fbpx
skip to Main Content
Părintele Constantin Necula: Învierea, Ca O Prezență Continuă De Dragul învierilor Noastre!

Constantin-Valer Necula, este o persoană cu mult har care a câștigat respectul multor creștini ortodocși. A absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna“ din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este autor de volume de predici, de studii și articole de omiletică și catehetică dar și de cărți pentru copii și tineret.

„Din momentul în care am deschis ochii asupra conținuturilor legate de biserică (și am pierdut vreo 21 de ani din viață ocolind adevărul), alintat în adevăruri, Învierea Domnului Hristos m-a fascinat. Știu că nu sună teologic, dar asta este. Un incredibil efort de înțelegere făcut de Dumnezeu, de asumare a firii umane duse până la Patima și Moartea pe Crucea Golgotei, fiindcă acestea nu pot fi incluse în cunoaștere ca orice altă categorie de cunoaștere.

Prin Înviere, am învățat ce înseamnă credința, cum se manifestă dragostea și în ce mod se cultivă nădejdea. Nu, nu m-a obsedat trădarea lui Iuda. Ticăloșii sunt la fel indiferent de generație și timp, de punctul geografic (ori «geopolitic», cum ne place nouă azi să-i spunem) în care-și situează trădarea. M-au uimit în bine alte personaje prezente acolo.

Asemeni Maicii Domnului ori femeilor mironosițe, nu am descoperit reacții de sprijin în nicio altă criză a omenirii. Ori asemeni prezenței curajoase și diafane deopotrivă a Sfântului Ioan Evanghelistul – acolo, la picioarele Crucii. Nicio criză a umanității nu echivalează cu cea a răstignirii, prin sperjur, a lui Dumnezeu.

℗PUBLICITATE


Îmi plac oamenii din Înviere, pentru că-i face Hristos Cel Înviat să strălucească – cu o Lumină asemeni celei din Rugul Aprins odinioară ori de pe vârful Taborului. Rugăciunea ce izvorăște din Înviere e minunată. Cea mai omenească este cea a ucenicilor ce se grăbeau în drumul Emausului: «Rămâi cu noi, că este spre seară și s-a plecat ziua» (Luca 24.29). Și Domnul nu a plecat! A rămas. Așa e și acum. Rămas cu noi, Domnul ne este Înviere!

Așa văd eu Învierea, ca o prezență continuă de dragul învierilor noastre! Bucurie! Sens al vieții! Parola de accesare? «Hristos a Înviat!» – «Adevărat a Înviat!» Și acesta este Adevărul!

Părintele Constantin Necula

Pagina de Psihologie

Informații utile, articole de psihologie, o agendă a activităților și evenimentelor din sfera psihologiei, magazin virtual. Împarte informația - sănătatea relațiilor noastre este cea mai importantă resursă pe care o avem.

Back To Top
×Close search
Caută