Skip to content

Atât în religie și spiritualitate, cât și în natură, primăvara este simbolul învierii, al renașterii, al unui nou ciclu de viață, anotimpul ce aduce vitalitate, liniște și calm. După o iarnă lungă și întunecată, primăvara vine fără să cunoască nimic despre viscol, frig sau poveștile iernii. 

Un proverb britanic spune că ploile din aprilie aduc florile de mai. Fiind deseori o lună ploioasă, chiar și cu scurte ninsori (în unii ani), umezeala ajută natura să reînvie, făcându-și apariția florile de primăvară. Fie că le întâlnim în grădinile flamboaiante, în florăriile prețioase, la biroul cochet sau în copacii țanțoși de pe marginea străzilor, este imposibil să nu simțim mireasma lor intensă, ce emană prospețime, delicatețe și ne stârnește infinite amintiri.

Primăvara ne oferă, de asemenea, oportunitatea interesantă de a experimenta soarele cald la prânz, în timp ce serile răcoroase sunt încă prezente pentru mare parte din aprilie și mai. Pe măsură ce vremea se încălzește, simțim nevoia nu doar să ne descotorosim de hainele groase și să divorțăm de culorile mai sobre, ci și să optăm pentru parfumuri mai ușoare și luminoase; ideale chiar și pentru a ne oferi o stare de spirit pozitivă și optimistă. 

Totodată, corpul nostru nu mai este expus la schimbări bruște de temperatură. Dacă iarna, temperatura corpului scade și producem mai puțin ulei (de aici, și nevoia de a aplica parfumuri mai persistente), primăvara, temperatura corpului crește și umiditatea pielii se îmbunătățește. Astfel, rășinile grele și aromele balsamice sau gurmande sunt și mai puternice, emanându-se mai departe. Din aceste motiv, este o idee bună să adoptăm variante mai simple, care să ne lase să mirosim proaspăt.

Dar de unde ar trebui să începem când căutăm parfumul de primăvară? Propun să începem cu cele mai iubite și parfumate flori din sezon: zambilele, liliacul, bujorii și lăcrămioarele.

℗PUBLICITATE



Parfumuri cu mirosul florilor de primăvară

Zambile – Conform mitologiei grecești, Hyacinthus era un prinț de o frumusețe remarcabilă și iubitul lui Apollo, zeul soarelui. La aruncarea discului, Apollo l-a aruncat atât de tare, încât l-a ucis pe Hyacinthus. Nereușind să își ia viața, pentru a fi alături de frumosul prinț, Apollo a creat din sângele lui Hyacinthus o floare, zambila (hyacinth în engleză și alte limbi). Printre parfumurile cu miros de zambilă se numără Serge Lutens Bas de Soie, Chanel Cristalle, Goutal Grand Amour sau Gres Cabotine.

Florile de liliac – Pune o ramură de liliac într-o cameră și în jumătate de oră vei simți cum aceasta umple interiorul cu aroma sa de o frumusețe dulce și vibrantă. Mitologia greacă ne spune că Pan, zeul pădurilor, era îndrăgostit de o nimfă pe nume Syringa. Ascunzându-se de Pan, aceasta s-a transformat într-un arbust de liliac, iar când zeul a găsit arbustul, a folosit o parte din el pentru a crea primul nai. De-a lungul istoriei, liliacul a avut întotdeauna o puternică asociere, în artă și literatură, cu poveștile de dragoste. Câteva parfumuri cu aromă de liliac sunt Frédéric Malle En Passant, Guerlain Champs Elysees, Roja Parfums Lilac sau Eclat d’Arpège, de la Lanvin.

Parfumuri cu bujori –  Mulți parfumieri preferă bujorul pentru calitățile sale proaspete, delicate și feminine. Apărând prima dată în grădinile din China, floarea de bujor este un simbol al romantismului, bogăției și frumuseții, fiind oferit în mod tradițional la ocazii, ca expresie a dragostei și aprecierii. Printre parfumurile cu aromă de bujor se numără Ex Nihilo Lust in Paradise, Nicolai Rose Pivoine, Acqua di Parma Peonia Nobile sau chiar binecunoscutul Avon Incandessence.

Lăcrămioara – În Franța, lăcrămioara (sau muguet în franceză) a fost oferită cadou de secole. Legenda spune că obiceiul a început la 1 mai 1561, când regele Charles al IX-lea a primit o crenguță cu flori minuscule, ca semn de noroc. De atunci, regele a început să ofere în preajma zilei de 1 mai buchete de lăcrămioare, doamnelor de la curtea regală, iar obiceiul a devenit sărbătoare națională în Franța. Parfumul de lăcrămioare nu poate fi extras în totalitate din floare, dar printre parfumurile care reconstituie cel mai bine delicata mireasmă se numără mult râvnitul Guerlain Muguet, Penhaligon Lily of the Valley sau Dior Diorissimo.

Perfume Curator este atras de toate formele de artă, orice este frumos și capabil să-i trezească simțurile. Arta olfactivă i-a stârnit interesul încă din adolescență, și a devenit tot mai interesat de simțul mirosului, istoria, industria și procesul creativ din spatele parfumurilor. Își imaginează parfumul drept o extensie a personalității noastre, o modalitate de a comunica ceva, fără să fie nevoie să spunem nimic.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0