Skip to content

Majoritatea viitoarelor mame se gândesc intens ce să pună în bagajul pe care îl iau cu ele la maternitate. Dar în funcție de locul și țara în care se află, lucrurile pe care femeile le aleg să le ia cu ele la spital, pot să le salveze viața, sau pot să fie un lux.

DeliverLife – un proiect caritabil al Wateraid – a dezvăluit ce își iau femeile din întreaga lume în bagajul pentru maternitate. Responsabilii proiectului caritabil au fotografiat și au intervievat femeile la nivel mondial și iată ce au aflat:

Ellen, 23 de ani, Malawi

Ce ai în geantă? O lamă pentru a tăia cordonul ombilical; lanternă, deoarece nu există curent electric; cearșaf de plastic negru, pe care să-l pun pe pat pentru că nu există apă curentă; sfoară pentru a lega cordonul ombilical; bani; 3 saronguri mari pe care să le îmbrac pe perioada spitalizării (perioadă de până la 4 săptămâni) și cu care să înfăș copilul.

Hazel Shandumba, 27 e ani, satul Hamakando din regiunea Monze, Zambia

Ce ai în geantă? Păturică pentru copil; vată; sarong; haine de bebeluș; șervețele; detergent de vase pentru a-mi spăla farfuria; o folie de plastic pentru patul pe care voi naște, pentru a-mi menține igiena personală, fiindcă nu prea există apă sau timp pentru a curăța patul;

Deanna Neiers, New York, S.U.A.

Ce ai în geantă? Music player; ulei de cocos pentru masaj; ulei de lavandă; gel de arnică; dulciuri; sutien pentru alăptare; pernă pentru alăptare; haine confortabile pe care să le port până la spital și de la spital spre casă; păturică moale pentru copil; un body cu mânecă lungă pentru copil și o căciuliță croșetată.

Să fii însărcinată, cu siguranță îți ascute conștientizarea asupra faptului că avem apă și condiții minunate pentru maternități. Îți dorești ce e mai bun pentru copilul tău și e dezastruos să te gândești la pericole cum ar fi apa contaminată sau facilități neigienice. Îmi imaginez o lume în care toate femeile să aibă parte de o naștere ușoară,  într-un loc curat.

Agnes Noti, 22 de ani, regiunea Iramba, Tanzania

Ce ai în geantă? Haine pentru bebeluș; păturică, șosete, lighean, un termos și ceai.

℗PUBLICITATE



„Eu sunt din Tutu. Apa pe care o bem se cumpără de la magazin. Înainte beam apă din râu. Era o apă albă pe care mi-o aducea bunica mea. Apa din râu nu este sigură, mulți oameni se îmbolnăvesc din cauza ei.“

Joanne Laurie, 34 de ani, Londra

Ce ai în geantă? Șervețele, hăinuțe albe pentru copil, tricouri, multe dulciuri, haine, prosoapele mele, iPad, sticlă pentru apă, pătură, notițe primite de la doctor;

„Mi-am pus și o sticlă pentru apă, sora mea mi-a sugerat să iau ceva să beau în timpul travaliului. O duc goală, presupunând că voi găsi la spital apă, spre deosebire de spitalele din Africa. Cel mai important lucru din bagajul meu este pătura pe care mi-a dat-o mama ca să-l aduc pe bebeluș acasă, aceeași pătură în care am fost și eu adusă acasă atunci când m-am născut.“

Katy Shaw, Melbourne, Australia

Ce ai în geantă? Produse de igienă, mâncare, șervețele, haine pentru mine și pentru bebeluș, pijamale, uleiuri pentru masaj.

„Mi se pare incredibil că femeile însărcinate care își procură singure apa se mai luptă și cu problemele zilnice. Mie chiar și bagajul pe care îl duc la spital mi se pare prea greu și nu-mi pot imagina ce înseamnă să cari găleți cu câte 25 de litri de apă. Fizic, nu cred că aș fi în stare să fac asta chiar dacă nu aș fi însărcinată.“

Claudine Razafindrabary, Betafo, regiunea Vakinankaratra, Madagascar

Ce ai în geantă? Hăinuțe noi, vată, alcool sanitar, șervețele, termos, găleată.

„Familia mea mi-a vorbit despre tabu-urile cu privire la sarcină și încerc să le urmez. Pentru mine, cel mai important este să nu îmi pun nicio eșarfă în jurul gâtului cât sunt însărcinată, pentru că astfel copilul meu s-ar putea naște cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului. Așa că nu port eșarfe. Nici măcar nu am vreuna acasă, pentru că vreau ca bebelușul meu să se nască în mod natural și să nu aibă nimic în jurul gâtului.“

Mai există ceva de adăugat la această poveste? Scrie-ne în comentarii.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0