Skip to content

Îi place să facă sport și să călătorească, iubește Italia și tot ce înseamnă delicatese culinare, atât timp cât nu este nevoită să le prepare ea însăși. Este mereu cu zâmbetul pe buze, o fire caldă și extrem de discretă cu aspectele ce țin de viața din spatele ecranului TV. Are o voce inconfundabilă, prezintă știrile din sport de la ProTV, iar astăzi este protagonista rubricii #CeNuVreauSăȘtieLumeaDespreMine, pe paginadepsihologie.ro. Doamnelor și domnilor, Corina Caragea!

Cât de des te întreabă prietenii sau cunoscuții ce se întâmplă în lumea sportului?

Mai puțin prietenii și mai mult necunoscuții, oameni care mă opresc pe stradă sau în public, îmi scriu pe rețelele de socializare. Deseori este haios, uneori ne mai și „angajăm“ în dezbateri pe tema meciului abia jucat sau soarta vreunei echipe sau a sportului românesc.

Care este gustul copilăriei tale?

Cozonacii proaspăt dospiți lângă soba bunicii de la țară.

Care sunt superstițiile de care nu poți scăpa?

Eu nu cred în superstiții, cred că ele sunt pentru oamenii slabi, care își caută o scuză pentru nereușitele lor.

https://www.instagram.com/p/CMScffOhPmP/

Numește un gest repetitiv, pe care, adesea, te enervezi?

Întârzii… Este un obicei prost, de care tot încerc să scap și nu reușesc nicicum.

I-ai verificat vreodată telefonul partenerului, fără ca el să știe?

Niciodată. Nu am fost curioasă, pur și simplu. Nici nu mi-a dat motive să fiu curioasă sau suspicioasă în vreun fel.

Ești aspră cu tine însăți, după jurnale?

Da, așa am fost mereu. Îmi amintesc că o stresam mereu pe sora mea, încă de când era mică și abia știa să folosească un computer, să îmi inregistreze jurnalele sau emisiunile pentru ca mai apoi, întoarsă acasă, oricât de târziu era, în miez de noapte, nu mă culcam până nu vizionam înregistrările, să îmi fac o autoevaluare.

Ce lucru nebunesc ai făcut pentru un iubit?

Kilometri întregi [râde].

Care este relația ta cu rețelele de socializare și ce aplicație folosești cel mai des?

℗PUBLICITATE



Cam strânsă, recunosc. Verific destul de des conturile de socializare, poate prea des. Instagram este în topul preferințelor. Țin legătura cu prietenii virtuali, un milion în total, dar mă cam fură timpul și uit de ceas, ceea ce nu este sănătos.

Care este acel lucru care nu-ți place la tine?

Că sunt prea precaută, îmi calculez prea mult pașii și îmi ia mult timp să îmi fac curaj să fac un pas. Uneori, e bine să te mai și arunci cu capul înainte și să nu ții cont de frici.

https://www.instagram.com/p/CKnwRmEhzRJ/

Care este relația ta cu greutatea corporală?

Dacă mulți ani din adolescență mă chinuiam să mă îngraș – invers față de prietenele mele, care treceau prin tot felul de chinuri cu dietele de slăbit –, acum îmi este tare greu și necesită multă muncă să îmi mențin un echilibru corect între sala de sport și mese. Mănânc haotic, pe grabă, nu îmi place să gătesc, sunt fan prăjituri și făinoase, iar munca la sală să dau jos toate aceste bunătăți este, astăzi, triplă față de acum zece ani, când metabolismul nu era, desigur, același.

Cât de importantă este sănătatea mintală pentru tine și ce strategii folosești în acest sens?

Cred că trebuie să avem grijă de mintea și de sufletul nostru, fix așa cum mergem la doctor pentru dureri de stomac, dinți sau un simplu control, analize de sânge ori radiografii. Citesc cărți care mă ajută să mă înțeleg mai bine.

Cât de des ieși din zona de confort?

Cu greu, recunosc. Dar cele mai frumoase amintiri și satisfacții le am tocmai din acele momente când am avut curajul să îmi înving frica de necunoscut și de inconfortabil.

Ai mințit vreodată pentru o zi liberă?

Nu. Nici măcar în concediu medical nu am stat în cei 15 ani de muncă.

https://www.instagram.com/p/CNRsFzIB1Gm/

Ce faci atunci când nu ai somn?

Ascult muzica potrivită, care mă relaxează. 

Ai avea curaj să participi într-un cooking show [Râde] Ăsta chiar ar fi un show de comedie, pentru că ar ieși cu multe întâmplări haioase sau chiar… dezastruoase, căci sunt antitalent în bucătărie.

Pagina de Psihologie este o comunitate de psihologi, psihoterapeuți, psihiatri și oameni pasionați de psihologia relațiilor. Preocuparea față de cultivarea inteligenței relaționale, a sănătății emoționale și interpersonale este exprimată prin articole, evenimente și cărți de specialitate. Editura Pagina de Psihologie publică anual bestseller-uri naționale și internaționale. Iar contributorii noștri sunt specialiști cu experiență clinică și practică terapeutică. La secțiunea cursuri vă oferim atât activități educaționale online, cât și programe de formare continuă și complementară.

Caută
Coșul de cumpărături0
Nu există produse în coș
Continuă cumpărăturile
0