fbpx
skip to Main Content

Sunt povești care te emoționează, care îți dau motivație, care te întristează, te revoltă și te inspiră în egală măsură. Povești care smulg lacrimi. Și care, uneori, rămân în sufletul nostru vreme îndelungată. Astăzi, a venit momentul să discutăm despre ele. Despre cele mai impresionante filme inspirate din fapte reale, dar și despre personajele sau întâmplările incredibile care au stat la baza lor.

Just Mercy

Pornind de la un caz real, filmul îl are în prim-plan pe Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), un tânăr care visează să schimbe lumea, absolvent al Facultății de Drept la Harvard. În loc să aleagă un job bine plătit, la o casă de avocatură de renume, acesta se mută în Alabama pentru o cauză nobilă: să îi apere pe cei condamnați la moarte pe nedrept și să încerce și imposibilul pentru a le schimba sentința. Filmul e disponibil pe HBO GO.

Breathe

Trăiesc una dintre cele mai frumoase povești de iubire, însă fericirea lor le este curmată subit de o veste tragică. O afecțiune îngrozitoare. Paralizat la doar 28 de ani din cauza poliomielitei, fără prea multe șanse la viață, Robin Cavendish (Andrew Garfield) hotărăște să nu devină prizonierul bolii sale și, alături de soția sa, Diana (Claire Foy), învață să se adapteze la noile lui condiții și chiar să militeze pentru drepturile oamenilor cu dizabilități. Filmul este disponibil pe Netflix.

Rush

Inspirat de rivalitatea dintre două legende din lumea sportului, piloții de Formula 1 Niki Lauda (Daniel Brühl) și James Hunt (Chris Hemsworth), filmul documentează viața plină de riscuri pe care și-au asumat-o amândoi, dar și personalitățile lor diferite, momentele pline de tensiune care le-au definit cariera și care i-au făcut să fie campioni. Filmul este disponibil pe Netflix.

Borg vs. McEnroe

O altă poveste inspirată de o rivalitate celebră, de această dată din lumea tenisului. Shia LaBeouf și Sverrir Gudnason joacă rolurile lui John McEnroe și Björn Borg, doi dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, filmul focusându-se pe un episod-cheie din cariera lor: finala de la Wimbledon din 1980. Pelicula e disponibilă pe HBO GO.

Hacksaw Ridge 

În regia lui Mel Gibson, Hacksaw Ridge este o dramă de război care explorează povestea soldatului Desmond Doss, interpretat de Andrew Garfield, un erou care a trecut printr-o aventură memorabilă. În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, acesta a jurat că nu va omorî niciun om, ca urmare a convingerilor sale religioase și în ciuda tuturor glumelor făcute de camarazii săi. Însă chiar dacă nu s-a folosit de pistol și grenade, Doss a reușit să-și salveze prietenii în timpul bătăliei de la Okinawa din 1945, apelând doar la imaginație, curaj și credință. 

Unbroken

Ecranizare a cărții biografice Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption, filmul redă povestea atletului olimpic Louis Zamperini (Jack O’Connell), a cărui luptă pentru supraviețuire este uluitoare. În timpul celui De-al Doilea Război Mondial, supraviețuiește zile întregi în largul oceanului, ajungând, în cele din urmă, într-un lagăr japonez, unde este supus la torturi inimaginabile. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Frida

O dramă biografică uimitoare, o poveste de viață inedită, filmul explorează fenomenul numit Frida (Salma Hayek), artista mexicană care a trăit fără compromisuri, fără regrete, militând pentru absolut toate principiile în care a crezut cu adevărat, indiferent de riscuri. Filmul e disponibil pe HBO GO. 

Into the Wild

Se spune că banii nu aduc fericirea, iar Into the Wild e cel mai bun exemplu în acest sens. Hotărât să facă o schimbare radicală în viața lui, Chris McCandless (Emile Hirsch) renunță la moștenirea generoasă, la studii, la familie și la relațiile cu cei din jur și pleacă în sălbăticie, încercând să dea un sens nou existenței sale. Filmul e disponibil pe Netflix. 

℗PUBLICITATEZodiac

Un thriller intens în regia lui David Fincher, Zodiac este inspirat din cazul criminalului cu același nume, un asasin cu sânge rece, care a terorizat America anilor ‘60, jucându-se cu presa, cu poliția și cu victimele sale până în ultima clipă. Filmul e disponibil pe Netflix. 

The Glass Castle

Având la bază romanul autobiografic al scriitoarei Jeannette Walls, The Glass Castle urmărește povestea familiei autoarei, o familie de nomazi nonconformiști, care își petrec viața pe drumuri, dintr-un colț al Americii în altul, în condiții dificile, de cele mai multe ori, dar bucurându-se de o libertate la care nu au mulți acces. Filmul este disponibil pe Netflix. 

Big Eyes

Un film care nu seamănă cu producțiile clasice ale lui Tim Burton, Big Eyes este centrat pe povestea artistei Margaret Keane (Amy Adams), ale cărei portrete cu personaje având ochii supradimensionați au devenit un fenomen. În ciuda talentului ei, capodoperele au fost cunoscute multă vreme drept creațiile soțului său, Walter Keane (Christoph Waltz), cu care ajunge să se judece în instanță, în încercarea de a-și recupera picturile. Filmul este disponibil pe Netflix. 

Ford v Ferrari

Un titlu nominalizat la Premiile Oscar, Ford v Ferrari explorează o poveste de prietenie care a făcut istorie, cea dintre producătorul și designerul auto american Carroll Shelby (Matt Damon) și pilotul Ken Miles (Christian Bale), un rebel fără cauză. Pentru cursa de la Le Mans din ‘66, cei doi au pus în joc o mașină inovatoare, încercând să învingă astfel în fața celor de la Ferrari. Filmul este disponibil pe HBO GO. 

Moneyball

Frustrat de faptul că echipa lui nu are toate resursele pe care și le-ar dori, Billy Beane (Brad Pitt), un fost jucător de baseball care nu a reușit să facă performanță pe teren, devenit acum antrenor, pune la cale un plan neconvențional pentru a ajunge în finala campionatului cu Oakland A’s. Filmul este disponibil pe Netflix. 

The Theory of Everything

Dacă încă nu ai văzut acest film, nu mai trebuie să aștepți, pentru că vei descoperi o peliculă absolut emoționantă. The Theory of Everything este povestea de dragoste lui Stephen Hawking (Eddie Redmayne) și a Jane Hawking (Felicity Jones), femeia care i-a fost alături încă din facultate și care l-a ajutat să treacă prin cumplimentele suferințe cauzate de boala lui. Filmul e disponibil pe Netflix.

Julie & Julia

Meryl Streep și Amy Adams sunt protagonistele acestei comedii în regia Norei Ephron, un adevărat deliciu cinematografic, la care e musai să te uiți… cu ceva gustos lângă. Dornică să facă și ea ceva interesant în viață, o tânără bloggeriță, Julie Powell (Amy Adams), începe să gătească toate cele 524 de rețete din cartea legendarei Julia Child (Streep), femeia care a transformat bucătăria americanilor. Filmul e disponibil pe Netflix. 

Fotocredit: outnow.ch


Bianca Sterie - Lifestyle editor de peste șapte ani, dependentă de filme, festivaluri și călătorii, întotdeauna pregătită cu un titlu nou de recomandat. Scrie constant și pentru moviecore.ro.

Caută
Coșul de cumpărături
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0