de psihologul organizațional Adam Grant. Cartea s-a publicat în același an atât în Statele Unite, cât și în România și la scurt timp a devenit una dintre favoritele cititorilor. Autorul și-a propus să popularizeze ideea conform căreia anumite idei merită regândite, chiar dacă cândva eram convinși de validitatea acestora. Cartea mai abordează și un set de modalități practice prin care putem dobândi arta conversațiilor dificile, dar vine și cu recomandări utile pentru cultivarea siguranței psihologice la muncă sau în relațiile profesionale. Este un volum ce împletește cercetarea cu narațiunea ca să ne ajute în dezvoltarea musculaturii intelectuale. 

Știința atașamentului de Bethany Saltman este probabil cea mai reușită carte care îmbină pasiunea unei mame față de teoria atașamentului cu munca specialiștilor care au analizat și dezvoltat conceptul de atașament uman. Este genul de lectură pe care odată ce ai luat-o în mâini nu-i mai poți da drumul. Te stârnește, te pune pe gânduri, te agită și te liniștește în același timp. S-ar putea să fie cea mai complexă incursiune în psihologia atașamentului, iar publicația New Scientist a numit-o cea mai bună carte de parenting științific. 

Parenting pentru succes este o carte al cărei titlu este mai greu de înțeles, până când îi citești și subtitlul Cum să ne creștem copiii bine? Dr. Madeline Levine este autoarea mai multor cărți de parenting care au devenit extrem de populare și are o experiență de peste 40 de ani în munca clinică și în educația adulților care au în grijă copii. Dacă nu ai citit prea multe cărți pe tema creșterii copiilor, aceasta poate fi piatra de temelie. Practică, cu recomandări concrete apropo de ce ajută sau ce perturbă, dr. Levine are forța de-a scrie într-un mod care poate stârni creativitatea, bunăvoința și mai ales iubirea părinților și a îngrijitorilor.

Astăzi, aici, acum, de Mirela Retegan, este genul de carte pe care o poți citi în absolut orice moment al vieții tale. Versatilitatea textului este atât de mare, încât ajunge să normalizeze toate emoțiile pe care le trăim, de la cele mai complicate situații, până la cele mai înălțătoare momente de viață. Toți cei care au mai citit cărțile Mirelei știu cât de ușor sunt de aprofundat și cât de mult poate rezona mintea umană cu ideile autoarei. Dacă ești trist, te poate însoți ca un ghid cald și prietenos, dacă ești încărcat cu frică și anxietate, te ghidează să vezi dincolo de îngustimea minții tale, iar dacă vrei să înțelegi mai bine viața, te va ajuta să vezi ceea ce știi deja, dar nu știai că știi.

Doliul și separarea, de Verena Kast, este una dintre cărțile pe care mintea umană le-ar ocoli într-o primă fază, dar care poate aduce multă înțelegere și lumină în momentele cele mai întunecate ale existenței umane. Autoarea este un reputat psiholog jungian, care pune laolaltă concepte din psihologia profunzimilor pentru a înțelege mai bine procesele mentale printre care trece ființa umană atunci când se confruntă cu pierderea. Ultimii doi ani, cei fragmentați adesea din cauza pandemiei, au adus multă jale în viețile noastre, iar travaliul de doliu reprezintă singura cale pentru a ieși cu bine din alambicatul labirint al pierderii și doliului.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0