Skip to content

Rar se întâmplă ca doi psihologi să discute despre psihologie, relații și povești de viață în văzul tuturor. Dar Diana Stănculeanu și Gáspár György ne-au obișnuit deja cu faptul că, o dată la câteva luni, se așază și pornesc de la câte un subiect cheie, într-o conversație care poate fi dătătoare de sens și de speranță, în același timp. 

De această dată, tema a fost maternitatea și miturile sociale ce gravitează în jurul acesteia, iar discuția a pornit de la cartea Confesiunile unei mame imperfecte, semnată de psihoterapeutul de familie dr. Harriet Lerner și publicată, într-o nouă ediție, la Editura Pagina de Psihologie, cu o prefață semnată de Andreea Esca

Așa cum deja ne-au obișnuit, cei doi psihologi și buni prieteni vorbesc într-un limbaj simplu și accesibil oricui, încercând ca prin întrebări și răspunsuri să descopere ce se ascunde în spatele anumitor comportamente și reacții psihice. Instinctul matern și dreptul la propriile emoții, transformarea vieții unei femei odată cu intrarea în rolul de mamă, viața de cuplu după nașterea copiilor, normalizarea anxietății, a urii și a depresiei și acceptarea faptului că relațiile de încredere pot exista și între femeile care au și cele care nu au copii… acestea sunt doar o parte din subiectele majore atinse în conversația dintre Diana și Gáspár. 

ABONARE NEWSLETTER


Articole care te vor inspira, te vor emoționa și, totodată, te vor susține în menținerea sănătății tale relaționale și a stării de bine — livrate săptămânal în inboxul tău.


Cartea semnată de dr. Lerner este un bestseller internațional și este printre puținele cărți despre maternitate din domeniul parentingului. Majoritatea cărților de profil se axează pe nevoile copilului sau pe comportamentele acestuia, însă în Confesiunile unei mame imperfecte accentul se pune pe universul psihologic al mamei și pe adaptarea la unul dintre cele mai semnificative roluri din viața unei femei. Scrisă cu multă căldură, compasiune și sinceritate, cartea are puterea de a normaliza multe din conflictele sufletești ale unei mame și de a transmite că umorul poate reprezenta o strategie bună de gestionare a stresului și de evitare a tulburărilor psihice. Confesiunile unei mame imperfecte face parte din colecția #ParentingConștient, dar autoarea, dr. Harriet Lerner, mai are două cărți publicate, tot la Pagina de Psihologie, în colecția #PutereaRelațiilor: Dansul fricii și Psihologia iertării

O altă discuție de suflet a fost purtată, în 2018, între dr. Lerner și Gáspár, în cadrul rubricii #EpicTalk – conversații adevărate.

Dar, revenind la Confesiunile unei mame imperfecte, întregul dialog este disponibil în înregistrarea video de mai jos. Mulțumim pentru susținere Doppelherz system Magneziu 375 mg Lichid.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0