Skip to content

Simte radioul prin toți porii și reușește să cultive această relație strânsă cu ascultătorii săi, de douăzeci și nouă de ani, intrând de curând în familia Magic FM. Este familist convins, prieten de nădejde, un om hâtru și extrem de implicat în toate acțiunile sale. Despre secrete de cuplu, meseria de părinte, intențiile de viitor, dar și despre multe altele, am discutat cu omul de radio Ciprian Dinu, în cel mai recent interviu #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de pe paginadepsihologie.ro.

Cum ai descrie, în câteva cuvinte, cea mai grea lecție pe care radioul ți-a predat-o? 

Radioul îmi dă câte o lecție în fiecare zi, de aproape 29 de ani! Învăț zilnic din exigențele ascultătorilor! Practic, asta este cea mai grea lecție pe care fiecare om de radio ar trebui să o deprindă și de care trebuie să țină cont: să-și „asculte“ și să-și respecte ascultătorii, să țină cont de părerile lor și de faptul că, de partea cealaltă a difuzorului se află, întotdeauna, un om care, ca tine, are griji, bucurii, tristeți, împliniri etc., iar așteptarea lui este ca tu să îi oferi ceea ce are nevoie: bună dispoziție! 

Care este gândul care îți dă motivație zi de zi, să te ridici din pat?

Gândul ca am un scop și că ceea ce fac eu ca om, ca tată, soț, prieten, contează pentru cei din jurul meu! Toate astea și multe alte motive care dau sens acestei vieți mă motivează și dau o formă si un scop vieții mele! Încerc să fac cât mai bine ceea ce fac, chiar dacă, uneori, greșesc… încerc să repar și să o iau de la capăt! Fără un țel, viața ar fi banală și lipsită de semnificații! Mai mult ca sigur că și eu aș sta în pat toată ziua, lenevind, citind sau, pur si simplu, visând, dar când îmi amintesc că uneori mă vait că nu îmi ajunge ziua să fac toate cele propuse, mă ridic din pat, chiar mult mai devreme, ies rapid din zona de confort și ziua poate să înceapă! Las loc întotdeauna și de o cafea bună și sport.

Cu care parte a corpului îți este cel mai greu să faci pace?

Chelia m-a pus pe gânduri o perioadă. Între timp, am gasit latura pozitivă a acestui lucru și ne-am acceptat și împăcat.

Ce părere ai despre psihoterapia de cuplu?

Este benefică oricărui cuplu aflat în impas! Multe relații au fost încercate în perioada pandemiei, poate și din cauza faptului că partenerii au petrecut foarte mult timp împreună, zi de zi, în același loc. Știu cupluri care înaintea pandemiei se înțelegeau perfect, dar ulterior au ajuns la neînțelegeri care au dus la separări. Poate că un terapeut i-ar fi putut ajuta să se înțeleagă mai bine și să-și clarifice problemele, care, de cele mai multe ori, apar dintr-o lipsă a comunicării.

Care este acel sfat pe care tatăl tău ți l-a dat și de la care nu te abați niciodată?

De la tata am învățat să fiu un om bun și exigent, iar această exigență să înceapă cu mine. 

Care este secretul unei relații amoroase longevive?

Iubirea, prietenia și respectul.

Cum arată o cină perfectă, alături de soția ta? 

Să stăm la un „pahar de vorbă“, în serile de vară, chiar dacă nu se întâmplă așa des pe cât ne-am dori.

Ai verificat vreodată telefonul partenerei, fără ca ea să știe?

Niciodată! Nu suntem genul.

℗PUBLICITATE



Care este lucrul pe care persoanele apropiate îl consideră tipic ție?

Creativ și surprinzător, vesel și glumeț. 

Ce planuri ai pentru ascultătorii Magic FM?

Să-i surprind în fiecare zi! Să descoperim împreună lucrurile magice din jurul nostru, de care merită să ne bucurăm.

Ce stil de parenting abordați?

Nu suntem genul de părinți autoritari. Abordăm un stil prietenos, bazat pe libertate de comunicare și înțelegere, dar, în egală măsură, presărăm și câteva reguli bine stabilite, care țin mai mult de responsabilitatea asortată vârstei fiecărui copil.

Cum ai vrea să te descrie copiii tăi, peste ani?

Fix așa cum sunt: un tată iubitor, atent și grijuliu.

Cum crezi că vei reacționa, atunci când le vei cunoaște primii parteneri?

Sincer, mi-aș dori foarte mult să vorbească despre acest lucru cu mine. Dacă nu sunt motive care să deranjeze în atitudinea și comportamentul lor, nu voi interveni.

Care este aplicația de social media de care ești dependent? 

Încerc să nu fiu dependent!

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0