fbpx
skip to Main Content
Cât De Singuratic E Mariajul Vostru? Chestionar De Cuplu

Oficial, încă mai sunteți căsătoriți. Dar fiecare dintre voi se simte atât de izolat, încât există doar o mică diferență între mariajul vostru și traiul de unul singur. Numai că singurătatea este una dintre cele mai dureroase condiții umane. E o tragică ironie să te simți așa într‐o căsnicie, despre care se presupune că oferă iubirea și compania cuiva. Oamenii care ajung în acest punct nu divorțează neapărat. Dar dacă nu se caută unul pe altul (și, în general, dacă nu cer ajutor de specialitate), mariajul lor e, practic, terminat.

Întrebările care urmează sunt destul de evidente, dar testul vă poate arăta cu claritate cât de singuri sunteți.

℗PUBLICITATE


Punctajul: Dacă ați răspuns „da“ la 8 sau mai multe afirmații, e posibil să fi ajuns deja pe marginea Cascadei Distanțării și Izolării. Sentimentul de singurătate din interiorul căsniciei vă face vulnerabili să aveți o aventură extraconjugală, dacă aceasta nu s‐a petrecut deja. Cercetările arată că starea de spirit în care vă aflați vă predispune la boli, iar asta e valabil mai ales pentru bărbați. Primul pas spre a vă regăsi din nou unul pe altul este să recunoașteți în fața partenerului cum anume vă simțiți.

Declarații simple, de genul „Îmi lipsești“ ori „Simt nevoia de afecțiune tot timpul“ sau „Aceasta e o situație periculoasă pentru căsnicia noastră și pentru sănătatea fiecăruia dintre noi“, v‐ar putea plasa pe drumul de întoarcere spre celălalt. Informații mai detaliate despre cum să vă îndepărtați de Cascada Distanțării și Izolării veți găsi în capitolele 7 și 8 ale cărții Căsnicia, pe roate sau pe butuci? scrisă de John Gottman.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută