Skip to content

Chögyam Trungpa (1939-1987) s-a născut în provincia Kham din estul Tibetului, în 1940. La doar 13 luni, Chögyam Trungpa a fost recunoscut drept un mare tulku, sau maestru întrupat. La vârsta de 8 ani, Trungpa Rinpoche a fost hirotonit și a devenit călugăr începător. În urma hirotonisirii, s-a angajat într-un studiu intens și în practica disciplinelor monahale tradiționale. În 1970, s-a căsătorit cu o tânără englezoaică, Diana Pybus, iar cei doi s-au mutat în America de Nord.

În timpul celor 17 ani în care a predat în America de Nord, Trungpa Rinpoche a câștigat reputația unui profesor dinamic și dispus să dialogheze cu elevii. A fost un pionier, unul dintre primii dascăli budiști tibetani din America de Nord, precedându-i cu câțiva ani. În multiplele sale călătorii prin America de Nord și Europa, a susținut mii de prelegeri și sute de seminarii.

℗PUBLICITATEA înființat centre importante în Vermont, Colorado și Noua Scoție, precum și alte centre mai mici de meditație și studiu în orașe din America de Nord și Europa. În 1973, a fost format un corp administrativ central al acestei rețele, numit Vajradhatu.

De același autor

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0