Skip to content

Vacanța mare reprezintă o oportunitate de a-ți consolida conexiunea cu copilul tău și de a construi împreună amintiri de neuitat. Așa că te încurajez să te joci mai mult cu cel mic în această vară. Copiii se joacă pentru a se conecta, pentru a înțelege lumea, pentru a descărca emoțiile inconfortabile din corpul lor și pentru a se vindeca de stres și traume. Iar tu îți dai voie să încetinești ritmul, să savurezi momentul prezent și să te conectezi cu copilul tău interior, care vrea și el să se joace. Iată câteva sugestii:

℗PUBLICITATE



  1. Organizează o vânătoare de comori în casă, în împrejurimi sau în natură. Poți tipări o listă de obiecte, insecte sau animale, pe care să le căutați împreună. Această activitate este versatilă și distractivă. Puteți petrece timp în casă, într-o zi ploioasă, sau puteți explora natura și mediul înconjurător, într-o zi cu soare.
  1. Propune un joc în care copilul tău să fie un bucătar-șef de renume, iar tu să fii ajutorul său. Roagă-l pe copil să decidă ce gătiți. Puteți pregăti împreună pizza, fursecuri, salate de fructe sau înghețată. Lasă-te ghidat de cel mic în acest proces și dă-ți voie să te „prostești“ pe măsură ce distracția avansează. Pentru un plus de distracție, costumați-vă și fiți cât se poate de creativi în procesul de gătit.
  1. Pregătește o seară de film la voi acasă. Oferă-i copilului tău posibilitatea să aleagă un film pe care dorește să-l vadă. Faceți floricele și creați o atmosferă de cinema. La final, discutați despre secvențele și personajele preferate, care a fost cel mai amuzant moment, ce ați învățat din acest film.
  1. Pregătește un picnic împreună cu copilul tău. Mergeți la cumpărături împreună, pregătiți apoi o pătură și tot ce e nevoie pentru un picnic reușit. Alegeți un loc în natură, unde să vă puteți conecta unul cu celălalt: fie o pădure, fie un loc aproape de un lac sau un parc din vecinătate. Puteți lua cu voi cărți de joc și diferite jocuri de societate, ca să vă jucați împreună.
  1. Săptămânal alocă timp „unu la unu“ copilului tău, în care el să aleagă un joc pe care să-l jucați împreună. Fii deschis(ă) la propunerea copilului. Poți petrece 30-60 de minute în acest joc, râzând și conectându-vă. Amintește-ți că, în aceste momente simple, creați amintiri minunate, care vor dăinui în mintea copilului tău mult timp de acum înainte.

Citește și:

Oana Mărcuș este doctor în psihologie și psihoterapeut, cu o experiență de 10 ani, în cabinetul său privat din Cluj-Napoca. Este fascinată de relațiile umane și crede cu tărie că fericirea noastră depinde de calitatea relațiilor noastre. Are doi copii, iar rolul de părinte o face să fie foarte curioasă și pasionată de parenting.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0