Skip to content

De curând, Editura Pagina de Psihologie a publicat cea mai recentă carte a terapeutului sexolog Ian Kerner – Să vorbim despre viața ta sexuală. Volumul terapeutului american se bucură de un real succes la nivel internațional și este apreciat de mulți dintre colegii lui de breaslă.

Aclamata Esther Perel spune despre cartea lui Kerner: „De la ruperea rutinei în privința sexului, până la concilierea libidourilor nepotrivite între parteneri, Ian Kerner reprezintă avangarda oferirii de soluții proaspete la probleme sexuale clasice“. În timp ce Sue Johnson, creatoarea terapiei de cuplu centrate pe emoții, adaugă „Să vorbim despre viața ta sexuală este minunată, pur și simplu! Ne arată cum să ne concentrăm pe dansul sexual, ba mai mult, cum să facem foarte bine treaba asta! Se citește ușor: este plină de lucruri practice. O bună achiziție pentru oricine dorește să-și îmbunătățească viața sexuală.“

℗PUBLICITATECâteva idei din carte care-ți pot stârni pofta de lectură

 1. Uneori sexul este o punte, alteori, dezvăluie o prăpastie.
 2. Prin excitare „fiziologică“ mă refer la atingerea senzuală, iar prin excitare „psihologică“, la angajarea minții erotice.
 3. În materie de intimitate fizică, nu tehnica e problema. Totul este despre găsirea unei noi conexiuni emoționale.
 4. Tot sexul este sex în grup. Ești în pat cu partenerul tău, cu dinamica familiei tale și a lui, cu traumele intergeneraționale, cu imaginile corporale, cu educația religioasă…
 5. Pentru unii, sexul începe cu o „inițiere fierbinte“, în care excitarea este mare și există multă pasiune; pentru alții, cu o „inițiere călduță“, în care se simt bine, confortabil, nu neapărat sexuali.
 6. Creierul nostru sexual are două sisteme care funcționează simultan: un sistem de excitație sexuală și un sistem de inhibiție sexuală.
 7. Oameni cu „dorință receptivă” adesea au nevoie de ceva ce oamenii cu „dorință spontană” nu au nevoie: un motiv pentru a se angaja sexual, în primă instanță; o dorință de a se pune în mișcare la început.
 8. Dorința – ca experiență fizică – poate fi evazivă, alunecoasă și imprevizibilă, în timp ce voința poate fi invocată, înțeleasă și exercitată în mod conștient (și cognitiv).
 9. Consimțământul este baza unui sex sănătos, excitant și sigur, din punct de vedere emoțional.
 10. Excitația trebuie să fie cultivată, iar fără această încălzire, actul sexual este adesea doar un ceai călduț.
 11. Atingerea este un limbaj principal pentru crearea excitării sexuale, pentru provocarea, tachinarea și seducerea terminațiilor nervoase sensibile.
 12. Vorbesc adesea despre existența a trei categorii generale de sex: procreativ, relațional și recreațional.
 13. Creierul este cel mai mare organ sexual, se spune adesea, ca și faptul că el joacă un rol mai important decât organele genitale în procesul de răspuns sexual.
 14. Orgasmul este o călătorie, nu o destinație.

Comandă exemplarul tău din Să vorbim despre viața ta sexuală, cu reducere, din librăria online a Paginii de Psihologie.


Citește și:

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0