fbpx
skip to Main Content
Test: Ce Complexe Ai?

Ce sunt complexele? Tendințe inconștiente care guvernează atitudinile, comportamentele, visele etc oamenilor. Psihanaliștii clarifică cel mai bine noțiunea de complex, considerându-l drept o combinație de trăsături personale, de dorințe, emoții, sentimente, de atitudini afective contradictorii, întotdeauna inconștiente, care fac parte integrantă din personalitate.

Odată format, complexul se fixează în mintea, sufletului omului și în orice situație asemănătoare, se reactivează reacțiile distructive, chiar dacă părea că s-a stins în întregime.

Complexele ne definesc ca persoană, fac parte din identitatea noastră și în special din vulnerabilitatea noastră, fără de care nu am fi ființe umane.

℗PUBLICITATE


De unde vine sentimentul de inferioritate? De ce avem complexe? Nu este libertatea un drept frumos pe care toți ar trebui să-l respectăm și să creștem? Află răspunsul făcându-ți testul de mai jos.

*Rezultatul testului efectuat este strict pentru divertisment și nu constituie niciun diagnostic sau constatare de specialitate. Răspunsul nu se bazează pe nicio dovadă validată științific.

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută