Skip to content

Anul pandemiei de COVID-19 s-a dovedit a fi, în România, și anul în care deschiderea față de lectură a crescut simțitor. E adevărat că accesul în librării și biblioteci a fost cu restricții, dar românii au folosit platformele online pentru a-și satisface nevoia de lectură. Din fericire, pentru a nu se prăbuși piața de carte, vânzările din online au crescut suficient de mult încât să compenseze traficul scăzut din librării. Dorim se le mulțumim, pe această cale, tuturor cititorilor care au ales să facă achizițiile de carte utilizând platforma Pagina de Psihologie.

Vă prezentăm mai jos topul celor mai vândute cărți, în funcție de secțiunea și categoria acestora.

Categoria Cărți publicate la Pagina de Psihologie* 

1. În topul celor mai vândute cărți publicate la Editura Pagina de Psihologie, pe locul întâi, se află cea mai recentă carte a lui Gáspár GyörgySuflete de sticlă. Volumul ne introduce în povestea complicată a Silviei și a lui Baltazar; o avocată și un terapeut care au ponit de acasă cu multe traume emoționale care ajung, în timp, să le bântuie iubirea și încrederea în oameni. Cartea s-a tipărit în patru tiraje și a devenit, în doar câteva săptămâni, bestseller atât pe paginadepsihologie.ro, cât și în librării. Lansarea online a cărții poate fi urmărită aici.

2. Pe locul doi este cartea soților Harville Hendrix și Helen LaKelly HuntSpațiul dintre noi. Cei doi autori au îmbinat viața personală cu aspectele profesionale și au pus bazele unuia dintre cele mai importante modele de terapie de cuplu – Terapia Relațională Imago. Cartea este utilă datorită explicațiilor ușor de înțeles și a recomandărilor practice care ne pot transforma relația de cuplu dintr-un teren minat într-un spațiu al siguranței și prosperității afective. Lansarea cărții poate fi vizionată aici.

3. Tot în topul preferințelor se află volumul de parenting Mai bun decât părinții tăi, semnat de psihologul american Janet Woititz. Cartea s-a bucurat de un mare succes în rândul părinților care au crescut în familii zbuciumate și care sunt dornici să-și vindece rănile psihologice pentru a nu le transmite mai departe generațiilor viitoare. Lansarea online a cărții poate fi urmărită integral pe canalul de YouTube al Paginii de Psihologie.

Categoria Dezvoltare personală* 

1. Cea mai vândută carte din categoria dezvoltare personală este Dansul fricii, de psihoterapeutul american Harriet Lerner. Anul 2020 ne-a forțat să ne băgăm în seamă frica, anxietatea și rușinea – emoții greu de gestionat – drept urmare, cartea publicată de Pagina de Psihologie a fost și rămâne o resursă importantă pentru vremurile grele. Un interviu cu autoarea cărții și Gáspár György poate fi citit aici.

2. Măștile masculinității este prima carte a lui Lewis Howes tradusă în limba română. Autorul este un îndrăgit sportiv și antreprenor, pasionat de psihologia masculină, care a reușit să poarte o serie de conversații interesante cu cei mai cunoscuți oameni de știință din întreaga lume și a pus bazele unui nou bestseller internațional. Tot colegul nostru Gáspár György este cel care a purtat un dialog cu autorul, conversație care poate fi accesată aici.

3. Psihologia iertării este al doilea volum semnat de Harriet Lerner care a intrat repede în topul celor mai populare cărți de dezvoltare personală, situându-se pe locul trei. 

Categoria Parenting*

1. Bestsellerul anului 2020 este Mai bun decât părinți tăi, volum care este și în topul vânzărilor la categoria Cărți publicate la Pagina de Psihologie. 

2. Pe locul doi se află cartea Parenting: cum să creștem copii inteligenți emoțional, semnată de dr. John Gottman. Autorul este unul dintre cei mai apreciați experți în psihologia relațiilor, iar popularitatea sa se datorează faptului că de peste 50 de ani efectuează cercetări științifice cu privire la relațiile interpersonale. 

3. Inteligența parentală este un bestseller evergreen. Deși anul publicației este 2016, cartea scrisă de dr. Dan Siegel și dr. Tina Payne Bryson rămâne în topul preferințelor la categoria parenting. 

Categoria Cuplu

1. Primul loc la secțiunea cuplu este ocupat de cele două personaje din volumul Suflete de sticlă*, semnat de Gáspár György. Iată ce spune autorul despre una dintre cele mai îndrăgite cărți ale anului 2020.

2. Pe al doilea loc se află Spațiul dintre noi*, de soții Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt. Anul acesta, Pagina de Psihologie va publica cea mai recentă carte a celor doi autori, apărută de curând cu titlul Doing Imago Relationship Therapy in the Space-Between: A Clinician’s Guide. Până atunci, vă invităm să citiți interviul pe care l-a avut Gáspár György cu cei doi psihologi americani.

3. Locul al treilea este ocupat de o altă carte semnată de Gáspár György, Revoluția iubirii. Cartea ne oferă acces la nenumărate explicații cu privire la ce se ascunde în culisele unei relații de cuplu și cum pot doi parteneri să-și cultive intimitatea cu ajutorul exercițiilor specifice terapiei de cuplu. 

Categoria Cărți pentru copii și adolescenți

1. Sexul pe înțelesul adolescenților a fost volumul cel mai căutat la secțiunea educație pentru adolescenți. Cartea este scrisă de Nikol Hasler și Michael Capozzola

2. Pe locul doi este cartea pentru copiii cu vârste între 3 și 6 ani – Ce fac când sunt furios? – semnată de Nanna Neßhöver.

3. Cum cresc fetele? este al treilea cel mai îndrăgit volum la această categorie de vârstă. Cartea semnată de Felicity Brooks ne prezintă pubertatea pe înțelesul tuturor. 

Categoria Ficțiune 

1. Minciuni pe canapea este volumul semnat de psihoterapeutul Irvin Yalom. Cartea inspirată din practica terapeutică a autorului ne prezintă pasaje dintr-o lume la care greu au acces cei care nu cunosc știința și arta psihoterapiei. 

2. Ce se întâmplă în iubire* este una dintre cele mai apreciate cărți ale filosofului Alain de Botton, iar în 2020 a ocupat locul al doilea în topul cărților de ficțiune de la Pagina de Psihologie. 

3. Acolo unde cântă racii* descrie povestea emoționantă a unei fete care se trezește părăsită de întreaga ei familie și care este nevoită să descopere singură provocările unei vieți în pustietate. Cartea semnată de Delia Owens este romanul de debut a autoarei, care va fi ecranizat de Fox 2000, producătoarea filmului fiind Reese Witherspoon.

℗PUBLICITATECategoria Memorii și biografii

1. Învățare*, de Tara Westover, este probabil una dintre cele mai apreciate biografii la nivel internațional publicate în ultimi ani. Tara Westover și familia ei au crescut pregătindu-se pentru Zilele de pe Urmă, însă, oficial, fata nu exista. Nu fusese înregistrată și nu primise certificat de naștere. Nu avea documente școlare pentru că nu pusese niciodată piciorul într-o clasă, nici acte medicale, pentru că tatăl ei nu credea în spitale.

2. Recuperare*, de Russell Brand, ne prezintă pasaje din procesul de vindecare a autorului în urma unei vieți definite de comportamente adictive și de suferință. 

3. Spovedania unui preot ateu, de Ion Aion, ateu, este o meditație provocatoare pe tema condiției umane, dar și o căutare a divinului, a credinței, dincolo de superstiții, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituționalizată. Născută dintr-o experiență directă de viață, tragică și tulburătoare, cartea refuză resemnarea și postulează o încredere reînnoită în umanitate.

Categoria Știință 

1. Una dintre cele mai noi colecții de la Pagina de Psihologie este #CeiCareȘtiu. Iar volumul Mintea*, prima carte publicată în această colecție, sub semnătura lui Daniel Siegel, este de multă vreme bestseller la categoria știință. Aici puteți citi un interviu oferit de autorul cărții colegului nostru Gáspár György.

2. Pe locul al doilea este un alt volum semnat de același autor american, dr. Daniel Siegel, sub titlul Mindsight.

3. Cum se schimbă oamenii este un volum coordonat tot de dr. Daniel Siegel alături de Marion Solomon. Cartea este pe locul trei în topul celor mai vândute volume de la această categorie. 

Categoria Educație

1. Comunicarea eficientă cu copiii, un volum cu mai mulți coautori (Adele FaberElaine Mazlish, Lisa Nyberg, Rosalyn Anstine Templeton) a ajuns să fie cea mai cumpărată carte din categoria Educație.

2. Inteligența emoțională în educația copiilor, semnată de Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Brian S. Friedlander, ocupă locul al doilea.

3. Tot în fruntea clasamentului se află și cartea Tu, copilul tău și școala, un volum semnat de regretatul Sir Ken Robinson și Lou Aronica

Categoria Lifestyle și timp liber

1. Dalai Lama a ocupat locul întâi la această categorie datorită volumului Cartea compasiunii.

2. Mindfulness, carte de colorat pe adulți a fost un alt volum care a contribuit la activitatea de relaxare și petrecere a timpului liber pentru mulți dintre români.

3. Metoda Ikigai, volumul semnat de Héctor García (Kirai) și Francesc Miralles, ne prezintă secretele japoneze pentru a-ți descoperi adevărata pasiune și a-ți atinge țelurile în viață. 

Categoria Gastronomie și sănătate

1. ABC nutriție, de dr. Mihaela Bilic, a ocupat și în 2020 locul întâi la această categorie. Un interviu scris cu autoarea cărții puteți citi aici, iar conversația savuroasă dintre dr. Bilic și jurnalista Andreea Brașovean despre relația cu mâncarea este accesibilă aici

2. Planul de recuperare a sistemului imunitar, de Susan Blum și Michele Bender, ne prezintă un program în patru pași recomandat pentru tratarea bolilor autoimune. 

3. Cartea semnată de Shawn Stevenson și publicată cu titlul Cum să dormi inteligent descrie 21 de strategii fundamentale pentru a dobândi un corp mai sănătos, o stare generală de bine și mai mult succes cu ajutorul somnului. 

Categoria Audiobook

1. Dezvoltă încrederea în sine a copilului tău este subiectul care ocupă locul întâi la secțiunea cărți audio. 

2. Locul al doilea este ocupat de tema Cum gestionăm fricile copiilor

3. O altă temă de interes la această categorie a fost Cum gestionăm minciunile copiilor

Vă mulțumim că și în 2020 am fost #ConectațiPrinLectură! Dacă sunteți curioși să aflați ce surprize editoriale vă pregătim pentru noul an accesați rubrica În curs de apariție. Dacă vreți să aflați care au fost cele mai citite, ascultate și vizionate materiale pe platformea Pagina de Psihologie accesați acest link. Iar pentru a rămâne la curent cu toate noutățile, vă invităm să vă abonați la newsletterul Paginii de Psihologie și să ne urmăriți pe toate rețelele de social media.

*cărți incluse în Clubul de carte al lui Gáspár

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0