skip to Main Content

În urmă cu ceva timp, v-am povestit în articolul de aici despre cele mai frumoase filme inspirate din fapte reale. Povești care au la bază drame istorice, personaje surprinzătoare sau întâmplări cu adevărat extraordinare. Lecții de viață transpuse în filme care vă rămân în suflet multă vreme după ce le-ați vizionat. Lista lor este lungă și cuprinzătoare, așa că, în cele ce urmează, descoperim împreună o nouă selecție de pelicule inspirate din realitate.

Bridge of Spies

În regia lui Steven Spielberg, Bridge of Spies este inspirat din evenimente istorice petrecute în timpul Războiului Rece. În prim-plan se află James Donovan (Tom Hanks), un avocat din Brooklyn, care este trimis de CIA într-o misiune foarte complicată, aceea de a negocia eliberarea unui pilot american capturat în Uniunea Sovietică. Filmul este disponibil pe HBO GO.

The Danish Girl 

Având la bază romanul omonim scris de către David Ebershoff, filmul explorează povestea unei familii de artiști, Einar (Eddie Redmayne) și Gerda Weneger (Alicia Vikander), și emoționantul lor drum către schimbare și acceptare. După ce probează câteva ținute feminine pentru a fi model pentru unul dintre tablourile soției sale, Einar își dă seama că și-a ținut ascunsă adevărata identitate întreaga viață. În scurtă vreme, cu ajutorul Gerdei, el începe să se transforme în persoana care simte că ar trebui să fie, Lili Elbe, și trece prin una dintre primele operații de schimbare de sex cunoscute în istorie. Filmul este disponibil pe Netflix. 

Richard Jewell

În regia lui Clint Eastwood, filmul este o poveste emoționantă despre curaj și onestitate, care îl are în prim-plan pe Richard Jewell (Paul Walter Hauser), un agent de pază american. În 1996, la Olimpiada de la Atlanta, el a descoperit la timp un rucsac abandonat dubios în Centennial Olympic Park, rucsac în care se afla o bombă. Acesta a eliberat rapid zona, salvând numeroase vieți, însă, la scurtă vreme de la incident, din erou național a devenit principalul suspect al autorităților și al presei tabloide. Filmul e disponibil pe HBO GO. 

The Post

Un film nominalizat la Oscar, The Post este regizat de Steven Spielberg, avându-i pe Meryl Streep și pe Tom Hanks în rolurile principale. Filmul explorează celebrul scandal Pentagon Papers, care a scos la iveală documente privind Războiul din Vietnam și acțiunile ascunse ale unor politicieni. Investigația a fost realizată de jurnaliștii ziarului The Washington Post, care au riscat totul în această luptă, inclusiv propria libertate. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Dunkirk

Filmul lui Christopher Nolan, care a câștigat trei premii la Oscarurile din 2018, explorează un eveniment istoric petrecut în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Acțiunea are loc pe o plajă din nordul Franței, unde Aliații sunt nevoiți să reziste atacurilor armatei naziste, prinși într-o cursă pe viață și pe moarte, până la sosirea ajutoarelor. Filmul este disponibil pe HBO GO. 

The Imitation Game

În Al Doilea Război Mondial, Alan Turing (Benedict Cumberbatch) lucrează alături de o echipă de criptanaliști pentru guvernul britanic. Misiunea lui este aceea de a sparge codul Enigma, pentru a afla și combate rapid planurile naziștilor. Deși a jucat un rol esențial în câștigarea războiului, Turing a trecut printr-un proces dureros, fiind acuzat și condamnat pentru homosexualitate. Filmul este disponibil pe Netflix. 

The Social Network

În regia lui David Fincher, filmul urmărește povestea lui Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), ascensiunea lui de la un student revoltat de la Harvard, care creează o rețea socială populară în rândul tinerilor de la universitățile de top, până la statutul de superstar și antreprenor al internetului. Filmul e disponibil pe Netflix.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

O dramă cu adevărat tulburătoare, filmul explorează relația dintre Ted Bundy (Zac Efron), charismaticul student la Drept care a ajuns unul dintre cei mai mari criminali în serie din Statele Unite, și Liz Kendall (Lily Collins), femeia care i-a fost alături inclusiv pe parcursul proceselor în care acesta a fost judecat, crezând aproape orbește în nevinovăția lui. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Steve Jobs

În regia lui Danny Boyle, filmul urmărește câteva momente și episoade-cheie din viața legendarului Steve Jobs (Michael Fassbender), omul din spatele gigantului Apple Inc. Filmul este disponibil pe Netflix.

℗PUBLICITATEA Beautiful Mind

Pelicula regizată de Ron Howard explorează povestea matematicianului John Forbes Nash (Russell Crowe), un geniu care a revoluționat lumea întreagă cu teoremele sale. Ascensiunea lui, însă, a fost brusc oprită de un diagnostic dramatic: schizofrenie paranoidă. Filmul e disponibil pe HBO GO. 

The Wolf of Wall Street

Având la bază romanul autobiografic semnat de Jordan Belfort, care este interpretat de către Leonardo DiCaprio în filmul lui Scorsese, The Wolf of Wall Street urmărește povestea unui broker de succes care, în urma unor escrocherii care atrag atenția agenților federali, se transformă în inamicul public numărul unu. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Schindler’s List 

Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Schindler’s List este povestea unui afacerist german, Oskar Schindler (Liam Neeson), membru al Partidului Nazist, care, în timpul Holocaustului, și-a asumat un risc imens și a salvat peste 1000 de evrei care urmau să fie omorâți la Auschwitz. Pelicula este disponibilă pe Netflix. 

Hachiko: A Dog’s Tale

O poveste care a făcut înconjurul lumii, filmul este aventura unui cățel, Hatchi, care, după moartea stăpânului său, profesor universitar, își petrece fiecare zi în gara în care îl aștepta înainte, refuzând să se mai întoarcă acasă. Filmul este disponibil pe Netflix. 

1917

Unul dintre marii câștigători de la Oscarurile din 2020, 1917 spune povestea a doi soldați britanici care, în timpul Primului Război Mondial, își riscă viețile pentru a salva un mesaj important, care poate salva multe vieți. Filmul este disponibil pe Netflix. 

Eat Pray Love

Un film pe care este o adevărată plăcere să îl revedem oricând avem nevoie de o nouă doză de escapism, Eat Pray Love explorează povestea lui Liz Gilbert (Julia Roberts), o femeie care, în urma unei despărțiri dureroase, pornește la drum într-o călătorie de redescoperire a sinelui. 

Zero Dark Thirty

În regia lui Kathryn Bigelow, filmul documentează misiunea de urmărire a lui Osama bin Laden și povestea echipei Navy S.E.A.L care l-a lichidat pe acesta în 2011. Zero Dark Thirty este disponibil pe Netflix.

Lost Girls

Filmul urmărește drama unei mame care, dezamăgită de eforturile depuse de poliție pentru a-i găsi fiica dispărută, începe o investigație pe cont propriu și ajunge să expună, astfel, o serie de crime nerezolvate. Filmul este disponibil pe Netflix.

Foto: outnow.ch

Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0