Cleopatra Stratan & Edward Sanda – Ce nu vreau să știe lumea despre mine – Pagina de Psihologie
skip to Main Content

Sunt tineri, îndrăgostiți, proaspăt căsătoriți, talentați, determinați și gata să mute munții din loc împreună. Atipici pentru industria în care își desfășoară activitatea, visători și, totodată, extrem de serioși, Cleopatra Stratan și Edward Sanda sunt protagoniștii interviului #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine de astăzi, de pe paginadepsihologie.ro.

Ce te-a atras, cel mai mult, la partener când l-ai văzut prima oară?

Cleo: M-a atras felul în care mă privea, așa cum nu m-a privit nimeni niciodată. Avea un zâmbet larg și o admirație în ochi pe care am simțit-o până în adâncul sufletului!

Edward: Prima dată mi-a atras atenția caracterul ei unic, frumusețea ei interioară și exterioară și am simțit că este ceea ce am căutat eu dintotdeauna.

Cine a spus primul te iubesc?

Cleo: Amândoi! Am simțit asta în același timp.

Edward: A venit din partea amândurora, pentru că am avut aceleași sentimente încă de la început.

Care este propriul tic sau comportamentul care ție-ți pare nepotrivit, dar partenerului tău îi pare foarte drăguț? 

Cleo: Mă „supăr“ uneori pe lucruri nesemnificative și momentul în care mă bosumflu, Edi vine la mine și mă îmbrățișează.

Edward: Atunci când mă trezesc dimineața și am părul în toate părțile. Îmi zice că sunt cel mai drăguț.

Cine este cel care stinge conflictele, cel mai des?

Cleo: Noi nu avem conflicte. Atunci când apare o problemă sau un moment în contradictoriu, discutăm și le rezolvăm cu calm, pentru a găsi cea mai bună soluție. 

Edward: La noi nu se pot numi conflicte, ci doar discuții pe care le rezolvăm cu calm și într-un mediu relaxant.

Ce faceți atunci când gândurile nu vă dau pace?

Cleo: Vorbim, ne îmbrățișăm sau ne uităm la un film.

Edward: Pentru mine muzica este cel mai bun medicament.

Ați verificat telefonul partenerului, fără ca el să știe?

Cleo: Da, dar am făcut asta atunci când aveam nevoie, nu din alte interese. Ne uităm în telefoanele reciproce cu ușurință, fără a căuta ceva ce nu există.

Edward: Da, în contextul unei nevoi, nu din alte interese.

Ce lecție dificilă ați învățat, în relația de cuplu?

Cleo: Nu e cazul nostru să existe lecții dificile în relație. Ne cunoaștem de 4 ani, suntem împreună de 1 an și jumătate și căsătoriți de mai puțin de o lună și tot ce am învățat unul de la altul în toată această perioadă este că iubirea, respectul și încrederea sunt cei mai importanți piloni într-o relație sănătoasă de lungă durată! 

Edward: Cea mai importantă lecție pentru noi este să păstrăm armonia, iubirea și înțelegerea așa cum le-am simțit încă din prima zi.

Cât contează studiile, pentru voi?

Cleo: Studiile contează mult, nu doar cele din școli, dar și din propriile experiențe de viață, care au cel mai mare efect asupra noastră ca oameni.

℗PUBLICITATEEdward: Toată viața învățăm de la oameni, din experiențe, din școli și din cărți! E important să știm ceea ce vrem pentru a avea un parcurs mai ușor și pentru a accepta să învățăm din toate câte puțin în așa fel încât să evoluăm.

Dacă ar fi să-i povestești copilului interior câteva lucruri despre partenerul tău, ce i-ai spune? 

Cleo: Copilului interior din mine i-aș spune că și-a găsit un prieten de joacă și de viață! 

Edward: I-aș spune că e cel mai norocos că a găsit ceea ce a căutat toată viața.

Care sunt plusurile și minusurile faptului că activați în același domeniu?

Cleo: Atâta timp cât există respect și încredere, faptul că activăm în același domeniu are doar plusuri! Ne înțelegem reciproc, muncim împreună și asta ne ajută să evoluăm.

Edward: Nu cred că sunt minusuri ale faptului că activăm în același domeniu. Plusuri avem atât în viața personală cât și profesională, iar fiind în același domeniu, ne ajutăm și ne completăm perfect!

Ce vă irită, în mod vizibil, în online, în această perioadă?

Cleo: Din păcate puțini oameni aleg simplitatea și originalitatea, încercând să fie ceea ce nu sunt sau să trăiască după principiile altora. 

Edward: Faptul că lumea încearcă să pară ceea ce nu e. Mi-as dori ca oamenii să promoveze mai mult realitatea lor, oricare ar fi aceea. Autenticitatea e cool!

Care este aplicația de social media de care sunteți dependenți?

Edward: De cele mai multe ori îmi pierd orele pe Instagram fără să-mi dau seama.

Ce nu știe lumea despre voi, dincolo de scenă?

Cleo: Nu știu dacă e un secret, dar noi suntem foarte copilăroși în suflet și uneori în comportament. Ne alintăm mereu, ne dezmierdăm cu cuvintele și ne uităm la desene animate. [râde] Și ne place să fim așa!

Edward: Dincolo de lumina reflectoarelor suntem foarte copilăroși unul cu celălalt și asta ne place și ne face fericiți.

Care este cartea de psihologie, psihoterapie sau self-help care v-a schimbat perspectiva asupra propriei persoane sau asupra vieții?  

Cleo: Nu e o carte neapărat de psihologie, dar a însemnat mult pentru mine și mi-a schimbat perspectiva asupra conexiunii în cuplu. Mă refer la cartea Călărețul de aramă de Paulina Simons în care este redată cea mai frumoasă poveste de dragoste citită vreodată, ceea ce m-a inspirat și făcut să înțeleg și să-mi doresc o relație puternică, bazată pe iubire necondiționată, afecțiune, încredere, respect, răbdare și un sentiment imbatabil! 

EdwardArta gândirii creative de Rod Jutkins este cartea pe care o recomand oamenilor pasionați de artă și creație.

Ați pășit, vreodată, într-un cabinet psihologic?

Cleo: Nu, nu am fost niciodată la psiholog, nici în cuplu, nici separat. Cei mai buni psihologi pentru noi sunt părinții noștri care ne sunt alături în orice facem și desigur, noi – unul pentru celălalt!

Edward: Nu. Pentru mine cei mai buni terapeuți sunt muzica și omul pe care îl iubești!

Pagina de Psihologie

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută